Scholen slaan alarm over radicalisering en polarisatie

Scholen signaleren een ­toenemende radicalisering en po­la­ri­satie onder hun leerlingen. Zowel bij het Gemeenschapsonderwijs (GO!) als het katholiek onderwijs stijgt het aantal meldingen en vragen. Dat melden De Tijd en VRT NWS vrijdag. Ook het OCAD en Staatsveiligheid merken een stijging op.

Meer krantenkoppen in België

Buren zijn boos over plaatsing containerklasjes zonder vergunning van basisschool in Izegem: “Er is zelfs inkijk in de badkamer”

Enkele bewoners van de Baron de Pélichystraat in Izegem kijken sinds de start van het nieuwe schooljaar op een muur van…containerklasjes. Basisschool De Stadsparel plaatste die op zijn speelplaats om in afwachting van een uitbreiding toch plaats te kunnen bieden aan het toegenomen aantal leerlingen.
The post Buren zijn boos over plaatsing containerklasjes zonder vergunning van basisschool in Izegem:

Lees meer »

KIJK – Maar liefst 8 omleidingsborden aan rondpunt zorgen voor verwarring in Koekelare

De situatie trok via een reel op Facebook, gepost door Kristof Meirlaen uit Kortemark, de aandacht. Hij merkte op dat maar liefst acht verkeersborden met oranje pijlen, met de vermelding ‘omleiding’, rond het rondpunt aan de Belhutte in Koekelare geplaatst zijn. Deze borden leiden naar verschillende richtingen en zorgen voor grote verwarring onder de weggebruikers.
The post KIJK –

Lees meer »

Ex-Volkswagentopman Winterkorn wijst alle aanklachten af in proces over dieselschandaal

De voormalige topman van het Duitse autoconcern Volkswagen, Martin Winterkorn, ontkent elke verantwoordelijkheid voor het dieselschandaal dat uitbarstte toen hij aan het hoofd stond van de autobouwer. Dat heeft zijn advocaat Felix Dörr dinsdag te kennen gegeven bij aanvang van het proces tegen Winterkorn voor zijn rol in het schandaal. “Onze cliënt wijst de aantijgingen tegen hem resoluut af”, aldus

Lees meer »

Hernieuwde Ringlaan in Wenduine feestelijk geopend

Begin deze week ging de laatste fase van de heraanleg van de Ringlaan (N34) in Wenduine in. Daarmee komt het einde voor de bewoners nu echt in zicht, en daarom organiseerden het gemeentebestuur en het Agentschap Wegen en Verkeer op vrijdag 6 september een feestelijke heropening voor de buurtbewoners. De Koninklijke muziekmaatschappij Sint-Cecilia De Haan zorgde voor een sfeervol wandelconcert

Lees meer »

“Kind zich laten uitkleden op de stoep ‘omdat het kleren van mama draagt’, dat zijn Guantanamo Bay-toestanden”: experts over kind als speelbal in echtscheiding

Scheidende ouders moeten meer rekening houden met de gevolgen voor hun kinderen. Dat staat in de nota welzijn van de te vormen Vlaamse regering. Experts zijn geen fan van het ‘belerende vingertje’ dat uit de nota spreekt. Maar dat (v)echtscheidingen een verwoestende invloed kunnen hebben op het leven van de kinderen, dat staat buiten kijf.

Lees meer »

“Blijf inspireren”: Visma-Lease a Bike komt met emotionele boodschap voor Van Aert, die geen breuken overhoudt aan val

Wout van Aert (29) heeft geen breuken opgelopen na zijn val in de Vuelta. Na een crash tegen een rotswand werd hij met een gehavende knie afgevoerd naar het ziekenhuis van Santander. “De diepe wonde vereist intensieve zorg. Wout zal terugreizen naar België om zijn herstel voort te zetten”, meldt zijn ploeg Visma-Lease a Bike, dat op ‘X’ ook met

Lees meer »

In Heule-Watermolen is nu ook de kerk een klaslokaal

In vbs De Watermolen in Heule-Watermolen was het wel een bijzondere eerste schooldag, zeker voor de kinderen van het vierde leerjaar. Hun klas is dit jaar de Sint-Godelievekerk… Voor alle duidelijkheid: die is niet ontwijd. Het heeft allemaal te maken met ruimtetekort en (ver)bouwwerken.
The post In Heule-Watermolen is nu ook de kerk een klaslokaal appeared first on KW.be.

Lees meer »