Yannick Euvrard is assistent-coach bij RSC Anderlecht: “Ik ben ambitieus, maar mijn gezin is het allerbelangrijkste”

Als RSC Anderlecht dit seizoen vlot meedraait in de top van het klassement mag een Waregemnaar daarvoor ook enkele pluimen op zijn hoed steken. Yannick Euvrard (37) is zijn naam en hij is sedert deze zomer assistent-coach bij paars-wit. “Aan alles daar voel je dat Anderlecht een instituut is en blijft”, zegt hij.

Yannick is de jongere broer van Vincent Euvrard (41), die als trainer van Zulte Waregem eeuwige roem kan vergaren in de stad als hij de club opnieuw naar de hoogste voetbalklasse weet te loodsen. Yannick geniet iets minder bekendheid al is hij ook een mooie carrière aan het uitbouwen in het topvoetbal. Als speler was hij een subtopper maar na zijn profcarrière als voetballer wist hij relatief snel een plek te veroveren in de staf van de Rode Duivels. Sedert deze zomer is hij mee het mooie weer aan het maken bij RSC Anderlecht. Een gesprek met een man die een gezond evenwicht probeert te vinden tussen zijn ambities in de topsport en zijn gezin dat hem zeer dierbaar is.

Dit interview moesten we uitstellen omdat Anderlecht nog eens uitzonderlijk verloren had en je in allerijl naar Brussel moest. Is de rust daar terug?

“Er was voor alle duidelijkheid nooit onrust. Het verlies op Standard kwam aan en dat wou de coach zo snel als mogelijk een plaats geven zodat iedereen het achter zich kon laten. We kunnen nu meteen toewerken naar de volgende matchen. Hopelijk was die uitschuiver ook gewoon een accident de parcours, want we speelden toch wel een heel sterke eerste helft.”

Je werkt met vedetten genre Jan Vertonghen of Thorgan Hazard. Helpt het dan dat je sportmanagement gestudeerd hebt?

(Glimlacht) “Ach, je mag dat niet overdrijven. Dat zijn allemaal profs en die willen hun job zo goed mogelijk doen. De spelers die je noemt ken ik trouwens nog van mijn periode als videoanalist bij de Rode Duivels. Ik denk dat iedereen goed beseft dat Anderlecht na wat mindere jaren als club aan de heropbouw bezig is. Ik ben blij daaraan te kunnen meehelpen in deze club die nog altijd grandeur blijft uitstralen. Dat voel je hier aan alles.”

Hoever reiken jouw ambities?

“In eerste instantie wil ik mezelf voort ontwikkelen bij Anderlecht. Ik ben ondertussen wel van plan om de Pro License-cursus te volgen (noodzakelijk om trainer te worden in de hoogste klasse, red.). Het kan me helpen om het hier nog beter te doen. Per definitie is het altijd goed om jezelf voort te ontplooien als persoon. Daarom ben ik nu ook Spaans aan het leren met een app om vlotter contact te hebben met Luis Vazquez, de Argentijnse speler die hier een contract getekend heeft en alleen Spaans spreekt. Ik ben iemand die continu wil bijleren.”

Voor je bij Anderlecht kwam, was je actief achter de schermen van de Rode Duivels. Was het moeilijk om op dat niveau een plaats te veroveren?

“Dat viel wel mee. Dat ik ook een bachelordiploma informatica heb en vlot met computers overweg kan was zeker geen nadeel. Voorts hielp het natuurlijk ook dat ik profvoetballer geweest ben.”

Laat het ons even over je broer hebben die goed bezig is als trainer bij Zulte Waregem. Hoe is de relatie met hem?

