BKO verhuist in zomer 2024 naar Sint-Kristoffel en Houthulst

In februari 2022 kondigde het gemeentebestuur aan dat de BKO tegen 1 september 2023 verhuist van de vrijetijdscampus naar nieuwe gebouwen in de scholen van Houthulst en Sint-Kristoffel. Door problemen met de subsidies werd de bouw uitgesteld, maar directeur Jeroen Desender van VBS Houthulst maakt zich sterk dat de verhuis in de zomer van 2024 kan gebeuren.

De gemeenteraad keurde in februari 2022 de huurovereenkomst met de scholen van Houthulst en Sint-Kristoffel goed voor het gebruik van de polyvalente ruimtes in hun nieuwe gebouwen voor de buitenschoolse kinderopvang. Het was de bedoeling dat de buitenschoolse kinderopvang tegen 1 september 2023 zou verhuizen van de huidige locatie op de vrijetijdscampus naar de scholen in kwestie. Ondertussen is het schooljaar al anderhalve maand bezig en is er nog geen sprake van een verhuis.

“De toekenning van de subsidies heeft wat vertraging opgelopen waardoor de bouwwerken later gestart zijn. Ondertussen zijn de bouwwerken volop bezig”, zegt schepen voor Buitenschoolse Kinderopvang Ann Vansteenkiste (CD&V). Dat kan Jeroen Desender beamen. Hij is niet alleen directeur van VBS Houthulst, maar ook deeltijds directeur Infrastructuur van de scholengroep. In die hoedanigheid volgt hij ook de bouwwerken in Sint-Kristoffel op.

“Eigenlijk zit alles goed op schema”, zegt Jeroen Desender. “In Houthulst zijn we begonnen met het gebouw waar de buitenschoolse kinderopvang zal komen. Het masterplan van Houthulst was iets vroeger klaar dan dat van Sint-Kristoffel. In Sint-Kristoffel hebben we eerst vier nieuwe kleuterklassen gebouwd aan de achterzijde van de schoolsite. Nu zijn we begonnen met het gebouw aan de straatzijde. Voorlopig is daarvan weinig te zien. Men is nog bezig met alles uit te tekenen en voor te bereiden, zodanig dat men de prefabconstructies kan zetten. Maar vanaf 1 januari zal alles heel snel gaan, want dat is maar één bouwlaag. In de zomervakantie van 2024 zou de buitenschoolse kinderopvang dan de wissel moeten maken.”

Vrijetijdscampus

De integratie van de BKO in de scholen heeft veel voordelen. “Nu is het zo dat de kinderen met de bus gevoerd moeten worden van de twee scholen naar de BKO op de vrijetijdscampus”, zegt Jeroen.

“Met de integratie van de BKO in de scholen zal dat dus niet meer hoeven. We zullen de werkingen van de scholen en de BKO ook veel beter op elkaar kunnen afstemmen. Op termijn zullen we dan ook de capaciteit kunnen opschalen, omdat de BKO op de scholen meer ruimte heeft. Bovendien is het een veel beter gebruik van gemeenschapsmiddelen. Het gebouw van de BKO op de vrijetijdscampus staat eigenlijk tussen 8.40 uur en 16 uur leeg, terwijl het hier overdag ook kan gebruikt worden door de school.”

(TG)

The post BKO verhuist in zomer 2024 naar Sint-Kristoffel en Houthulst is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Burgemeester Bart De Wever en schepenen trakteren Antwerpenaren op eerste Zeeuwse mosselen: “Dit jaar zijn er minder door de vele regen”

Op de Grote Markt in Antwerpen werden voorbijgangers woensdagmiddag getrakteerd op Zeeuwse mosselen. Het was de aftrap van het seizoen van de Zeeuwse bodemcultuurmosselen. "Promotie is nodig", zegt mosselkweker Alex van Houte van Aqua-Triton Mossel. "Want er worden steeds minder mosselen gegeten en een groot deel van de percelen in de Oosterschelde zullen dit jaar minder mosselen opleveren door de

Lees meer »

Vuistregels voor je kind het water in gaat: “Op twintig seconden kan het al te laat zijn”

Het diepe water brengt heel wat gevaren met zich mee voor jonge kinderen. Vorige week verdronk een jongen van zeven tijdens een schooluitstap, en zaterdag bezweek een peuter nadat hij in een zwembad belandde. Om zich voor zulke drama’s te behoeden, leert Tine Sleurs studenten lichamelijke opvoeding hoe ze kinderen zelfredzaam in het water kunnen maken. Aan HLN deelt ze

