Tweede zitdag proces tegen doodrijder Jessy en Wibe afgelopen, nieuwe rechtzaak op 26 februari

De tweede zitdag van het proces tegen de doodrijder van Jessy Dewildeman uit Wevelgem en Wibe Bijls uit Menen is afgelopen. De nieuwe rechtzaak start op 26 februari 2024.

Op 8 oktober 2022 lieten de Menense Wibe Bijls en de Wevelgemse Jessy Dewildeman het leven toen ze op citytrip waren in Rome. De twee dames waren uitgestapt op de A24 om een aantal motorrijders te helpen die zelf net een ongeval hadden meegemaakt. Een andere bestuurder, Francesco Moretti, reed hen allebei omver met een snelheid die 10 à 20 km/uur te hoog lag. Bovendien had hij geen rijbewijs meer, was de auto waarmee hij reed niet verzekerd en testte hij positief op 5 verschillende soorten drugs. Hij bekende later en zou op 13 september voorkomen via een versnelde procedure.

Op die zitting kwam hij echter nooit opdagen. Bovendien opteerde hij er via zijn advocaat voor dat hij deels onschuldig was. Hij pleitte ervoor dat de motorrijders waarvoor de dames waren gestopt ook schuld treffen. De rechter volgde die redenering niet en zo was er beslist dat er een openbare zitting zou komen op 26 september.

Doordat er op het laatste moment drie rechters moesten worden aangesteld, werd die zitting uiteindelijk uitgesteld naar 24 oktober en later 31 oktober. Ondertussen is de tweede zitting van 3 november afgelopen. Daarin zat men samen met onderzoekers en de drie rechters. Nu is duidelijk geworden dat de nieuwe rechtzaak kan starten op 26 februari van volgend jaar.

The post Tweede zitdag proces tegen doodrijder Jessy en Wibe afgelopen, nieuwe rechtzaak op 26 februari is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden, die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »

KIJK. “Dit is onmenselijk”: youtuber IShowSpeed aangevallen in Noorwegen, fans trekken zijn haar uit en gooien met urine

De 19-jarige youtuber IShowSpeed, wiens echte naam Darren Watkins Jr. is, is woensdag in Oslo aangevallen op straat. Een grote menigte stond hem buiten een souvenirwinkel op te wachten. Toen hij naar de auto probeerde te lopen, werd er plotseling aan zijn haar getrokken en sprong een fan bovenop hem. Daarnaast kreeg hij ook urine over zich heen. Watkins noemt

Lees meer »

Boerderij ’t Moereveld in Torhout is niet zomaar een hoeve: “Het best verkochte ijs? Zonder twijfel vanille!”

Een boerderij die in de zomer het gewone hoeveleven overstijgt? Daar is de Torhoutse IJsboerderij ’t Moereveld een schoolvoorbeeld van. Met, naast 120 melkkoeien en ook akkerbouw, 30 verschillende smaken zelfbereid ijs en een ruim ijssalon met terras. “De zaken lopen zó goed, dat ik de vraag naar ijs bijna niet kan volgen”, zegt ‘ijsboerin’ Cindy Vandevoorde.
The post

Lees meer »

MUG-dienst van AZ Zeno Knokke-Heist uitgebreid met mobiel echotoestel waarmee onzichtbare letsels te zien zijn

Tijdens een spoedinterventie is snelheid cruciaal. Om patiënten nog vlotter en correcter te helpen, kan de AZ Zeno-MUG nu gebruikmaken van de Vscan: een draagbaar echotoestel waarmee de arts real-time echobeelden maakt op de plaats van het incident.
The post MUG-dienst van AZ Zeno Knokke-Heist uitgebreid met mobiel echotoestel waarmee onzichtbare letsels te zien zijn appeared first on KW.be.

Lees meer »

Westerscheldetunnel in Zeeland wordt tolvrij vanaf 1 januari

Wie met zijn auto of motor door de Nederlandse Westerscheldetunnel wil rijden, zal vanaf 1 januari geen tol meer moeten betalen. De Provinciale Staten van de Nederlandse provincie Zeeland hebben namelijk unaniem ingestemd met het tolvrij maken van de tunnel voor automobilisten en motorrijders. Vrachtverkeer zal voorlopig wel nog moeten betalen om de oversteek te maken.

Lees meer »