Als Vanspeybrouck aan Dosko denkt, kriebelt het nog altijd hard

Dosko Sint-Kruis is na de promotie aarzelend begonnen aan het seizoen in 2A: tien matchen, twee zeges, drie draws, vijf nederlagen, twaalfde in het klassement. Het enige doel op de Gulden Kamer is het behoud verzekeren. Daarvoor kan coach Pieterjan Clincke nog altijd geen beroep doen op zijn geblesseerde kapitein Benjamin Vanspeybrouck (29). “Maar het kriebelt enorm”, zegt die.

Vanspeybrouck was amper zestien toen hij debuteerde in het eerste elftal. Dankzij zijn voetbalkwaliteiten en ingesteldheid werd hij kapitein. Twee seizoenen geleden laste hij een sabbatjaar in wegens bouwwerken. De kapitein kwam trainen maar besteedde zijn hele weekend aan de bouw van zijn eigen huis. Toen de voetbalresultaten drastisch tegenvielen, besloot hij alsnog zijn zondagnamiddagen op te offeren voor Dosko. De maats hadden hem nodig. In het voorbije kampioenschap werden de jongens van de Gulden Kamer enkel voorafgegaan door een subliem Daring Brugge. Beide buren promoveerden.

Wachten met operatie

Vanspeybrouck was een van de sterkhouders – tot blessureleed hem ging teisteren.

“Eind oktober van vorig kalenderjaar zakte ik voor het eerst door mijn knie. Onderzoeken wezen een kleine fractuur uit. Na enkele weken kine voetbalde ik opnieuw probleemloos mee. In maart van dit jaar zakte ik opnieuw door die knie: mijn kruisbanden bleken volledig afgescheurd. Net op het moment dat we alles wonnen, moest ik afhaken. Een operatie kon ik me niet veroorloven wegens mijn gezinssituatie, de bouwwerken en mijn werk.”

“Een medische ingreep is niet nodig, als ik niet meer voetbal. Maar het kriebelt nog altijd enorm. Over twee maanden is ons huis bewoonbaar. Dan zal ik mijn knie toch laten opereren. In maart van volgend jaar word ik papa, en op dat moment zou ik graag al wat met die kleine wandelen. En heel misschien kan ik de voorbereiding voor de volgende competitie met Dosko meemaken…” (JPV)

Zondag 12 november om 14.30 uur: K Dosko Sint-Kruis – KFC Heist A.

The post Als Vanspeybrouck aan Dosko denkt, kriebelt het nog altijd hard is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. ‘De verraders’ begint met verrassende test: wie wint vertrouwen en wie verdacht van verraad?

Vanaf de eerste aflevering van ‘De verraders’ is één ding duidelijk: misleiding en bedrog staan centraal. Presentator Staf Coppens brengt extra spanning met een verrassende toast tijdens het openingsdiner. Hij vraagt de deelnemers om de naam op te schrijven van degene die ze het minst vertrouwen en degene die ze het meest vertrouwen. De resultaten zijn veelzeggend.

Lees meer »

Is regeringshervorming van Zelensky een ‘wanhoopspoging’?: “De oorlog winnen lijkt almaar onwaarschijnlijker”

Oekraïens president Volodimir Zelensky herschikt zijn regering, naar eigen zeggen “met het oog op het verderzetten van de oorlog in de herfst.” Vier ministers hebben hun ontslag al ingediend bij het parlement. Wat drijft Zelensky daarbij? En zal die herschikking de oorlog in de gewenste plooi leggen? Professor internationale politiek (UAntwerpen) Tom Sauer: “Dit is een wanhoopspoging, het wordt hoog

Lees meer »

Geena Lisa specialiseert zich als narcismecoach: “Het was een vriendin die me erop wees dat ik in toxische relatie zat”

Ze presenteert, schrijft boeken, geeft lezingen, acteert en zingt. Maar het grootste deel van haar tijd coacht Geena Lisa Peeters (52) mensen die uit een toxische relatie met een narcist willen stappen. “Ondertussen ben ik voor 95 procent van de tijd narcismecoach”, vertelt Lisa, die het zelf meemaakte, in ‘Primo’. “Er komen ook collega’s over de vloer, ja. De mediawereld

Lees meer »

Vijfjarig kind gedood door hyena in Kenia

In Kenia is een vijfjarig kind gedood door een hyena. Dat meldt de Kenya Wildlife Service (KWS) van het Oost-Afrikaanse land donderdag. De dienst belooft “de toenemende aanvallen” van de carnivoor te bestrijden.

Lees meer »

Reigershof viert 25 jaar biologisch boeren in De Haan met opendeurdag: “Kom naar de geitjes en lammetjes kijken”

Feest op Het Reigershof in De Haan: onlangs was het 25 jaar geleden dat het familiebedrijf als eerste Vlaamse geitenboerderij het biocertificaat kreeg, en dat wordt op zaterdag 7 september gevierd met een opendeurdag. “We willen van die gelegenheid ook gebruikmaken om onze coöperatie nog eens in de kijker te zetten.”
The post Reigershof viert 25 jaar biologisch boeren

Lees meer »

KIJK. Amerikaanse boer tovert maïsveld om in Taylor Swift-doolhof

Een Amerikaanse boer in de staat Ohio heeft zijn maïsveld omgetoverd tot een groot doolhof in het thema van Taylor Swift. Luchtbeelden tonen het prachtige doolhof met verschillende verwijzingen naar de superster. De boer maakt jaarlijks een nieuw doolhof, telkens in een ander thema. Dit jaar is die eer dus weggelegd voor de immens populaire Taylor Swift, die de wereld

Lees meer »

Diamant voor Etien Titeca en Jenny Brouckaert

Op zondag 1 september vierden Etien Titeca (85) en Jenny Brouckaert (80) hun diamanten bruiloft. Samen met hun familie kwamen ze vieren in PUUR in Klerken.
The post Diamant voor Etien Titeca en Jenny Brouckaert appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hunter Biden pleit schuldig aan fiscale fraude

Hunter Biden, de jongste zoon van de Amerikaanse president Joe Biden, heeft in een rechtbank in Los Angeles schuld bekend in een federale rechtszaak over belastingsfraude. Daardoor vermijdt de 54-jarige een nieuw proces, dat donderdag van start zou zijn gegaan met de samenstelling van de jury.

Lees meer »

LIVESTREAM. Wanneer plaatst gretige Evenepoel nieuwe versnelling? Kijk als HLN-abonnee naar de Ronde van Groot-Brittannië!

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië (3-8 september). Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen, met deskundig commentaar

Lees meer »

Dochter van Franse serieverkrachter getuigt: “Toen ik het nieuws vernam, begon de langzame afdaling naar de hel”

In de opzienbarende Franse verkrachtingszaak rond Dominique Pélicot heeft zijn dochter Caroline Darian tijdens het proces tegen haar vader gezegd dat hij "een van de grootste seksuele roofdieren van de jongste jaren is". Ze getuigde in de zaak waarin haar vader terechtstaat omdat hij haar moeder jarenlang gedrogeerd heeft, zodat vreemde mannen haar konden verkrachten zonder dat ze het zelf

Lees meer »