Woonproject Kolenkaai op voormalige site Van Marcke in Brugge afgetrapt

De voormalige Van Marcke-site aan de Kolenkaai in Brugge ruimt plaats voor een groene binnentuin met rondom 111 woongelegenheden. Schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon mocht hiervoor vrijdag het startschot geven. Dit is meteen het eerste woonproject van MarckPoint, een zusterbedrijf van Van Marcke.

Een warmtenet zal alle woningen langs de Brugse binnenvaart verwarmen en passief koelen, de energie wordt gehaald uit een BEO-veld op 150 meter diepte. De passieve koeling in de zomer is gratis, in de winter krijgen de bewoners een ‘warmterekening’ waarbij ze betalen per afgenomen eenheid warmte. “De lat wordt door Van Marcke op alle vlakken zeer hoog gelegd”, zegt Franky Demon. “De ontwikkeling van de site aan de Kolenkaai dient als een voorbeeld voor vergelijkbare projecten in onze stad.”

Langs het water komen 101 nieuwbouwappartementen en 10 nieuwbouwwoningen rond een groene binnentuin van 3.500 vierkante meter. Op de hoeken van het driehoekige terrein tussen de Kolenkaai, IJzerstraat en Diksmuidestraat is ruimte voorzien voor kantoren, lokale handel en horeca.

Duurzaam en comfortabel

“Het is het eerste bouwproject waarin Van Marcke Group al zijn interne expertise samenbrengt. Ons engineering-team is gespecialiseerd in hernieuwbare energie en technische berekeningen, terwijl ons prefab-team kant-en-klare energiemodules en sanitaire installaties zal leveren. Zo zetten we al onze kennis in om de gebouwen zo duurzaam én comfortabel mogelijk te maken, maar versnellen we ook het bouwproces zelf”, zegt Caroline Van Marcke, ceo van Van Marcke.

Binst Architects tekende voor de architecturale vormgeving. Een groene keramieken gevelbekleding, het gebruik van hout en een spel van hoogteverschillen en inpandige terrassen moeten van het project Kolenkaai een eyecatcher langs het water maken.

De appartementen met één, twee of drie slaapkamers en terrassen zijn momenteel in voorverkoop bij Dewaele Vastgoed. De prijzen variëren van 217.500 tot 637.500 euro. De eerste bewoners zullen hun intrek kunnen nemen in 2026. “Een tiental woongelegenheden is al toegezegd”, geeft Filip Dewaele mee.

The post Woonproject Kolenkaai op voormalige site Van Marcke in Brugge afgetrapt is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Dranouter moet Willem Vermandere uit feesteditie schrappen: “Deze folkheld heeft ons festival mee gevormd”

Onverwacht geen Willem Vermandere op het gouden jubileum van Festival Dranouter, waar hij sinds 1989 zeven keer optrad. “Als grootste festival van West-Vlaanderen hadden we een automatische click met deze icoon voor West-Vlaanderen, folk, kleinkunst en traditionele muziek.”
The post Dranouter moet Willem Vermandere uit feesteditie schrappen: “Deze folkheld heeft ons festival mee gevormd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ex-Red Flame geeft eerste interview na bekendmaking anorexia: “Ik vlucht van het idee dat ik kan overlijden”

“Een tegenspeler zei dat ik er ziek uitzag. Mijn kleren zakten af. Vanaf dan werd het enkel erger.” Heel Vlaanderen leeft mee met voormalige Red Flame Tine Schryvers (31) die vanochtend heeft bekendgemaakt dat ze al acht jaar met een eetstoornis worstelt. Nu geeft ze voor het eerst een openhartig interview waarin ze dieper ingaat op haar ziekte, én de

Lees meer »

Paradise City klokt af op 43.000 bezoekers

De negende editie van het elektrofestival Paradise City heeft 43.000 bezoekers aangetrokken. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Op zaterdag waren er een aantal stevige regenbuien, maar die zaten de positieve energie waar het festival voor bekendstaat, niet in de weg.

Lees meer »

KIJK. Strippers, cowboyhoeden én Snoop Dogg: zo vierde Khloé Kardashian haar 40ste verjaardag

Khloé Kardashian kon haar ogen niet geloven wanneer ze de noten van ‘The Next Episode’ hoorde. Niemand minder dan Snoop Dogg staat op het podium om haar te verrassen voor haar 40ste verjaardag, met paaldansende strippers met cowboyhoeden. Een gepaste outfit, gezien het thema van het feest Dollywood was, geïnspireerd op het themapark van countryzangeres Dolly Parton.

Lees meer »

Appartementsbewoners trekken aan alarmbel: “We worden geterroriseerd door een dealer die minderjarigen aan het werk zet met baseballknuppels”

De bewoners van appartementen in Residentie Dirk Martens in de Aalsterse Raffelgemstraat worden geterroriseerd door een drugsdealer. Er is sprake van geweld, bedreigingen en vandalisme. “Hier moet een einde aan komen of er gebeuren ongelukken”, zegt een van de bewoners. Burgemeester D’Haese (N-VA) belooft alvast verscherpt politietoezicht en gaat samen met de syndicus op zoek naar een permanente oplossing voor

Lees meer »

Welzijnsvereniging Blankenberge uit de startblokken: “Mooi verhaal, waarin onze inwoners centraal staan”

Met de ondertekening van de oprichtingsakte in het stadhuis schoot Welzijnsvereniging Blankenberge officieel uit de startblokken. “Een belangrijke mijlpaal in de realisatie van de nieuwe synergetische zorgsite in Blankenberge”, aldus burgemeester Björn Prasse (Open VLD).
The post Welzijnsvereniging Blankenberge uit de startblokken: “Mooi verhaal, waarin onze inwoners centraal staan” appeared first on KW.be.

Lees meer »