Lees meer »

Speelcontainer op Grote Markt van Roeselare verwent kinderen

Deze zomer is er opnieuw veel te beleven in Roeselare! Als kind- en jeugdvriendelijke stad wil Stad Roeselare blijvend inzetten op plekken waar kinderen zonder zorgen kunnen spelen en bij elkaar zijn.
The post Speelcontainer op Grote Markt van Roeselare verwent kinderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik wilde hem niet in de dranghekken rijden”: Jasper Philipsen biedt excuses aan aan Wout van Aert, die ze aanvaardt

Jasper Philipsen heeft zich daags na het sprintincident in de Tour met Wout van Aert verontschuldigd bij z’n landgenoot. “Ik wil elke sprint winnen, maar niet ten koste van de veiligheid van een andere renner.” Gisteren was de woede bij Philipsen nog bijzonder groot. “Excuses aanvaard”, antwoordde Van Aert intussen op Philipsens bericht.

Lees meer »

Oppositiepartij NVAPlus vraagt een extra gemeenteraad na schorsing burgemeester Ward Vergote: “Verwachten een duidelijke toelichting”

De oppositiepartij NVAPlus pleit door de schorsing van burgemeester Ward Vergote (Visie) voor een extra gemeenteraad om de situatie en de komende stappen helder te maken voor alle inwoners. “We verwachten van de gemeente een duidelijke toelichting aan de raadsleden en de burgers over wat nu gaat volgen”, reageert Gert-Jan Hovaere.
The post Oppositiepartij NVAPlus vraagt een extra gemeenteraad

Lees meer »

Bouchez: “Volledig legitiem dat De Wever premier zou worden”

Het zou “volledig legitiem” zijn moest N-VA-voorzitter Bart De Wever premier worden. Dat zei MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez voor het gesprek met de vijf partijen bij de Nationale Bank. “Wij hebben geen veto’s tegen bepaalde personen, zeker niet tegen personen van een democratische partij”, zei Bouchez.

Lees meer »

Ultraconservatieve aartsbisschop geëxcommuniceerd wegens verwerpen van autoriteit paus

Een ultraconservatieve Italiaanse aartsbisschop Carlo Maria Vigano is geëxcommuniceerd. Dat heeft het Vaticaan vrijdag laten weten. Excommunicatie is een ernstige kerkelijke straf die de gestrafte uitsluit van deelname aan het volle sacramentele leven van de kerk. De 83-jarige man staat bekend als een heftig tegenstander van paus Franciscus. Hij werd veroordeeld wegens “schisma” nadat hij de autoriteit van de katholieke

Lees meer »

Piano’s Maene na 85 jaar grootste van Europa geworden

Zo gauw er een paar afleveringen van de Netflix-reeks Knokke Off of van de VTM-talentenjacht The Voice op het scherm verschijnen, duikt er wel ergens een piano op van Piano’s Maene. Met de verkoop en verhuur van meer dan 5.000 piano’s per jaar is de Ruiseleedse pianobouwer zonder meer het grootste pianobedrijf in Europa. We spraken met ceo Stefaan Vanfleteren

Lees meer »

KIJK. Deze BV kon Erik Van Looy niet overtuigen om mee te doen aan ‘De slimste mens’: “Hij wilde liever nieuwe BBQ-technieken leren”

Het nieuwe seizoen van ‘De slimste mens ter wereld’ gaat pas op 14 oktober van start, maar van de deelnames van Xander De Rycke, Aster Nzeyimana, Bo Van Spilbeeck en Hannelore Knuts zijn we nu al zeker. Wie nog meer meedoet, kan presentator Erik Van Looy (62) momenteel niet vertellen. Wel verklapt hij in de podcast ‘Mid Mid’ wie niet

Lees meer »

Groot deel van centrum van Herentals is fietszone vanaf vandaag

De stad Herentals vormt een groot deel van het centrum vanaf vandaag om tot fietszone. Ook in delen van de wijk Wuytsbergen-Ekelen voert de stad een fietszone in. Zo wil de stad mensen ertoe aanzetten meer de fiets te nemen. Daarnaast moet het centrum veiliger worden voor leerlingen van scholen in de buurt.

Lees meer »