Sammy en Connie bliezen café De Lindeboom nieuw leven in: “Serieuze carrièreswitch die ik me niet beklaag”

Café De Lindeboom heeft sinds deze zomer opnieuw uitbaters die zich met hart en ziel inzetten om het volkscafé van weleer te laten herleven. Sammy en Connie hebben hun draai intussen gevonden en zijn vastberaden om er een succes van te maken.

De jongste decennia telde het gezellige centrum van Rollegem-Kapelle twee cafés. De Voerman aan de achterkant, café De Lindeboom tegenover de deuren van de Sint-Janskerk. Maar De Lindeboom stond een tijdje leeg en in dat gat sprongen Sammy Vanneste (48) en Connie Thermote (51). Het koppel woont in Moorsele. Sammy is van Heule afkomstig, Connie van Gullegem. Het is Connie die al ervaring had in de horeca. Zo was ze al actief in café De Rembrandt en De Zoeten Inval, beide in Heule en café De Posthoorn aan het station in Kortrijk. “We waren eigenlijk al een tijdje op zoek naar een café dat Connie zou runnen. Maar het liep anders toen ik mijn job vaarwel zegde”, vertrouwt Sammy ons toe. “Connie heeft haar werk bij broodjeszaak ’t Baguetje behouden en komt na haar werkuren hier bij mij helpen.”

Meteen verkocht

Het was een nichtje van Connie dat tipte dat De Lindeboom over te nemen stond. “Als jonge gast was ik hier nog geweest,” gaat Sammy voort. “Onder meer om tafelvoetbal te spelen. Ik kende het café en de mogelijkheden dus. En toen we hier binnenkwamen waren we eigenlijk meteen verkocht. Zo zelfs dat we geen andere panden meer zijn gaan bekijken.”

Maar het café was natuurlijk ook tien maanden gesloten geweest. “Je moet alles opnieuw opbouwen natuurlijk. We zijn begonnen met het café een nieuw likje verf te geven, nieuwe spiegels, lampjes en van een nieuw buffet te voorzien… Op vrijdag 21 juli zijn we dan voor het eerst opnieuw opengegaan. En ons openingsweekend was meteen een schot in de roos. We zijn ook de hele zomer opengebleven en konden meegenieten van de volkstoeloop van Plein op Stelten op dinsdag 15 augustus.”

“Aan je openingsuren mag je niet beginnen morrelen”

Ondertussen vinden er ook heel wat klanten al hun weg naar het café. Maandag is de sluitingsdag, maar de andere dagen zijn we open vanaf 9 uur. “En dat doorlopend. Kort na de middag is er vaak wel een rustiger moment, maar we willen bewust niet morrelen aan onze openingsuren. Als cafébaas mag je dat niet doen, de klanten mogen niet voor een gesloten deur staan. Tijdens de week gaan we meestal op een deftig uur dicht, in het weekend kan dat al eens wat later zijn. Het zijn natuurlijk lange werkdagen, maar we amuseren ons. En Connie werkt nog voltijds en komt na haar uren mij helpen en ook in het weekend natuurlijk.”

Straks ook dartsclub

Met de Boomstoters heeft De Lindeboom ook opnieuw een biljartclub. De gewezen patron Mario Verhaest is er samen met Dries Plancke de voortrekker van. “We hebben 26 leden en je voelt dat het al goed leeft. Er staan hier twee golfbiljarts en die worden ook buiten de competitiedagen druk bespeeld. Volgend jaar zullen we misschien al een tornooi organiseren. We zijn nu ook bezig met het opstarten van een dartsclub. Er komt straks nog een extra dartsbord en dan zijn we daar ook vertrokken. We staan er ook voor open om het lokaal te zijn van een minivoetbalteam, er is hier ook een bloeiende competitie.”

De klanten komen niet enkel uit Rollegem-Kapelle. “Maar uiteraard ook uit de omliggende gemeentes. Uit Moorsele, waar we wonen, mochten we ook al heel wat mensen verwelkomen.”

