Zwitserse politie ontdekt 2,5 meter lange python in autokoffer

De politie van de Zwitserse stad Zug heeft donderdagnacht bij een verkeerscontrole een python van ruim 2,5 meter lang gevonden in de koffer van een auto. Geen van de vier inzittenden had een vergunning om het dier te bezitten.

Meer krantenkoppen in België

MUG-dienst van AZ Zeno Knokke-Heist uitgebreid met mobiel echotoestel waarmee onzichtbare letsels te zien zijn

Tijdens een spoedinterventie is snelheid cruciaal. Om patiënten nog vlotter en correcter te helpen, kan de AZ Zeno-MUG nu gebruikmaken van de Vscan: een draagbaar echotoestel waarmee de arts real-time echobeelden maakt op de plaats van het incident.
The post MUG-dienst van AZ Zeno Knokke-Heist uitgebreid met mobiel echotoestel waarmee onzichtbare letsels te zien zijn appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik zag palmbomen en dacht: dit is Parijs niet”: Jem (30) stapt zonder het te beseffen op verkeerde vlucht en eindigt in Spanje

De Britse Jem Maybank (30) uit Leeds dacht dat ze eind vorige maand op een vlucht richting Parijs stapte, maar niets bleek minder waar te zijn. Door de ‘vakantierush’ vergiste ze zich van gate, waardoor ze even later richting het Spaanse Alicante vloog. “Ik had mijn ticket aan vier personeelsleden laten zien”, klinkt het. Ik vroeg waarom mijn stoeltje op

Lees meer »

Grenswegen Komen-Waasten gesloten tijdens EK wedstrijd Frankrijk-België

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: de West-Vlaamse gemeente Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.
The

Lees meer »

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

KIJK. De snelste in de tussenspurt, de eerste waaier gemist en een declassering: de bewogen dag van Jasper Philipsen in beeld

Een declassering voor Jasper Philipsen. Nadat hij Wout van Aert hinderde in de spurt, werd zijn tweede plek door de wedstrijdjury afgenomen. In de openingsfase van de etappe reed Philipsen zich in de kijker door de tussensprint te winnen. Nadien was er even paniek, toen ie in de tweede waaier belandde. Alles werd gelukkig voor hem snel rechtgezet. In Dijon

Lees meer »

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »