CD&V Bredene steunt vzw Ginger House & Co

CD&V Bredene heeft de opbrengst van de 14de, drukbezochte, rommelmarkt in de Vloedstraat overhandigd aan de vzw Ginger House & Co. “Naar jaarlijkse gewoonte schenken we een deel van de opbrengst van onze rommelmarkt aan een lokaal goed doel”, aldus voorzitter Isabelle Vande Walle.

In het verleden maakte CD&V Bredene al lokale goede doelen als de vzw Welzijnsschakel De Caproen, vzw De Speelschommel, de Sint-Vincentiusvereniging, de Rode Kruisafdeling, het project Dress your head voor kankerpatiënten, vzw Zorghuis Oostende…blij met een financiële bijdrage.

“Dit jaar viel de keuze van het partijbestuur op de vzw Ginger House & Co. Deze recent onder impuls van Tom Creyf en Rukhsana Zubair opgerichte vzw heeft als missie het verbinden en samenbrengen van mensen, met of zonder migratieachtergrond, over de verschillende generaties heen, al dan niet in familieverband.

Verbinden

De vzw wil dit doen door mensen verschillende activiteiten samen te laten beleven, van workshops en etentjes tot lezingen en ervaringen, zodat ze zich welkom voelen en volwaardig kunnen deelnemen aan onze samenleving.

“Vermits het verbinden van mensen ook in het DNA van CD&V zit en we ons kunnen vinden in de missie en het werk van deze vzw wilden we met een schenking van 300 euro de vzw Ginger House & Co een duwtje in de rug geven”, luidt de motivatie.

(MM)

The post CD&V Bredene steunt vzw Ginger House & Co is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vrouw (24) mag dag na fataal ongeval ziekenhuis verlaten maar sterft paar uur later thuis: autopsie moet meer duidelijkheid brengen

Een 24-jarige vrouw uit Turnhout is zondagnamiddag overleden in haar woning. De avond ervoor was ze nog betrokken bij een aanrijding in het Nederlandse Baarle-Nassau. Daarbij had een 41-jarige vrouw uit Minderhout het leven gelaten. Het gerecht laat een autopsie uitvoeren om de precieze doodsoorzaak van het slachtoffer te achterhalen.

Lees meer »

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden (81), die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »

Steenrijke Tom en Bill Kaulitz kampen na Tokio Hotel met trauma’s: “Soms denk ik dat ik als baby uit een UFO viel”

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »