LIVE ISRAËL. WHO-baas: “Iedere tien minuten sterft een kind in Gaza” – Palestijnse president roept op tot einde van “genocidale oorlog”

De Franse president Emmanuel Macron roept Israël op te stoppen met het maken van burgerslachtoffers in de Gazastrook. Het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwt dat het gezondheidssysteem in Gaza op het punt staat te imploderen. Israël heeft het aantal doden door de Hamas-aanval van 7 oktober herzien. Het is verlaagd van ongeveer 1.400 naar 1.200, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. De woordvoerder van het Israëlische leger windt er intussen geen doekjes om. “Als we terroristen van Hamas zien schieten vanuit ziekenhuizen, dan zullen we hen doden.” Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Meer krantenkoppen in België

Rechtbank in Gent heeft eerste Hersteltrajectkamer van het land: “Geen focus op straf, wel op behandeling van beklaagde”

In Gent heeft de eerste zitting plaatsgevonden van de gloednieuwe Hersteltrajectkamer. Het gaat om een primeur voor ons land. In de kamer verschijnen mensen met een verslaving, agressie en/of psychosociale problemen die strafbare feiten pleegden. De focus ligt niet op een straf, wel op een traject om de beklaagden uit de problemen te helpen. Het traject kan 1,5 jaar duren,

Lees meer »

Kledingketen Cassis-Paprika zal stil faillissement aanvragen en mikt op overnemer

Kledingretailgroep Cassis & Paprika blijft in woelig vaarwater zitten. Het bedrijf zal morgen/donderdag een pre-pack faillissement of ‘stil faillissement’ aanvragen bij de ondernemingsrechtbank van Waals-Brabant met het oog op een overname. Het bedrijf vond een potentiële overnemer voor 70 procent van het bedrijf. Dat vernam Belga van een vakbondsbron nadat de website L-Post het nieuws meldde. De personeelsvertegenwoordigers waren woensdag

Lees meer »

Israël vindt gevechtshandleiding Hamas: “Razendsnel door tunnels bewegen en maximale schade aanrichten”

Het Israëlische leger heeft in de Gazastrook documenten gevonden die aantonen dat Hamas zich jarenlang voorbereidde op een ondergrondse oorlog tegen Israël. Met onder meer een gevechtshandleiding om je razendsnel door de pikdonkere tunnels onder Gaza te verplaatsen en zo veel mogelijk doden in een kleine ruimte te maken. Het zou mee verklaren waarom Israël de grootste moeite heeft om

Lees meer »

Britse rechter woedend nadat moeder van 12-jarige relschopper reisje naar Ibiza verkiest boven rechtszaak van haar kind: “Ik ben verbijsterd”

Een rechter in Manchester heeft haar uitspraak in de zaak tegen een amper 12-jarige Britse relschopper maandag uitgesteld, omdat de moeder van de jongen op vakantie bleek naar Ibiza. De BBC meldt dat de rechter “verbijsterd” was over de gang van zaken. “Jongens zoals jij hebben hun moeder nodig in hun leven”, zei de rechter boos tegen het kereltje.

Lees meer »

Michael verwierp de erfenis van zijn moeder op aanraden van zijn notaris: wat kun je doen als je een verkeerd advies krijgt?

Een foute inschatting waardoor een zoon de erfenis van zijn moeder van meer dan 180.000 euro verwerpt, een huis dat voor een wel heel lage prijs uit de hand verkocht werd… Wat kan je ondernemen als je van oordeel bent dat een notaris fouten heeft gemaakt of nalatig is geweest? En heb je dan recht op schadevergoeding? Ombudsnotaris Eric Michoel

Lees meer »

Van ‘de grootste duiventil’ tot ‘de terugkeer van De Kampioenen’: dit was de zomermercato door de ogen van onze voetbalredactie

De laatste contracten zijn getekend, de foto’s zijn genomen en de aankondigingen zijn gebeurd. De Belgische zomermercato zit er definitief op, done deal! Waar stond de jackpot? Welk land verovert onze competitie? En wie is het ‘lievelingetje’ van de trainer? De voetbalredactie van HLN zorgt voor een eigenzinnig transferoverzicht.

Lees meer »

Blue Stars Brugge mikt op een mooie plek in de top drie in eerste provinciale

In eerste provinciale is het onder meer uitkijken naar de prestaties van Blue Stars Brugge One die met een nieuwe coach de competitie zullen aanvatten. Vorig seizoen werd de coach halverwege de competitie bedankt voor bewezen diensten en nam de Nestor van de basketcoaches, Ronny Seghers, tijdelijk over. Tijdelijk betekende uiteindelijk tot het eind van het seizoen, maar Blue Stars

Lees meer »

Radio-dj Maureen Vanherberghen over mama zijn van twee kinderen: “Eerlijk? Het is zalig, maar ook zot vermoeiend”

In januari zal Maureen Vanherberghen (36) te horen zijn in de MNM Ochtendshow, maar nu geniet ze nog van ouderschapsverlof. In juli beviel ze van haar tweede dochtertje Léone. In een Q&A op Instagram vertelt de MNM-dj hoe het met haar gaat. “Het is zalig, maar ook zot vermoeiend. Ik ben bijvoorbeeld al wakker van half vijf”, vertelt de presentatrice.

Lees meer »

Duitslandkenner over triomftocht van AfD: “Zoals het er nu voorstaat, ziet het er niet goed uit”

Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog is een extreemrechtse partij de grootste geworden in een Duitse deelstaat. Alternative für Deutschland (AfD) haalt in Thüringen liefst een derde van de stemmen. Duitsland­expert Geert Van Istendael maakt zich zorgen: “De geschiedenis herhaalt zich nooit, maar er zijn nu wel zorgwekkende parallellen te trekken.”

Lees meer »