Groepjes fietsers

Het café ligt ook op enkele fietsroutes. “En soms stoppen hier groepen. We zijn in de namiddag ook open, wat bij veel cafés het geval niet is. En we hebben hier een gouden terras. Dat hebben we deze zomer al mogen ondervinden. Van zodra de zon komt piepen, vlijen de mensen zich daar neer. Er staat hier een tiental tafeltjes en vaak zitten die allemaal vol. Het is hier ook leuk zitten, je hebt hier ook heel wat passage.”

Sammy werkte in een bedrijf waar spaanplaten vervaardigd werden, nu tapt hij dagelijks pintjes. “Een serieuze carrièreswitch, maar ik heb me die nog niet beklaagd. Ik jeun me en hoop dit ook te kunnen doen tot het einde van mijn loopbaan. Ondertussen leren we hier ook alsmaar meer mensen kennen, zo bouw je ook wat connecties uit. Iedereen is hier welkom, maar ook wij voelden ons welkom. Ons publiek is vrij gevarieerd in leeftijd.”

Buren hangen aaneen

Op een portie kaas en salami en een croque uit het vuistje na serveren Sammy en Connie geen eten. “Dat is ook moeilijk, omdat Sammy vaak alleen staat in het café”, stipt Connie aan. De Lindeboom is een Bavik-café, maar bij de fietsers die passeren is Kwaremont ook een populair biertje. “En Duvel doet het ook erg goed, zelfs bij de jonge gasten. Die wagen zich ook alsmaar vaker aan een sterk biertje. In de zomer hebben we ook sangria, onze picon wordt gesmaakt, net als onze cocktail maison die we ook eigenhandig maken.”

De Lindeboom bevindt zich pal in het centrum, tussen de bekende buren. Lieselot Devos van de slagerij naast de deur, deed mee aan de jongste editie van De Mol. Ook Lucie Demyttenaere van de dagbladhandel en Huyze Delicatesse zijn buren. “De mensen hangen hier goed aaneen, dat voel je. Ook met Peter van De Voerman hebben we een goed contact, we zien hem ook niet als een concurrent, maar als een collega. Toen hij hoorde dat wij hier de zaak gingen openen, vertelde hij ons dat we altijd bij hem terechtkonden als er iets was. En op de eerste dag liet onze ijsmachine het al afweten, we mochten daar al om ijsblokjes lopen”, lacht Connie.

Naar de toekomst toe hoopt het koppel nog het een en ander te organiseren. “Eens een ninetiesfuif, een discoavond… We hebben al wat ideetjes die we later willen uitwerken. Ondertussen hebben we hier ook al de stiel in de vingers. Er zit hier ook altijd wel volk. Daarom niet noodzakelijk stampvol, maar toch wel een gezellige drukte van 10 tot 15 klanten op weekdagen, in het weekend is het uiteraard wat drukker.”

Volgende week: De Gouden Leeuw in Meulebeke.

The post Sammy en Connie bliezen café De Lindeboom nieuw leven in: “Serieuze carrièreswitch die ik me niet beklaag” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Inwoners wijk Sint-Anna klagen over isolement door afsluiten Durmebrug in Waasmunster, maar “die gaat ten vroegste eind augustus weer open”

De Durmebrug in Waasmunster gaat niet open vóór alle werken aan de Gewestweg N446 tussen Waasmunster en de snelweg gedaan zijn. Dat zegt burgemeester Jurgen Bauwens (CD&V) na kritiek van de bewoners van de wijk Sint-Anna die aan de andere kant van de brug wonen. Zij moeten al maanden kilometers omrijden naar het centrum van Waasmunster en voelen zich helemaal

Lees meer »