“Hij is zeer belangrijk voor mij en we hebben ook een zeer goede band met elkaar. Sedert hij in Waregem woont, springt hij ook geregeld binnen bij ons. Hij heeft jarenlang in Limburg gevoetbald (onder meer bij KRC Genk en STVV, red.) en toen zagen we elkaar zeer weinig. Mijn broer is ook altijd een beetje een inspiratiebron geweest voor mij. Ik heb veel bewondering voor zijn werkethiek en voor de grote ambitie waarmee hij alles aanpakt in het voetbal. Zelf ga ik daarin niet zover en wil ik niet alles opofferen om het te maken. Mijn gezin is het allerbelangrijkste wat er is voor mij. Een goede papa en een goede echtgenoot zijn, dat is toch in de eerste plaats wat ik wil.”

Hoe keken jullie ouders indertijd naar hun twee voetballende zonen?

“Ze hebben echt alles gedaan opdat we konden doen wat we graag deden: voetballen. Mijn broer en ik mochten vrij snel op een hoger niveau meespelen en dat was dan bij Cercle Brugge. Dat betekende voor hen wel dat ze er lange autoritten voor over moesten hebben, want we woonden in Oostduinkerke en naar Brugge is het toch een kleine vijftig kilometer rijden. Onze trainingen en matchen vonden bovendien vaak op verschillende momenten plaats en dus waren we blij dat ook een oom bereid was om ons geregeld naar Brugge te voeren.”

Mis je de zee of kan je goed aarden in Waregem?

“De zee mis ik zeker en ik vond het altijd heerlijk om daar aan het water te gaan lopen. Al voel ik me hier ook wel thuis. Joggen doe ik dan op de Finse piste, die op wandelafstand van bij mij thuis ligt. Soms ga ik ook aan de Leie lopen. Of ik ook een favoriet restaurant of café heb? Ik vrees dat je daarvoor niet bij mij moet zijn. Ik ben voor de rest toch eerder een huismus.”

Yannick Euvrard

Privé: Yannick Euvrard (37) is getrouwd met Isabelle Himpe (38). Ze hebben twee kinderen: Ella-Marie (10) en Anne-Lou (8). Ze wonen op de Biest in Waregem.

Loopbaan: Yannick heeft een bachelor sportmanagement en informatica behaald.

Hij heeft als IT-consultant gewerkt vooraleer hij videoanalist geworden is bij de Belgische Voetbalbond: van de Red Flames ging het snel naar de Rode Duivels.

Hij is nu assistent-coach bij RSC Anderlecht.

Voetbalcarrière: Hij speelde tot zijn 28ste als profvoetballer bij onder meer Cercle Brugge, OH Leuven en KSV Roeselare.

Nadien speelde hij nog voort als amateur in combinatie met een voltijdse job. Hij sloot zijn voetballoopbaan af bij Racing Waregem. (vfb)

The post Yannick Euvrard is assistent-coach bij RSC Anderlecht: “Ik ben ambitieus, maar mijn gezin is het allerbelangrijkste” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Een op de zes werknemers ontvangt fietsvergoeding

Uit de jaarlijkse evaluatie van de alternatieve loonvoordelen in 2022 blijkt dat de tweede pensioenpijler het belangrijkste voordeel blijft. Ook maaltijd- of ecocheques zijn populair, net als een tussenkomst in woon-werkverkeer. Maar liefst één op de zes werknemers ontvangt een fietsvergoeding, een stijging van 3 procent tegenover het jaar voordien.

Lees meer »

Website om overal in Vlaanderen aangepaste fiets voor mensen met beperking te huren voorgesteld bij het GielsBos in Lille

Bij zorgvoorziening Het GielsBos in Gierle, bij Lille, heeft G-sport Vlaanderen vandaag een nieuwe website voorgesteld waarop mensen met een beperking overal in Vlaanderen een aangepaste deelfiets kunnen huren. Het GielsBos gebruikt zelf al enkele jaren zulke aangepaste fietsen, en verhuurt die ook via een fietspunt aan andere mensen buiten de zorgvoorziening. Door aan te sluiten bij het online platform,

Lees meer »

Twee comebacks, een ongeplande zwangerschap en clash tussen rivalen: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, auto meegesleurd door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door de stroming.

