Kunst & Kunde-vrijwilliger Greta Vanhoutte gehuldigd op laatste editie in Desselgem

Bij de opening van de tweejaarlijkse tentoonstelling Golden River, Kunst & Kunde in Desselgem werd Greta Vanhoutte in de bloemetjes gezet. Na deze editie stopt ze als organisator.

Golden River, Kunst & Kunde is een tweejaarlijkse tentoonstelling waarop kunstenaars en hobbyisten uit Desselgem, Beveren-Leie en Sint-Eloois-Vijve hun mooiste werk tonen. De gratis expositie vindt nog tot met zondagavond plaats in ontmoetingscentrum De Coorenaar in Desselgem.

Minder fut door corona

Voor de zevende en laatste keer werd de tentoonstelling op poten gezet door vrijwilliger Greta Vanhoutte. Ze heeft besloten de organisatie over te laten aan iemand anders. “Het is mooi geweest”, vertelt ze. “Sinds ik enkele keren corona gehad heb, is de fut er een beetje uit. Er komt heel wat organisatie bij kijken. Vaak begin ik al in april met de voorbereidingen, die naarmate de datum nadert steeds intenser worden. Ik word een dagje ouder, dus het is tijd om het verhaal af te ronden.”

Voor haar jarenlange engagement werd Greta vrijdagavond in de bloemetjes gezet door schepen van Cultuur Pietro Iacopucci en de bijna 40 deelnemende kunstenaars.

The post Kunst & Kunde-vrijwilliger Greta Vanhoutte gehuldigd op laatste editie in Desselgem is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ex van Ingrid (59) krijgt 20 jaar cel nadat hij haar stalkte en neerschoot: “Waarom moest dit gebeuren voor er werd ingegrepen?”

Met opgeheven hoofd én ondersteund door haar nieuwe partner en drie dochters. Zo wandelde Ingrid Vermeiren (59) dinsdag de Mechelse rechtbank buiten. “Ik ben blij dat ze ons hebben gevolgd”, was haar eerste reactie op het vonnis van de rechters, die haar ex-partner Iwan Rombouts hebben veroordeeld tot een effectieve celstraf van 20 jaar. Net geen jaar geleden overleefde Ingrid

Lees meer »

WZC Residentie Marie-Astrid pakt uit met activiteiten voor de Warmste Week: “En met de opbrengst trekken we met de bewoners naar Brugge”

De Warmste Week komt er straks (18-24 december) weer aan en dat inspireerde het animatieteam van WZC Residentie Marie-Astrid om plannen te ontvouwen voor enkele leuke activiteiten. Er komt onder meer een quiz en een ontbijtweek, die ook voor heel wat interactie met de bewoners moet zorgen.
The post WZC Residentie Marie-Astrid pakt uit met activiteiten voor de Warmste

Lees meer »

Lepe vos Dries Mertens slaat subtiel toe voor Galatasaray in Europa League en viert met een radslag, maar kan wel niet winnen

Dries Mertens en zijn ‘killerinstinct’ hebben weer toegeslagen in de Europa League. De speler van Galatasaray reageerde het snelst op een kopbal van Mauro Icardi en zette zijn club al snel op voorsprong tegen de Letse kampioen FK RFS. Akgün verdubbelde even later de Turkse voorsprong, maar de thuisploeg knokte zich weer op gelijke hoogte. Het eindigde op 2-2 in

Lees meer »

Spaanse koning Juan Carlos in val gelokt door zijn voornaamste minnares: “Ze kreeg duizenden euro’s dankzij die foto’s”

De voormalige Spaanse vorst Juan Carlos (86) heeft volgens de lokale media meer dan honderd minnaressen gehad, maar daarvan was nog nooit één enkele foto als bewijs. Tot nu. De zoon van zijn voornaamste minnares Bárbara Rey (74) bezorgt hem een serieuze kater. Hij vertelt in een interview met ‘Privé’ hoe de monarch in de val werd gelokt met belastende

Lees meer »