Man (25) uit Nieuwpoort krijgt 12 maanden effectieve celstraf na partnergeweld tegen invalide vrouw: “Je zag zelfs bloed op de muur”

Een 25-jarige man uit Nieuwpoort heeft een effectieve celstraf van 12 maanden en 800 euro boete gekregen na zwaar partnergeweld tegen zijn toenmalige vriendin. Des te ergerlijk is dat de vrouw 66% invalide is en zich niet kon verweren. De man beet haar zelfs tot bloedens toe in haar oor.

De feiten dateren nog maar van maandagavond 11 september, maar het parket besloot dat de feiten ernstig waren en de man snel gestraft moest worden. Daarom werd de zaak via snelrecht voor gebracht maar de man had geen interesse in een proces en liet zich niet zien. De advocaat van het slachtoffer vertelde wat er gebeurde.

Bloed op de muur

“Die vrouw is 66% invalide, is tenger en kan zich amper verweren”, sprak de advocaat. “Die avond bleef haar toenmalige vriend haar maar storen door luidruchtig bezig te zijn op zijn GSM. Hij had teveel gedronken en trok zich niets aan van het feit dat zijn vriendin omwille van haar invaliditeit haar slaap nodig heeft. Toen ze er een opmerking over maakte en vroeg de GSM weg te leggen, reageerde hij uitzinnig en sprong bovenop haar. Hij gaf haar verschillende slagen en beet zelfs tot bloedens toe in haar oor. Daarna bracht hij nog vernielingen aan in het appartement. U zal de foto’s zien. De bloedspatten zaten tot op de wanden.”

Schadevergoeding

De man trok zich nadien niets meer aan van het slachtoffer. Het waren de ambulanciers die de vrouw moesten helpen recht krabbelen na de zware slagen die ze kreeg. De vrouw kreeg nadien ook nog bijstand. Ze zette daarna ook een punt achter de relatie maar kampt nog steeds met een trauma. Ze kreeg een morele schadevergoeding van 1.000 euro toegewezen. (JH)

The post Man (25) uit Nieuwpoort krijgt 12 maanden effectieve celstraf na partnergeweld tegen invalide vrouw: “Je zag zelfs bloed op de muur” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Kjill Ampoorter (19) rijdt criterium voor eigen volk in Poperinge: “Veel bekende gezichten komen supporteren”

Op vrijdag 5 juli is er in Poperinge het avondcriterium, aan de vooravond van de kermis in de Hoppestad. Aan de start verschijnen enkele streekrenners, onder wie ook Kjill Ampoorter. De eerstejaarsbelofte en student zal voor het eerst deelnemen aan deze wedstrijd.
The post Kjill Ampoorter (19) rijdt criterium voor eigen volk in Poperinge: “Veel bekende gezichten komen supporteren”

Lees meer »

“Ik ga geen interviews geven, sorry”: Jasper Philipsen, die zich excuseerde bij Wout van Aert, wil niet meer terugkomen op sprintincident

Jasper Philipsen spreekt ook vandaag niet met de pers na het sprintincident in de Tour met Wout van Aert van gisteren. Wel verontschuldigde onze landgenoot zich vanmorgen op Instagram. “Ik wil elke sprint winnen, maar niet ten koste van de veiligheid van een andere renner.” Gisteren was de woede bij Philipsen nog bijzonder groot. “Excuses aanvaard”, antwoordde Van Aert.

Lees meer »

Luitenant Luc Dorme, de laatste van vijf brandweerman broers, gaat na 49 jaar op pensioen bij de brandweer

Na een loopbaan van maar liefst 49 (!) jaar neemt luitenant Luc Dorme uit de Emiel Huysstraat in Geluwe eind juli afscheid van het vrijwillig brandweerkorps. De postoverste werd zondagmorgen verrast door zijn collega’s. Met loeiende sirenes rukten ze om luitenant Luc op te pikken voor een niet-alledaagse oefening. Met dank aan de kinderen en kleinkinderen die slachtoffer speelden tijdens

Lees meer »

Ruim 240.000 mensen geëvacueerd wegens stortregens in China

In het oosten van China zijn meer dan 240.000 mensen geëvacueerd omwille van hevige stortregens die momenteel grote delen van het land teisteren. Dat meldt het persagentschap Nieuw China. Het waterpeil van de Yangtze, met 6.380 kilometer de langste rivier van China, overschreed op verschillende plekken in onder meer de provincie Anhui de alarmdrempels en ook het peil van twintig

Lees meer »

Rijvereniging De Gaverbeek opent gloednieuwe all weatherpiste op site Sport Vlaanderen

Vrijdagavond werd bij Sport Vlaanderen Waregem de gloednieuwe all weatherpiste voorgesteld. Het stadsbestuur en vzw De Gaverbeek investeerden in een grote piste die het ganse jaar door gebruikt kan worden. Daarnaast werd ook een extra longeerpiste ingericht. “Dit is een bijzonder moment in onze geschiedenis”, reageert directeur Wim Vanderschueren.
The post Rijvereniging De Gaverbeek opent gloednieuwe all weatherpiste op

Lees meer »

Burgemeester Ward Vergote van Moorslede geschorst na veroordeling wegens belangenneming

Ward Vergote, de liberale burgemeester van Moorslede, wordt voor de rest van de legislatuur geschorst uit zijn functie. Dat is vernomen op het kabinet van Vlaams minister van binnenlands bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD). “Het gaat om een grove nalatigheid en strookt niet met de voorbeeldfunctie die een burgemeester heeft”, zegt de minister.
The post Burgemeester Ward Vergote van

Lees meer »

OC Caeneghem en nieuwe jeugdlokalen officieel geopend in Tielt: “Het was het wachten waard”

Zaterdag opende het Tieltse stadsbestuur officieel de nieuwe jeugdlokalen en de nieuwe polyvalente zaal in de tuin achter die lokalen. Alles samen goed voor een investering van zowat 3,2 miljoen euro. De Kanegemnaars hebben wel wat geduld moeten hebben, want de eerste plannen dateren eigenlijk al van 2016.
The post OC Caeneghem en nieuwe jeugdlokalen officieel geopend in Tielt:

Lees meer »