Flakka-gebruiker pleegt inbraak bij dokter in Poperinge en steelt… cactus

De drug flakka doet blijkbaar vreemde dingen met de gebruikers. De rechter van Ieper veroordeelde een twintiger tot 11 maanden voor onder meer een inbraak bij een arts in Poperinge. De druggebruiker ging er bij de dokter vandoor met een cactus.
The post Flakka-gebruiker pleegt inbraak bij dokter in Poperinge en steelt… cactus appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik hou van Eddy! Een record is maar een nummer”: Cavendish boekt historische Tour-zege en steekt Merckx voorbij

Mark Cavendish (39) heeft na lang wachten zijn 35e Tour-overwinning beet. Hij reed overtuigend naar de zege na andermaal een valpartij, waar Mads Pedersen bij betrokken was. Door deze zege steekt hij Eddy Merckx voorbij en wordt hij alleen recordhouder. Na de finish had Cavendish ook een boodschap voor ‘De Kannibaal’: “Eddy Merckx blijft voor altijd Eddy Merckx. Het is

Lees meer »

Vondels vzw opent nieuw huis in Ieperse Witte Huizenwijk

In de Siegenlaan 3 in Ieper opende de vzw Vondels een nieuw huis voor meerderjarige mensen met een beperking of een vermoeden van beperking op vlak van wonen, werken en vrije tijd. Het gebouw valt op door zijn kleinschaligheid en het maakt deel uit van de Witte Huizenwijk. Vooral dat laatste is een belangrijke troef voor de bewoners.
The

Lees meer »

Onderzoeksrechter houdt drie jonge Franse autodieven aan die op heterdaad betrapt werden in Kortemark

De onderzoeksrechter in Brugge heeft drie jonge Franse autodieven van 20 en 26 jaar aangehouden op verdenking van poging tot diefstal van twee auto’s in Kortemark. De daders werden dinsdagochtend op heterdaad betrapt en in hun wagen werden blanco autosleutels gevonden. “Er wordt nu verder onderzocht voor wat de drie in aanmerking komen”, zegt Griet De Prest van het West-Vlaamse

Lees meer »

Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie”

Bruno Vandorpe, Kevin Waelkens en Stephen Glabeke uit Zwevegem starten op zaterdag 13 juli aan de zevendaagse Budapestrally. Met hun opgesmukte Audi moeten deze drie vrienden op deze roadtrip ook zoveel mogelijk opvallen, wat hen wel aardig zal lukken.
The post Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hersenbloeding leidt niet tot verzoening tussen Danny Fabry en zoon: “Kwaad blijven over iets van 30 jaar geleden, dat versta ik niet”

Doorgaans brengt een tragedie mensen opnieuw dichter bij elkaar, maar niet in het geval van Danny Fabry (75) en z’n zoon Danny ‘Junior’ Esseldeurs (48). De twee hebben al ruim drie decennia ruzie, en daar brengt zelfs de ernstige beroerte van Junior geen verandering in. Tot grote wanhoop van z’n moeder Julia. Zij ziet met lede ogen toe hoe haar

Lees meer »

KIJK. “Mensen vlogen uit hun stoelen”: passagiers getuigen na noodlanding in Brazilië

Afgelopen maandag moest een Boeing 787-9 Dreamliner van Air Europe een noodlanding maken in het Braziliaanse Natal nadat het toestel werd geteisterd door hevige turbulentie. “Mensen waren aan het schreeuwen en aan het rondlopen. Ik zag iemand vastzitten in het bagagevak!”, getuigt een vrouwelijke passagier. Het toestel was onderweg van Madrid naar Montevideo (Uruguay). “Maar van het ene op het

Lees meer »

Wie heeft Michel Lion (85) uit Koksijde gezien?

Op zaterdag 29 juni, omstreeks 22.30 uur, verliet de 85-jarige Michel Lion zijn woning gelegen in de Zeelaan in Koksijde. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
The post Wie heeft Michel Lion (85) uit Koksijde gezien? appeared first on KW.be.

Lees meer »