Vzw ’t Huzeke uit Emelgem verkoopt heerlijke soep: “We hopen nog beter te doen dan vorig jaar!”

Voor het derde jaar op rij verkoopt vzw ’t Huzeke uit Emelgem soep ten voordele van hun Chiroheem in de Graaf de Montblanclaan. De soep is makkelijk op voorhand te bestellen en wordt helemaal vers bereid door een aantal vrijwilligers. Zij hopen natuurlijk op heel wat bestellingen.

Vzw ’t Huzeke is beheerder van het Emelgemse Chiroheem in de Graaf de Montblanclaan 36/1. “Het heem wordt niet alleen door onze Chiromeisjes gebruikt, maar het is ook een ideale locatie om te huren voor andere jeugdverenigingen”, vertelt Cindy De Weduwe van de vzw. “’t Huzeke werd ingehuldigd in 2014 en is volledig gebouwd door vrijwilligers en sympathisanten van onze Chiro. We konden rekenen op tal van gulle sponsors en de steun van onze stad en de overheid.”

Een gebouw onderhouden vraagt natuurlijk wel wat. “Er zijn jaarlijks een paar mankementen die we moeten verhelpen. Soms moet er al eens wat vernieuwd worden of moeten we extra investeringen doen en het geld dat we daarvoor nodig hebben komt er natuurlijk niet zomaar.”

Verse tomatensoep

De vzw organiseert daarom opnieuw een soepverkoop. “We maken de soep helemaal zelf en dat is altijd wel een leuke bedoening. Het is eens wat anders dan soep maken voor je gezin. We hopen natuurlijk heel veel litertjes te kunnen verkopen”, lacht Cindy. “Dit jaar kozen we opnieuw voor een hele lekkere tomatensoep. Doordat we die vers maken, kan ze na verkoop ook nog even in de diepvries bewaard worden voor een later moment.”

Vorig jaar verkocht de groep niet minder dan 520 liter soep. “Daar waren we uiteraard heel blij om. We hopen dit jaar minstens even goed of zelfs nog wat beter te doen!”, glundert Cindy.

Online bestellen

De soep bestel je online. Je vindt de link via de Facebookpagina van vzw ’t Huzeke. “Een liter heerlijke soep kost slechts 5 euro. Je kan de aangekochte litertjes dan ophalen op zaterdag 25 november tussen 9 en 13 uur in de lokalen van de Chiromeisjes zelf. Een kopje soep op een koude, regenachtige dag doet altijd deugd, dus we hopen heel veel mensen te mogen verwarmen”, besluit Cindy.

The post Vzw ’t Huzeke uit Emelgem verkoopt heerlijke soep: “We hopen nog beter te doen dan vorig jaar!” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Xi en Poetin pleiten op top in Kazachstan voor “multipolaire wereldorde” als alternatief voor Amerikaanse dominantie

De Russische president Vladimir Poetin en zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping hebben donderdag gepleit voor een “multipolaire” wereldorde, weg van het Amerikaanse unilateralisme. Poetin en Xi kwamen bijeen in Astana, hoofdstad van Kazachstan, waar een top plaatsvond van de Shanghai-samenwerkingsorganisatie (SSO), een organisatie die verschillende landen verenigt die op gespannen voet staan met het Westen.

Lees meer »

Crimineel licht juwelier op met sluw trucje

De Britse politie is op zoek naar een crimineel die een juwelier heeft opgelicht eind juni in Stoke-on-Trent. De man wou een gouden sieraad verkopen aan de juwelier, maar verwisselde het horloge na het wegen met een waardeloos kopie. De juwelier is zo’n 2.080 euro kwijt.

Lees meer »

Z’n huwelijk met Avril Lavigne liep erop stuk en het veroorzaakte bijna z’n dood: SUM 41-zanger vocht tegen alcoholverslaving

“Toen ik eindelijk weer bij zinnen was, vertelden ze me dat ik bijna was gestorven.” Maar kijk, straks mag frontman Deryck Whibley (44) op Rock Werchter aan de bak met zijn SUM 41. Voor een afscheidstournee die moet dienen als ultiem hoogtepunt, nadat een leven vol drank de carrière van – een ondertussen gelouterde – Whibley bijna kopje onder deed

Lees meer »

Leerlingen VBS Nieuwkerke schrijven boek met Marc de Bel

Dankzij de financiële steun van het dynamoproject van Cultuurkuur schreven de leerlingen van VBS Nieuwkerke van het vijfde en zesde leerjaar samen met Marc de Bel een boek. “Dankzij de firma Clarebout Potatoes en de gemeente Heuvelland drukten wij Het beest van Heuvelland”, vertelt juf Annemie Delerue.
The post Leerlingen VBS Nieuwkerke schrijven boek met Marc de Bel appeared

Lees meer »

Philipsen (2de) en De Lie (4de) kijken vol bewondering naar recordzege Cavendish: “Bijna 40! Maar Mark rijdt rond alsof het zijn eerste Tour is”

Bevoorrechte Belgische getuigen van Mark Cavendish’s recordzege in Saint-Vulbas: Jasper Philipsen (tweede) en Arnaud De Lie (vierde). Zij beleefden de historische sprint vanop de eerste rij. En kwamen diep onder de indruk. “Ongelooflijk dat hij dit nog voor mekaar krijgt. Dit gaan er hem niet veel meer nadoen.”

Lees meer »

Beleef de zomer op het Evenementenplein in Oostkamp

Van 25 juni tot 14 juli transformeert het plein achter OostCampus in een bruisend paradijs, vol activiteiten voor jong en oud. Er is een uitgestrekt strand waar je kunt genieten van de zon en ontspannen met vrienden en familie. Het overdekte podium zal de thuisbasis zijn voor een reeks boeiende optredens. Er is een bar
The post Beleef de

Lees meer »

Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd ‘Blik op de Toekomst’ met werk ‘Groeien en Bloeien’

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstenwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de Vrije Basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd

Lees meer »