Dender klopt Club NXT in Challenger Pro League

Dender heeft Club NXT vrijdagavond tijdens de twaalfde speelronde in de Challenger Pro League met 2-0 huiswaarts gestuurd.

Ali Akman (34.), die na acht minuten inviel voor de onfortuinlijke Olivier Myny, prikte de openingsgoal tegen de touwen namens de troepen van Timmy Simons. Enkele minuten na rust mocht Akman (50.) opnieuw vieren. Bruny Nsimba miste in de 71e minuut een strafschop en liet op die manier na om de voorsprong verder uit te bouwen.

Op hetzelfde tijdstip schudde de U23 van Standard zijn Genkse leeftijdsgenoten af met 3-1. De Limburgers kenden nochtans de perfecte start via Ibrahima Bangoura (5.), maar SL16 liet zich niet uit zijn lood slaan en vocht terug dankzij Daan Dierckx (20.), die zijn ex-ploeg een loer draaide. Door een eigen doelpunt van Josue Ndenge Kongolo (31.) dook de thuisploeg zelfs met een bonus de kleedkamers in. Brahim Ghalidi (63.) bepaalde de eindstand door na ruim een uur een penalty om te zetten.

In het klassement van de op een na hoogste Belgische afdeling prijkt Dender op de vierde plaats met 20 punten, Club NXT volgt op de achtste positie met zestien eenheden. De beloften van Genk bengelen maar net boven de degradatiezone, op de veertiende stek met elf stuks. Ondanks de tweede zege in drie wedstrijden blijven de beloften van Standard hekkensluiter met negen punten.

The post Dender klopt Club NXT in Challenger Pro League is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ruimte voor carpoolparking in Geluwe?

Als het van gemeenteraadslid Nino D’Hellem (Team 2030) afhangt, dan komt er op de hoek van de Komerenstraat en Menenstraat (N8) naast de rotonde van de drukke expresweg N58 in Geluwe een carpoolparking.
The post Ruimte voor carpoolparking in Geluwe? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee gewonden na botsing met twee voertuigen op kruispunt in Zarren

Op een kruispunt in Zarren, een deelgemeente van Kortemark, zijn vrijdagmiddag twee voertuigen op elkaar gebotst. De brandweer moest een vrouw bevrijden uit haar auto omdat haar deur volledig ingedeukt was.
The post Twee gewonden na botsing met twee voertuigen op kruispunt in Zarren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Banksy laat migrantenbootje crowdsurfen op Glastonbury

De anonieme kunstenaar Banksy heeft een opblaasbaar bootje met poppen van migranten laten crowdsurfen op het Britse festival Glastonbury. Dat gebeurde gisteren tijdens het optreden van de band IDLES, waardoor fans in eerste instantie dachten dat het om een stunt van de band zelf ging. Het is niet de eerste keer dat een werk van Banksy op het festival opduikt.

Lees meer »

Wall Street sluit op record

22:04 De S&P500 sloot op een vers hoogtepunt. Tesla drukte stevig het pedaal in na beter dan verwachte kwartaalverkopen. Eli Lilly profiteerde niet van een goedkeuring van zijn Alzheimer-behandeling.

Lees meer »

Ziekenhuizen van Hasselt, Tongeren en Heusden-Zolder bereiden intensievere en geïntegreerde samenwerking voor

Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt, az Vesalius in Tongeren en het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder hebben een intentieovereenkomst ondertekend. Daarmee geven ze aan dat ze de mogelijkheden voor een duurzame intensere samenwerking zullen onderzoeken en voorbereiden. Op die manier willen ze ook in de toekomst hun patiënten in iedere fase van hun leven de nodige hoogstaande kwalitatieve zorg blijven bieden in

Lees meer »

Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen

Fietsen, ontdekken en proeven. Dat zijn de ingrediënten voor de nieuwe fietsroute ‘Fietsen met smaak’. Het project, een unieke samenwerking tussen Menen en het Franse Halluin, loodst fietsers langs een traject van 36 kilometer, op ontdekking in de streek.
The post Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe details over koningin Letizia’s vermeende affaire overschaduwen militaire ceremonie van prinses Leonor

Een nieuwe stap in haar militaire opleiding: prinses Leonor (18) van Spanje is woensdag benoemd tot onderofficier tijdens een officiële ceremonie. Aanwezig en apetrots waren haar ouders koning Felipe (56) en koningin Letizia (51). Ze leken zorgeloos, terwijl er enkele uren voor de ceremonie een explosief interview heeft plaatsgevonden met de vermeende minnaar van Letizia. Jaimie Del Burgo, tevens haar

Lees meer »