INTERVIEW. Drugscommissaris Ine Van Wymersch: “In beslag genomen drugs door mayonaise draaien, waarom niet?”

Sinds april is Ine Van Wymersch (43) aan de slag als nationaal drugscommissaris. Niet om iedereen te zeggen hoe ze hun werk moeten doen, wél om een laboratorium te creëren waarin getest kan worden wat criminelen wel en niet pijn doet. “Mijn taak is als acupunctuur. We maken het criminelen veel lastiger door een paar gerichte naaldjes te zetten, dan door enkel om meer gewapende mensen te roepen.” Zo wil Van Wymersch het aanpakken.

Meer krantenkoppen in België

Voetbalbond verontschuldigt zich voor verwijderde video met Onana die “op scheenbeen van Mbappé gaat tackelen”

Wat bedoeld was als een ludieke video, is uitgegroeid tot een ongewild brandhaardje. Een clip van de Brusselse komiek Pablo Andres met Amadou Onana (22) in de hoofdrol doet de wenkbrauwen fronsen in het buitenland. Of toch de zin waarin Onana zingt dat hij “het scheenbeen van Mbappé zal tackelen”. De video werd gedeeld op de sociale media van de

Lees meer »

Nabestaanden boos na stopzetten onderzoek Bende van Nijvel: “Mij maak je niet wijs dat ze na al die jaren niets gevonden hebben”

Verschillende nabestaanden van slachtoffers van de Bende van Nijvel voelen zich in de steek gelaten nu het onderzoek officieel wordt afgesloten. Ze weigeren te geloven dat alles in het werk is gesteld om de daders te vinden. “Er zijn dingen doodgezwegen die het daglicht niet mochten zien”, zegt Ingrid Mulder, die haar zus verloor bij de aanslag op de Delhaize

Lees meer »

Groen Ieper wil rallydorp verhuizen van centrum naar industriezone

Volgens Sam Vancayseele (Groen) brengt het rallydorp in het centrum meer lasten dan lusten. Op de gemeenteraad stelde hij dan ook voor om alles te verhuizen naar de industriezone. Schepen Diego Desmadryl (Open Ieper) ging niet akkoord en stelt voor om de beleving te optimaliseren. “De terugkeer van Boezinge op woensdagavond is een grote stap in de goeie richting”, aldus

Lees meer »

Grote Markt in Lier krijgt nieuwe ledverlichting die van kleur kan veranderen: “Zal er een stuk frisser uitzien”

De Grote Markt in Lier krijgt volledig nieuwe verlichting. Onder andere de lichten aan de gevels van het stadhuis en de straatverlichting, worden vervangen door ledlampen die van kleur kunnen veranderen. "Zo willen we energie besparen, maar het esthetische is zeker ook van belang", klinkt het bij de stad. Tegen 2030 moet alle openbare verlichting werken op ledlampen.

Lees meer »

Hawk Tuah-vrouw (23) doorbreekt stilte na wilde geruchten: “Mijn vader is helemaal niet boos”

De 23-jarige Hailey Welch, beter bekend als het Hawk Tuah-meisje, heeft een week na haar wereldberoemde video de stilte doorbroken. In haar eerste publieke interview maakt de jonge Amerikaanse korte metten met enkele wilde geruchten die de afgelopen dagen hardnekkig op sociale media circuleren. Ook onthult ze dat ze – sinds haar inmiddels legendarische woorden – de meest absurde aanbiedingen

Lees meer »

Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren”

Tijdens het weekend van 5 tot en met 7 juli vindt de vijfde editie van Cava-Festibar plaats in Snellegem, een driedaags feestweekend van én voor Huis Snello.
The post Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren” appeared first on KW.be.

Lees meer »