Beernaert is fier dat hij deel uitmaakt van KFC Varsenare

Na tien duels staat KFC Varsenare A derde in eerste provinciale, omringd door kleppers als Diksmuide, WS Lauwe, Rumbeke en Wevelgem.

Een jaar geleden zei Kiron Beernaert dat hij hoopte met KFC Varsenare een vaste waarde te worden in eerste provinciale. Die wens lijkt nu uit te komen.

Kiron Beernaert (22) doorliep alle jeugdrangen bij KFC Varsenare en maakt al vijf seizoenen deel uit van het vlaggenschip. Tegen Oostduinkerke speelde hij de volledige match, die met liefst 6-1 werd gewonnen.

“Wij hebben nog maar één keer verloren hé, tegen leider Diksmuide”, zegt Beernaert. “En weet je hoe het kwam? Kapitein Pieter Geldof was er niet bij. Die verdedigende organisator is gewoon onmisbaar. Hij maakt iedereen beter en blijft de eenvoud in persoon. Nu wacht ons de trip naar Bredene. Moeilijker kan haast niet. Maar we leggen er in ieder geval onze kop voor.”

Subliem duo

“Onze start was grandioos, met vijf zeges op rij. Na tien matchen staan we nu derde, veel hoger dan we hadden gehoopt, want we wilden eigenlijk alleen het behoud verzekeren. En dan moet je nog rekenen dat er een serieuze blessurelast was. Maar dankzij de goeie opleiding van onze jongeren staat er telkens een verse kracht klaar. Onze T1 Stefaan Ameel komt uit onze eigen jeugdwerking en kent die spelers dus door en door – hij sluit ze direct in de armen. En ook op tactisch vlak is hij top. En dan is er nog Steven Lampo, de voorganger van Pieter Geldof tussen de lijnen zeg maar. Onze T2 kent het provinciale voetbal heel goed en jaagt ons aan, zoals hij deed toen hij nog zelf op het veld stond. Onze trainers vormen een subliem duo, de spelersgroep is één bende kameraden, en wat algemeen coördinator Danny De Coninck allemaal klaarspeelt, is opmerkelijk. Ik mag mijn ding doen op rechtsvoor, op de 10 of als diepe spits, en doe wat van mij wordt gevraagd, want ik ben fier dat ik deel uitmaak van zo’n geheel.”

Zondag 12 november om 14.30 uur: KSV Bredene A – KFC Varsenare A.

The post Beernaert is fier dat hij deel uitmaakt van KFC Varsenare is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“We leerden elkaar kennen tussen frieten en frikandellen”: ze werden er verliefd als jobstudent, nu mogen Remco en Jacobine Bonny’s Friethuis overnemen

Romantiek in de frituur: het bestaat! Op hun vijftiende begonnen Remco Depuydt en Jacobine Desmet als jobstudent in Bonny’s Friethuis in Ieper. Ze werden er verliefd, verhuisden naar een nabije woning en mogen nu de frituur overnemen. “Ik heb het aan hen beloofd”, aldus oprichter Emmanuel De Bruyne, die andere oorden opzoekt.
The post “We leerden elkaar kennen tussen

Lees meer »

Burgemeester Eddy Lust topt lijst Voor 8930 in Menen, huidige schepenen krijgen prominente plek

De knoop is doorgehakt. Voor 8930, het kartel waarmee Open VLD en Vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt in Menen, heeft zijn eerste pionnen op de lijst uitgezet. Huidig burgemeester Eddy Lust wordt uitgespeeld als lijsttrekker, schepen Angelique Declercq op plaats twee en ‘onafhankelijke’ Renaat Vandenbulcke als duwer.
The post Burgemeester Eddy Lust topt lijst Voor 8930 in Menen, huidige

Lees meer »

Bijna 50.000 fans van Rammstein beleven topavond in Oostende, politie is tevreden: “Geen incidenten”

De politie van Oostende blikt tevreden terug op de eerste concertdag van Rammstein waar 47.500 Rammstein-fans hun muziekhart konden ophalen. Vandaag verwacht Oostende opnieuw eenzelfde aantal fans. De politie blikt terug op een rustige en serene eerste dag zonder noemenswaardige incidenten.
The post Bijna 50.000 fans van Rammstein beleven topavond in Oostende, politie is tevreden: “Geen incidenten” appeared first

Lees meer »

Partijlid roept Canadese premier Trudeau op om stap opzij te zetten, na teleurstellend verkiezingsresultaat in Toronto

Het Canadese parlementslid Wayne Long van de liberale partij heeft zijn premier Justin Trudeau in een e-mail aan andere partijleden laten weten dat het "tijd is voor verandering". Volgens Long kan de premier niet aanblijven, nadat de liberalen een tussentijdse verkiezing in de stad Toronto hadden verloren. Trudeau laat weten dat hij naar de frustraties van de bevolking luistert, maar

Lees meer »

Afscheid van Chef Defensie admiraal Michel Hofman op Dag van de Marine in Oostende

Voor de tweede keer op rij was het Zeeheldenplein in Oostende donderdagnamiddag het decor voor de Dag van de Marine. Er werd afscheid genomen van de Chef Defensie van het Belgisch leger én Oostendenaar admiraal Michel Hofman die er zijn afscheidstoespraak hield en er was ook de officiële commandowissel van het patrouilleschip P902 Pollux.
The post Afscheid van Chef

Lees meer »

Waarom is Beryl een ‘historische’ orkaan volgens wetenschappers? “Zulke krachtige exemplaren zie je nu normaal niet”

Meteorologen kijken vol verbazing toe naar orkaan Beryl in de Atlantische Oceaan, die ze nu al een ‘historische’ orkaan noemen. Beryl brak dan ook in een mum van tijd heel wat records. Maar hoe uitzonderlijk is deze orkaan écht? Waarom is de orkaan zo krachtig kunnen worden? En wat belooft dit voor de rest van het orkaanseizoen? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters

Lees meer »

Mobiele escape game rond dementie in Izegem

De werkgroep dementievriendelijke gemeente organiseert van 26 juni tot en met 6 juli een mobiele escape game rond dementie. ‘De tuin van Victoria’ geeft je een beter inzicht om dementie te begrijpen en vindt plaats in Kasteel Wallemote in de Kokelarestraat 85.
The post Mobiele escape game rond dementie in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp”

In Oostrozebeke kijkt jong en oud uit naar de jaarlijkse Peloezefeesten op vrijdag 5 juli. Geen kermisattracties op het marktplein, maar gezellige plekjes op de zachte ondergrond van de ‘peloeze’ voor het gemeentehuis. Knusser kan het niet.
The post Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp” appeared first on KW.be.

Lees meer »