Jonas Rickaert toch weer in Gentse Zesdaagse

Vijfmaal stond Jonas Rickaert aan de start van de Gentse Zesdaagse. Bij elke deelname begon hij vanaf dag vier te denken: ‘Dit was de laatste keer.’ Toch staat hij op dinsdag 14 november opnieuw aan de start in ’t Kuipke. Gekoppeld aan voormalig Olympisch omniumkampioen Lasse Norman Hansen.

Debuteren in de Lottozesdaagse Vlaanderen-Gent deed Rickaert in 2016 aan de zijde van de Nederlander Roy Pieters, ook in 2017 zijn partner. Nadien werd hij gekoppeld aan Melkerie-collega Stijn Steels (2018), nogmaals aan Roy Pieters (2019) en twee jaar geleden aan de Zwitser Silvan Dillier. Het eeuwfeest van de Gentse six maakte hij vorig jaar door een operatie niet mee.

“Ik weet het, na elke Gentse Zesdaagse zeg ik dat ik niet terugkom, maar iedere keer ben ik superblij als wedstrijdleider Christophe Sercu mij belt met de vraag of ik wil deelnemen”, zegt Rickaert. “Telkens kijk ik uit naar de start. Die zesdaagse is goed voor mijn explosiviteit. Die kan ik gebruiken in de lead-outs. Maar op zondag 19 november zal ik wellicht weer spijt hebben dat ik heb meegedaan.”

“Ik kijk altijd uit naar de start en zal op het einde wel weer spijt hebben van mijn deelname”

Stel dat Christophe Sercu volgend jaar niet belt. “Denk niet dat ik hem zelf zal bellen”, reageert Rickaert. “Of toch? Eigenlijk weet ik het niet. Dit keer vroeg ik hem mij te koppelen aan een deftige renner. Om mijn mindere momenten op te vangen. Ik ben dus heel blij met Lasse Norman Hansen als ploegmaat. In 2019 bij Corendon-Circus en in 2020 bij Alpecin-Fenix zaten we in dezelfde ploeg.”

De 29-jarige Rickaert trekt met een hele korte voorbereiding naar ‘t Kuipke. Zondag eindigde hij tweede in de strandrace van Oostduinkerke. “In Heusden-Zolder doe ik zaterdag en zondag de Belgische kampioenschappen, mijn eerste pistecompetitie in twee jaar”, vertelt Rickaert, die er puntenkoers en omnium rijdt en ploegkoerst met Fabio Van den Bossche.

Tijdens de Gentse Zesdaagse krijgt Jonas Rickaert per dag één punt voor een winters klassement onder vrienden – Giel Bruyneel en Joeri Clauwaert zijn de meest bekende – die vooral mountainbiketochten rijden. “Ik doe mee aan dat klassement en wil het uiteraard winnen”, lacht hij.

(HF)

The post Jonas Rickaert toch weer in Gentse Zesdaagse is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vlak voor ‘Met vier in bed’ is Alex voor de vierde keer hervallen: “Het leven gaat gewoon verder”

In een nieuwe aflevering van ‘Met vier in bed’ vertrekken de B&B-uitbaters op een unieke treinreis in Landen, waar Jo samen met zijn vrouw Hilde Station Racour uitbaat. Gedurende het programma wordt Jo echter vergezeld door hartsvriendin Alex. Maar vlak voor hun deelname kreeg die laatste echter slecht nieuws. “Op 1 januari heeft ze mij verteld dat ze voor de

Lees meer »

Het Witte Paard in Blankenberge pakt uit met twee zomershows, een show ‘Winter Wonderland’ én ook als nieuwkomer een lenteshow ‘Burlesque’

Terwijl het genre in Vlaanderen een ware revival beleeft, toont Het Witte Paard met zijn ambitieuze programma voor 2024-2025 aan dat ze graag marktleider willen blijven met hun bijzondere variété aanbod. Het legendarische theater in Blankenberge is bijna 90 jaar na het ontstaan nog steeds trendsetter op vlak van kwaliteit, originaliteit en ambiance. Het volgende seizoen pakt Het Witte Paard

Lees meer »

Geslaagd openingsweekend van zomerbar Bardos in Ardooie: “Gezelligheid en wat nostalgie”

Er is weer leven in de voormalige brouwerij Vanden Bussche. Het openingsweekend van zomerbar Bardos zit erop. Zomeren deed het er nog niet, maar aan gezelligheid ontbreekt het alvast niet. En ook de buren zijn tevreden, want er is geen overlast.
The post Geslaagd openingsweekend van zomerbar Bardos in Ardooie: “Gezelligheid en wat nostalgie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short rally Oekene

Dit weekend wordt in Oekene de derde editie van de TBR short rally verreden. Met meer dan 100 wagens aan de start en geen uitgesproken favoriet belooft het een spannende wedstrijd te worden met daar bovenop het burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof bij de historics.
The post Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short

Lees meer »

Motorrijder (30) zwaargewond na botsing met middenberm en biggenrug in Diksmuide: “Volgens de eerste berichten niet in levensgevaar”

Een 30-jarige motorrijder uit Veurne is vrijdagochtend zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in Diksmuide. De man nam deel aan een motorrondrit toen hij plots op een middenberm reed, naar de overkant werd geslingerd en daar vol op een betonnen ‘biggenrug’ knalde. Daarna belandde hij in de gracht. “De man werd met de MUG-heli naar het ziekenhuis gebracht met het oog

Lees meer »

Het EK van Koen Casteels doorgelicht: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »

Infrastructuurwerken voor uitbreiding bedrijventerrein De Noordvaart van start

Stad Nieuwpoort en WVI slaan de handen in elkaar om het bedrijventerrein De Noordvaart op een kwalitatieve en duurzame manier op te schalen. Het gaat over een uitbreidingszone van 9 hectare die aansluit op het bestaande bedrijventerrein. “De nood aan bijkomende ruimte in de regio is hoog. Met de start van de infrastructuurwerken krijgt de uitbreiding eindelijk vorm.”
The

Lees meer »

Paarden veroveren Torhout: Paardenmarkt met gratis slotshow

Hoefgetrappel op zaterdag 29 juni in Torhout, want dan heeft de 46ste Paardenmarkt plaats. De handel start al om 7 uur ’s morgens, maar ook wie later uit de veren is, kan volop van het evenement genieten. De gratis slotshow achter het oud-stadhuis op de Markt duurt tot even na 18.30 uur.
The post Paarden veroveren Torhout: Paardenmarkt met

Lees meer »

“Geld nodig voor cocaïne”: duo dat portefeuille advocate stal in Brugs gerechtsgebouw riskeert tot zestien maanden cel

Toen een jonge Algerijn dit voorjaar in het Brugse gerechtsgebouw zijn vonnis kwam aanhoren, besloot zijn ‘tolk’ de portefeuille van een advocate te stelen. Zelf zorgde Youssef C. (19) daarbij voor de nodige afleiding. “Ze hadden geld nodig om cocaïne te kopen”, aldus de procureur, die tot vijftien maanden cel vroeg.
The post “Geld nodig voor cocaïne”: duo dat

Lees meer »