Verpleger (31) ontkent ongewenst seksueel gedrag bij minderjarige stagiaire in woon-zorgcentrum in Koksijde

Een 31-jarige man uit De Panne riskeert voor de Brugse rechtbank tien maanden effectieve celstraf voor ongewenst seksueel gedrag op de werkvloer. In een woon-zorgcentrum in Koksijde zou de verpleger ongepaste seksuele avances hebben gemaakt bij een 17-jarige stagiaire, maar zelf ontkent de man dit met klem.

“Is het zo dat je het graag wil?” Met die woorden zou verpleger G.G. op 9 maart een zeventienjarige stagiaire langs achteren bij het haar hebben vastgegrepen in het woon-zorgcentrum Dunecluze in Koksijde. De twee waren samen aan de slag in de kamer van een palliatieve patiënt en G.G. zou de jonge vrouw eerst nog enkele seksueel getinte vragen hebben gesteld.

Eerder al problemen

Arbeidsauditeur Sofie Heyndrickx vroeg vier jaar cel voor G.G. “Er is geen reden om te twijfelen aan de verklaringen van het slachtoffer”, stelde ze. Volgens de directrice van het woon-zorgcentrum waren er eerder al problemen met G.G., die bovendien ook al met het gerecht in aanraking kwam. Eind maart kreeg hij voor de correctionele rechtbank in Veurne vier jaar cel voor verkrachting. Tegen die veroordeling ging hij evenwel in beroep.

Seksuele fantasieën

Voor de feiten in Dunecluze vroeg de beklaagde de vrijspraak. “Mijn cliënt polste naar de toekomstplannen van de stagiaire”, verduidelijkte meester Axelle Proot. “Ze vertelde dat ze seksuologe wilde worden en begon spontaan haar eigen seksuele fantasieën en avonturen uit de doeken te doen.” Volgens de verdediging is er niets strafbaars gebeurd. “Zoiets zou ik nooit doen. Nergens zijn er klachten over mij”, zei G.G. zelf.

De rechtbank doet uitspraak op 8 december. (AFr)

The post Verpleger (31) ontkent ongewenst seksueel gedrag bij minderjarige stagiaire in woon-zorgcentrum in Koksijde is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Honderden schildpadden in Maleisië gered uit klauwen van Ninja Turtle-bende

Ongeveer vierhonderd schildpadden zijn zaterdag door de Maleisische politie en natuurbescherming gered uit de klauwen van de zogenaamde Ninja Turtle-bende. De dieren hadden een totale waarde van 3,8 miljoen ringgit (747.000 euro) en waren bestemd voor de verkoop in Zuidoost-Azië. Dat zegt Abdul Kadir Abu Hashim, directeur-generaal van Wilde fauna en nationale parken. Het gaat om de grootste inbeslagname van

Lees meer »

Willy Claes (85) wordt lijstduwer voor Vooruit in Hasselt

Voormalig minister Willy Claes is lijstduwer voor Vooruit in Hasselt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Dat is beslist nadat Groen heeft aangekondigd dat ze het kartel met Vooruit wil stopzetten. Claes wil achteraan de lijst zijn steentje bijdragen om de partij te versterken. "Het enige wat ik wil doen, is de jonge generatie helpen", zegt hij.

Lees meer »

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

Tennisser Zizou Bergs geplaatst voor Olympische Spelen: “Zullen met plezier afreizen naar Parijs”

Opluchting in het Belgische tenniskamp: met Zizou Bergs neemt deze zomer toch een landgenoot deel aan het olympische enkelspel. Dankzij een aantal afzeggingen haalde hij nipt de hoofdtabel. In het dubbelspel zijn het duo Sander Gillé en Joran Vliegen geselecteerd door de Internationale Tennisfederatie. Zij zien Parijs 2024 als een hoog doel, in tegenstelling tot Elise Mertens die zelf verzaakte

Lees meer »

Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd

In 2022 werden op het domein Tempelhof nieuwe jeugdlokalen geopend. Ondertussen werd ook de volledige omgeving vernieuwd. “Het domein kreeg een nieuwe toegang, fietsenstalling, overdekte ruimte en een open grasveld voor de vier jeugdbewegingen die er gevestigd zijn”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd appeared

Lees meer »

Criminaliteit in Wervik leidt tot open brief van oppositiepartij N-VA aan stadsbestuur: “Onveiligheidsgevoel was nog nooit zo groot”

De opstoot van de criminaliteit in de grensstad Wervik stopt maar niet. In een open brief aan het stadsbestuur vraagt de oppositiepartij N-VA het samenroepen van een gemeenteraadscommissie. “Graag hadden we eens met de korpschef van de politiezone Arro Ieper of zijn vervanger vernomen wat de politie aan deze problematiek gaat doen of doet”, zegt fractieleider Sanne Vantomme.
The

Lees meer »