Lees meer »

Zeker 27 mensen doodgedrukt bij religieus festival in noorden van India

Bij een druk bijgewoonde religieuze bijeenkomst in de noordelijke Indiase staat Uttar Pradesh zijn volgens de hulpdiensten zeker 27 mensen verpletterd. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder oploopt, want “er komen nog steeds lichamen binnen” volgens de gezondheidsdienst bij het Franse persbureau ‘AFP’. De politie had het bij persbureau ‘Reuters’ zelfs over zo’n zestig doden.

Lees meer »

VBS Duizendpluspoot wint VRT-wedstrijd en mag naar Olympische Spelen: “Lopen elke dag 1 mijl”

Sport Vlaanderen, MOEV en allerlei Vlaamse topsporters moedigen in aanloop naar de Olympische Spelen alle Vlaamse en Brusselse scholen aan om het olympische gevoel aan te wakkeren. De scholen konden ook deelnemen aan de VRT-wedstrijd ‘Plankgas naar de Spelen’. De finales werden recent in drie steden afgewerkt. De olympische bus trok nadien naar de winnende school, naar Duizendpluspoot in Sint-Eloois-Vijve.

Lees meer »

Vanaf nu kan je de rijen toeristen vermijden aan de Akropolis in Griekenland, tegen een prijskaartje van… 5.000 euro: “Ronduit elitair”

Een van de drukst bezochte monumenten uit de Oudheid, de Akropolis in Athene, laat voortaan privébezoeken buiten de officiële openingsuren toe. Een machtige ervaring met een prijskaartje van… 5.000 euro. Hellenic Heritage verkoopt de privébezoeken als de “Acropolis Experience”. Bij de aankondiging ervan kwam er al veel kritiek. Die laait nu weer op.

Lees meer »

Bart doet dochter tickets voor Taylor Swift cadeau, zij maakt voorbereidende cursus: “Ik wist niet dat het zo complex was”

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift is momenteel bezig aan een tour door Europa. Binnenkort gaan ook Bart en Merel De Waele uit Gent kijken. Het is een cadeautje voor dochterlief, maar zij wil geen mal figuur slaan met haar vader aan haar zijde. En dus ontwierp Merel een PowerPoint, een spoedcursus Taylor Swift. VTM NIEUWS ging kijken hoe goed papa

Lees meer »

“Na De Bruyne volgt de woestijn”: analisten en ex-spelers Frankrijk denigrerend over Rode Duivels

“Sorry, maar wij zijn beter dan België”: enkele Franse analisten en ex-internationals kunnen de denigrerende uitlatingen over de Rode Duivels niet laten. Zij zien zich – gesterkt door de historie – in een kampioenschap niet verliezen van ‘les petits belges’. Of komt de Franse hoogmoed voor de val? Want als zelfs José Mourinho op het vorige EK de Franse arrogantie

Lees meer »

Irénée Duriez houdt zomertentoonstelling in Ichtegem

Tijdens de zomermaanden stelt Irénée Duriez (74), internationaal bekend omwille van zijn monumentale bronzen beelden en houtskooltekeningen, opnieuw zijn beeldentuin, inclusief de expositiehal en het museum in de Oude Melkerij in Ichtegem open voor het publiek.
The post Irénée Duriez houdt zomertentoonstelling in Ichtegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Plectrumfestival in Ichtegem viert 20ste editie

Dit jaar gaat de 20ste editie van het Plectrumfestival door begin juli. Wat in 2003 begon als een podium voor lokaal talent, is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het lijstje van gekende zomerfestivals. Tijd dus voor een babbel met een van de ‘founding fathers’ Ben Mispelon en huidig (ontslagnemend) voorzitter Ives Deprez.
The post Plectrumfestival in Ichtegem

Lees meer »