Te veel personeelsleden die meer dan één jaar ziek thuis zitten? 173 bedrijven krijgen daarvoor boete

Met een half miljoen zijn ze, de langdurig zieken in België. Als de voorspellingen van het Planbureau uitkomen, zijn het er tegen 2035 meer 600.000. Volgens de RSZ hebben 173 bedrijven buitensporig veel langdurig zieken. Ze kregen daarvoor een boete in de bus van gemiddeld 8.000 euro. Voor welke aandoeningen blijven de Belgen het meest thuis? Sinds wanneer krijgen bedrijven boetes voor te veel zieken? En in welke branches komen langdurig zieken het meest voor?

Meer krantenkoppen in België

Opgepast voor fraude door ‘kaartophalers’: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »

Vuistregels voor je kind het water in gaat: “Op twintig seconden kan het al te laat zijn”

Het diepe water brengt heel wat gevaren met zich mee voor jonge kinderen. Vorige week verdronk een jongen van zeven tijdens een schooluitstap, en zaterdag bezweek een peuter nadat hij in een zwembad belandde. Om zich voor zulke drama’s te behoeden, leert Tine Sleurs studenten lichamelijke opvoeding hoe ze kinderen zelfredzaam in het water kunnen maken. Aan HLN deelt ze

Lees meer »