‘De eerste kerstmarkt van het jaar’ weer in de buxushoeve: “De zoektocht is vernieuwd”

Op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 november kan je voor de vijfde keer in Plantenshop Buxushoeve in de Abelestraat in Vlamertinge terecht voor de eerste kerstmarkt van het jaar. Naast de 35 diverse standen kan je er terecht voor de kerstboomwandeling en de vernieuwde zoektocht.

Kerstmarkt Buxushoeve vindt plaats in de Abelestraat 2, op het terrein van de gelijknamige Plantenshop. Vrijdag 17 november begint het om 17 uur, op zaterdag om 15 uur en op zondag 19 november gaan de deuren om 14 uur open.

“We proberen dat nog steeds zo te houden om de vroegste kerstmarkt van het jaar te zijn. We komen daar ook zo mee naar buiten. Al zijn er stilaan kapers op de kust”, vertelt mede-organisator Tommy Aeck (37) uit Ieper. “Samen met Koenraad Vandamme van De Buxushoeve, mijn vrouw Angelique Decroix stond hij mee aan de wieg van deze kerstmarkt. Intussen vervoegde ook Timothy Pareyn de organisatie.”

Parking

Vorig jaar barstte de kerstmarkt uit zijn voegen. “Het weer is een bepalende factor en dat zat vorig jaar mee. Over de driedaagse kwamen 7.500 à 8.000 bezoekers. Ergens hoop je dat wel, maar dat overtrof onze verwachtingen. We keken dit jaar dat er nog beter en veiliger geparkeerd kan worden. Zo kan er in de Bellestraat in visgraat geparkeerd worden en voorzien we vier golfkarretjes om af en aan te rijden.”

Het is de vijfde editie. “We zorgden voor deze speciale editie voor vernieuwde animatie. Op vrijdag komt De Toâpe Geraapte, zaterdag Knappe Koppen, Kartje Kilo en DJ WLS en zondag Airkesmachine. Bovendien is er ook kinderanimatie voorzien. Er zijn weer een 35-tal ambachtelijke kraampjes. Er zijn 13 nieuwe standhouders.”

Mooie variatie

“We waken er steeds over dat er een mooie variatie is van chocolade, kazen, noten, houtdraaier, juwelen, kerstdecoratie, haakwerk, enzovoort. Je maakt kans om een mooi prijzenpakket of een kerstboom te winnen. De kerstmarkt wordt opnieuw gecombineerd met de traditionele kerstboomwandeling. Er is ook een vernieuwde zoektocht voorzien.”

Kerstmarkt De Buxushoeve op 17, 18 en 19 november in de Abelestraat 2, Vlamertinge. Meer info: via Facebook ‘Kerstmarkt Buxushoeve’.

The post ‘De eerste kerstmarkt van het jaar’ weer in de buxushoeve: “De zoektocht is vernieuwd” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Partijlid roept Canadese premier Trudeau op om stap opzij te zetten, na teleurstellend verkiezingsresultaat in Toronto

Het Canadese parlementslid Wayne Long van de liberale partij heeft zijn premier Justin Trudeau in een e-mail aan andere partijleden laten weten dat het "tijd is voor verandering". Volgens Long kan de premier niet aanblijven, nadat de liberalen een tussentijdse verkiezing in de stad Toronto hadden verloren. Trudeau laat weten dat hij naar de frustraties van de bevolking luistert, maar

Lees meer »

NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer en beter!’

Middenin een decor van boterbloemen stelde NVAPlus Moorslede zondagnamiddag de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Dertien kandidaten wonen in Moorslede, zes in Dadizele en twee in Slypskapelle. Eerder werd al bekendgemaakt dat Gert-Jan Hovaere lijsttrekker wordt en Margaux Vandekerckhove de tweede plaats krijgt.
The post NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer

Lees meer »

“Hier is volop paniek”: Vlaamse toeristen wegens bosbrand op Grieks eiland Kos geëvacueerd, brand is onder controle

Op het Griekse eiland Kos werden gisteren toeristen geëvacueerd uit meerdere grote hotels vanwege een naderende bosbrand. “Het is hier volop paniek,” vertelde Elise Michielsen (19), een studente uit Merksplas. “We hebben snel een koffertje moeten pakken met onze belangrijkste spullen.” De ruim honderd brandweerlieden die de grote bosbrand bestrijden kregen de brand deze nacht onder controle volgens de Griekse

Lees meer »

Aftredend premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte geeft afscheidstoespraak: “Let een beetje op elkaar, ik reken op u”

De Nederlandse aftredende premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte heeft een afscheidstoespraak gegeven vanuit het Torentje, zijn kantoor in Den Haag. Rutte blikte terug op "meer dan 5.000 dagen" als premier en overloopt daarbij de mooiste en de moeilijkste dagen van de voorbije jaren. Tegelijk heeft hij een boodschap voor zijn opvolger: "Samen sta je sterker dan alleen".

Lees meer »

Leiebrug in Wervik is door EK-match van Rode Duivels tegen Frankrijk afgesloten met bloembakken: “Hopelijk gooien ze niet met bloemen”

De Leiebrug tussen Wervik en Wervicq-Sud werd enkele minuten voor 17 uur afgesloten, uitgezonderd voor fietsers en voetgangers. De stadsdiensten kwamen enkele rijen houten bloembakken plaatsen. Naar aanleiding van België-Frankrijk op het EK voetbal in Duitsland wordt niks aan het toeval overgelaten om de veiligheid aan weerszijden van de grens te garanderen.
The post Leiebrug in Wervik is door

Lees meer »

ZOMERREEKS. Froya en Mark kochten stukje berg in de Alpen: “Hier leven is leren loslaten en berusten in wat komt”

Wie definitief uit Antwerpen vertrekt, laat veel achter. Dat zou je toch denken. Wij spraken Antwerpenaren die lang geleden of heel recent hun koffers pakten, iedereen die hen lief was dag zeiden en naar het buitenland verkasten. Vijf keer een verhaal over met weinig of niks vertrekken en (wellicht) nooit meer willen terugkeren. Aflevering 1: Froya en Mark uit Borgerhout

Lees meer »

Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf opgepakt: “Dit is hallucinant”

In het strafonderzoek naar de fraude bij het magistratenexamen van januari hebben speurders van de Brusselse federale politie één van de twee klokkenluiders in het dossier opgepakt. De advocaat werd vrijdagochtend door drie agenten van zijn vrijheid beroofd en de hele voormiddag verhoord. “Dit is hallucinant” zegt zijn raadsman.
The post Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf

Lees meer »