Zes zware ontploffingen op maand tijd in Gentse verbrandingsoven door lachgas: “Populariteit van drug laat zich merken”

In de afvalverbrandingsoven van IVAGO in Gent zijn er op een maand tijd zes zware ontploffingen geweest door lachgas. Ze ontstaan omdat gebruikte capsules bij het restafval of het sluikstort belanden, terwijl ze nog niet leeg zijn. De capsules komen er vaker terecht omdat het gas aan populariteit wint als goedkope drug. De ontploffingen zorgen voor grote schade, de sector maakt zich zorgen over de veiligheid van het personeel. IVAGO laat uit veiligheidsoverwegingen alvast geen schoolbezoeken meer toe.

Meer krantenkoppen in België

“Hij is de Messi, Ronaldo en Maradona van het keepen”: ‘man van de match’ Courtois overladen met lof na nieuwe glansprestatie

Met dank aan (alweer) een ijzersterke Thibaut Courtois. Titelverdediger Real Madrid heeft zijn Champions League-campagne geopend met een 3-1-overwinning tegen Stuttgart. Courtois werd dankzij enkele straffe saves uitgeroepen tot ‘man van de match’ en dat leidde ook tot lofzangen van analisten en de Spaanse pers. Alle doelpunten en hoogtepunten bekijkt u exclusief bij HLN!

Lees meer »

Youssef (28) van Kamp Waes officieel verdacht van grensoverschrijdend gedrag met drie minderjarigen

Youssef Challouki (28) is officieel in verdenking gesteld van seksueel grensoverschrijdend gedrag met drie minderjarigen. Dat bevestigt het Antwerps parket. De voormalige leerkracht, die intussen vrij is onder voorwaarden, kwam in juni in het vizier van de speurders toen berichten opdoken waarin hij een 14-jarig meisje voorstelde om af te spreken en seks te hebben.

Lees meer »

Derde verdachte (17) van joyride met ambulance gearresteerd: “Medische interventie in gevaar gebracht door crimineel gedrag”

De 21-jarige chauffeur van de gestolen ambulance afgelopen weekend in Antwerpen moet een maand langer in de gevangenis blijven. Dat heeft de raadkamer zopas beslist. Volgens zijn advocate is de jongeman in zijn cel tot schuldinzicht gekomen. Donderdag is ook een derde verdachte, een minderjarige van 17 jaar opgepakt en in een gesloten instelling geplaatst.

Lees meer »

IJsbaan De Piste opent opnieuw de deuren: “2024 is het jaar van de transitie”

Het ijs van IJsbaan De Piste aan de Gentsesteenweg is klaar. Enkel de Zamboni-ijsdweilmachine moet nog de laatste gaten, scheuren en sleuven wegwerken. “Vrijdag 20 september gaan we officieel open voor het publiek. Dit weekend kan je discoschaatsen voor slechts 7,50 euro, aan bijna de helft van de normale prijs”, zegt Kenneth Deryckere (39).
The post IJsbaan De Piste

Lees meer »

Tupperware-fabriek blijft nog minstens 120 dagen open, personeel op tijdelijke werkloosheid

De Tupperware-fabriek blijft nog minstens 120 dagen open. Die boodschap kregen de 295 personeelsleden van de Aalsterse fabriek woensdagmiddag te horen van het moederbedrijf in de Verenigde Staten. Voor het personeel verandert er voorlopig niets tegenover vorige week, toen het systeem van tijdelijke werkloosheid werd ingevoerd. “Er is ons gegarandeerd dat de lonen worden doorbetaald”, zeggen de vakbonden.

Lees meer »

Van radiopresentor tot verpleger: Manu Van Acker doet mee aan ‘Een Echte Job’

De opnames voor het nieuwe seizoen van het VTM-programma ‘Een Echte Job’ zijn gestart. Manu Van Acker uit Oostende volgt momenteel, samen met Ruth Beeckmans, Helmut Lotti, Zita Wauters en Tine Embrechts een pittige stoomcursus verpleegkunde om nadien hun eerste stappen in de zorgsector te zetten.
The post Van radiopresentor tot verpleger: Manu Van Acker doet mee aan ‘Een

Lees meer »