LIVE ISRAËL. Macron roept Israël op te stoppen met doden van baby’s en vrouwen in Gazastrook

De Franse president Emmanuel Macron roept Israël op te stoppen met het maken van burgerslachtoffers in de Gazastrook. Het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwt dat het gezondheidssysteem in Gaza op het punt staat te imploderen. Israël heeft het aantal doden door de Hamas-aanval van 7 oktober herzien. Het is verlaagd van ongeveer 1.400 naar 1.200, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. De woordvoerder van het Israëlische leger windt er intussen geen doekjes om. “Als we terroristen van Hamas zien schieten vanuit ziekenhuizen, dan zullen we hen doden.” Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Meer krantenkoppen in België

“We gaan voor absolute meerderheid”: Lijsttrekker van oppositiekartel Pieter-Jan Verhoye kijkt met ambities naar gemeenteraadsverkiezingen

Nog geen maand geleden lieten de drie oppositiepartijen van Wingene en Ruiselede een bommetje vallen: ze trekken samen onder één lijst ‘N-VA RESPECT BURG-BL’ naar de kiezer. Lijsttrekker wordt de 34-jarige N-VA-fractieleider Pieter-Jan Verhoye, die vanaf nu de niet geringe opdracht heeft alle neuzen in dezelfde richting te krijgen. “We zitten inderdaad met drie pluimages”, erkent Verhoye. “Maar onze onderlinge

Lees meer »

Dader (26) van “gruwelijke” moord met kruisboog op vrouw en twee dochters van BBC-presentator gevat na klopjacht

De Britse politie heeft na een grote klopjacht de 26-jarige man gevat die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op drie vrouwen gisteravond. Volgens de Britse openbare omroep ‘BBC’ gaat het om het gezin van één van haar presentatoren, John Hunt (58): zijn echtgenote Carol (61) en twee van hun drie dochters, Hannah (28) en Louise (25). Ze werden

Lees meer »

Gewezen bankdirecteur die slachtoffers bijna 2,9 miljoen euro ontfutselde, krijgt celstraf voor oplichting en voyeurisme

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Peter B. (50) donderdag veroordeeld tot drie jaar cel, 8.000 euro boete met uitstel en tien jaar beroepsverbod. Hij deed zich als bonafide beleggingsadviseur voor en lichtte zo zeven slachtoffers op voor een totaalbedrag van bijna 2,9 miljoen euro. Hij kreeg daarnaast nog eens achttien maanden cel voor voyeurisme.

Lees meer »

Noor Ceulemans gooit hoge ogen

Tennisster Noor Ceulemans uit Zandvoorde is jong en ambitieus. Na de zomervakantie begint ze aan haar tweede jaar in de topsportschool in Wilrijk. Eerst wachten haar nog enkele belangrijke tornooien in zowel binnen- als buitenland.
The post Noor Ceulemans gooit hoge ogen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verthé Interieurs uit Harelbeke steunt Het Ventiel met wijnactie

Verthé Interieurs is een interieurwinkel in de nabije omgeving van de markt in Harelbeke. Ze organiseren een wijnactie ten voordele van Het Ventiel. De vzw Het Ventiel zet zich in voor mensen met jongdementie. Met de actie wil Verthé Interieurs ervoor zorgen dat mensen met jongdementie beter ondersteund worden.
The post Verthé Interieurs uit Harelbeke steunt Het Ventiel met

Lees meer »

Boeing pleit schuldig aan fraude in dossier rond dodelijke crashes met 737 MAX-toestellen

De Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing pleit schuldig aan fraude in het dossier van 2 dodelijke vliegtuigcrashes met Boeing 737 MAX-toestellen, omdat het de voorwaarden van een eerdere schikking geschonden heeft. Daar kan een boete tot bijna een half miljard dollar aan vasthangen, meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie. Met de deal vermijdt Boeing een publiekelijk strafproces.

Lees meer »

“Meer dan statistische eigenaardigheid”: 13e maandrecord op rij tijdens extreem warme periode op aarde

De warmterecords voor onze planeet blijven zich opstapelen. De voorbije maand juni was de warmste junimaand ooit gemeten, warmer nog dan de recordmaand juni van vorig jaar. We zitten nu aan 13 opeenvolgende recordmaanden: "Dit is meer dan een statistische eigenaardigheid. Het gaat om een grote verschuiving in ons klimaat", zegt Carlo Buontempo van de Europese klimaatdienst Copernicus.

Lees meer »

“Een onschuldig meisje heeft trauma voor het leven”: storm van kritiek omdat topvolleyballer die 12-jarige verkrachtte naar de Spelen mag

De Nederlandse topbeachvolleyballer Steven van de Velde (29) komt over enkele weken in actie op de Olympische Spelen in Parijs. Maar die deelname levert een storm aan kritiek op. Tien jaar geleden zat de Nederlander nog in de gevangenis voor verkrachting van een 12-jarig meisje. Ruim 35.000 mensen ondertekenden een petitie om hem weg te houden uit Parijs.

Lees meer »

Zonovergoten buurtfeest op de Sint-Vincentiuswijk in Meulebeke

Daar waar ooit het woonzorgcentrum Sint-Vincentius en het klooster zich bevonden staan er nu drie moderne appartementsblokken -, de Nieuwe Kapelle, Het Aanwijs en De Wandeling naast 38 woningen.
The post Zonovergoten buurtfeest op de Sint-Vincentiuswijk in Meulebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie West-Vlaamse rensters naar Olympische Spelen

Justine Ghekiere, Julie Van De Velde en Margot Vanpachtenbeke mogen zich opmaken voor de Olympische Spelen in Parijs. Ze moeten er wereldkampioene Lotte Kopecky aan een olympische medaille helpen.
The post Drie West-Vlaamse rensters naar Olympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »