Aron Defevere (SK Roeselare) tegen broer Ewoud

Het is zondag derbytijd op Schiervelde. Dan staan met SK Roeselare en Eendracht Wervik de ploegen van de broers Aron en Ewoud Defevere voor het eerst in deze campagne tegenover elkaar.

“Het is de derde keer in iets meer dan een jaar dat we tegen elkaar spelen”, lacht Aron Defevere (28). “In de tien jaar dat we in een eerste ploeg spelen, was dat nochtans nog nooit eerder gebeurd. We speelden wel drie jaar samen: één seizoen bij Gullegem, en twee bij Oostnieuwkerke. Maar een heel seizoen samen op het veld, of twee keer per jaar tegenover elkaar, je kan dat eigenlijk niet vergelijken.”

Wedstrijd leeft

“Vorig jaar wonnen we elk één keer. Wij in Wervik, en zij in Roeselare. Het nieuwe is er intussen een beetje af. Ik wil altijd winnen en of dat nu tegen de ploeg van mijn broer is of tegen een andere ploeg, dat maakt op zich geen verschil. Maar het leeft wel. Als wij winnen, dan zal Ewoud het mogen horen, en vice versa (grinnikt). We verwachten zondag bovendien heel veel collega’s en vrienden, en dat maakt het toch een beetje anders dan anders.”

“Hoe goed ik Wervik verwacht? Ze hebben twee punten meer. Gemakkelijk zal het dus niet worden. Het is een ploeg die altijd tot het uiterste gaat. Het was er in de onderlinge duels vorig jaar twee keer boenk op en dat zal dit weekend wellicht niet anders zijn. Daar komt bij dat ze met Tristan en Max (Prinsier en Vandelannoitte, red.) nu ook twee spelers hebben lopen die vorig jaar nog bij ons speelden en zij gaan zich ongetwijfeld willen tonen.”

“We gaan er in elk geval alles aan doen om te winnen. Het loopt minder dan gehoopt. Het was tegen Kalken nochtans niet slecht. En niet dat het een excuus mag zijn, maar het zat in die paar matchen dat het minder was – met in onze vorige thuismatch een bal op de paal en zondag eentje tegen de lat – ook gewoon een paar keer tegen. We hopen op beterschap.”

Nadat Kristof D’haene al afhaakte, beslisten nu ook Carlo Damman en Jelle Vanhulle om te stoppen. Gianni Derieuw was er in Kalken niet bij. Hij liep tegen Wolvertem Merchtem een hersenschudding op en kreeg een weekje rust voorgeschreven. Gill Vanhulle hervatte bij de beloften na een afwezigheid van vijf weken.

(SBE)

Zondag 12 november om 15 uur: SK Roeselare – Eendracht Wervik.

The post Aron Defevere (SK Roeselare) tegen broer Ewoud is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Enkele dagen na babyborrel overleed baby J. in crèche, nu zijn zaakvoerster en twee medewerkers schuldig bevonden: “Gebrek aan voorzorg en voorzichtigheid”

De Mechelse correctionele rechtbank heeft de zaakvoerster en twee kinderverzorgers van kindercrèche Het Peuterpaleisje in Puurs (Puurs-Sint-Amands) schuldig bevonden aan de onvrijwillige dood van een drie maanden oude baby. Het kindje lag bijna twintig minuten op zijn buikje, waardoor het geen lucht meer kreeg en uiteindelijk enkele dagen later stierf.

Lees meer »

Listige Pogacar wilde geel aan Evenepoel laten, die morgen maar 3 plaatsen beter moet doen om leider te worden: “Zou fantastisch zijn”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen drie plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

Nieuwe cultuurbrochure Moorslede bevat weer mix van mooie namen: “Interesse wordt elk jaar groter”

In GC De Bunder is de nieuwe cultuurbrochure voorgesteld. De cultuurdienst wist ook voor dit jaar enkele mooie namen vast te leggen. Zo zijn er verschillende theatervoorstellingen, maar komen ook de liefhebbers van comedy volop aan hun trekken. Onder andere Han Solo en Urbanus zakken af naar Moorslede.
The post Nieuwe cultuurbrochure Moorslede bevat weer mix van mooie namen:

Lees meer »

AZ Oostende biedt vanaf vrijdag geen alcohol meer aan: “Er is geen veilige ondergrens voor alcoholconsumptie”

Ziekenhuis AZ Oostende stuurt een sterk signaal de wereld in. De directie heeft besloten om vanaf vrijdag 28 juni geen alcohol meer aan te bieden aan patiënten, bezoekers en medewerkers. In de cafetaria’s vind je geen alcoholische dranken meer in de drankentoog. Ook tafelbier bestellen op de kamer is niet meer mogelijk. Dit laatste was tot voor kort het geval

Lees meer »

Na einde van onderzoek plakt advocaat namen op robotfoto’s Bende van Nijvel: “Gelijkenissen zijn treffend”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

Partijlid roept Canadese premier Trudeau op om stap opzij te zetten, na teleurstellend verkiezingsresultaat in Toronto

Het Canadese parlementslid Wayne Long van de liberale partij heeft zijn premier Justin Trudeau in een e-mail aan andere partijleden laten weten dat het "tijd is voor verandering". Volgens Long kan de premier niet aanblijven, nadat de liberalen een tussentijdse verkiezing in de stad Toronto hadden verloren. Trudeau laat weten dat hij naar de frustraties van de bevolking luistert, maar

Lees meer »