Knokke-Heist is officieel Pleegzorggemeente: “Met dank aan inzet van alle pleeggezinnen”

Van 10 tot 19 november is het de Week van de Pleegzorg. Tijdens deze week zet Pleegzorg Vlaanderen dit thema zoveel mogelijk in de kijker. Het ideale moment voor Knokke-Heist om aan te kondigen dat de gemeente nu officieel erkend is als Pleegzorggemeente, een badplaats die pleegzorg sterk genegen is en actief wil ondersteunen.

Met het label van Pleegzorggemeente toont de gemeente Knokke-Heist haar betrokkenheid bij pleegzorg en haar streven naar het meer bekend maken van de pleegzorg in onze gemeenschap. Als onderdeel van de inzet voor pleegzorg, willen ze nieuwe pleeggezinnen verwelkomen en de noodzaak ervan benadrukken.

Campagnes

Naast het bieden van fysieke opvang in één van de pleeggezinnen of bij een pleegouder, wil het gemeentebestuur van Knokke-Heist nog meer doen. Het zal in de toekomst deelnemen aan sensibiliserings- en wervingscampagnes om het bewustzijn over pleegzorg te vergroten en nieuwe pleeggezinnen te vinden. Knokke-Heist wil de gemeenschap mobiliseren en aanmoedigen om zich in te zetten voor de zorg van onze kwetsbare kinderen.

“Deze erkenning als Pleegzorggemeente hebben we te danken aan de inzet en toewijding van de bestaande pleeggezinnen in Knokke-Heist. Momenteel zijn dat er 23. Wij willen dan ook graag onze oprechte dankbaarheid uitspreken voor de jarenlange belangeloze inzet van deze pleeggezinnen. Hun ondersteuning en zorg hebben een positieve impact gehad op het leven van vele kinderen”, aldus schepen Nick Wenmaeckers.

Rugzakje verlichten

Knokke-Heist nodigt inwoners, organisaties en bedrijven uit om zich aan te sluiten in hun inzet voor pleegzorg. Samen kunnen we het verschil maken en ervoor zorgen dat elk kind de kans krijgt om op te groeien in een liefdevol en stabiel gezin. Of zoals Bianca, pleegouder sinds jaren, zegt: “Als ik dat rugzakje van een kind toch een beetje kan verlichten, daar doe ik het voor”. (MM)

The post Knokke-Heist is officieel Pleegzorggemeente: “Met dank aan inzet van alle pleeggezinnen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor

Eerder werd bekend gemaakt dat de youngsters Kobe Grymonprez, Matt Rotsaert, Flint Waleson, Tiemen Van Brussel en Jules Isebaert Kortrijk Spurs trouw blijven. Nu stellen de Spurs nog eens vier nieuwe jonge talenten voor die de club komen versterken.
The post Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na haar ontslag bij ‘Thuis’ duikt actrice Muriel Bats voor het eerst op in seizoensfinale van ‘Familie’

Tussen alle spannende momenten tijdens de seizoensfinale van ‘Familie’ dook ook een nieuw personage op: tante Georgine. Zij wordt vertolkt door actrice Muriel Bats (56), die eerder ook meespeelde in ‘Thuis’. Opmerkelijk, ook haar nichtje Samira in de VTM-reeks, gespeeld door Belinda Voorspoels, maakte enkele jaren geleden de overstap van ‘Thuis’ naar ‘Familie’.

Lees meer »

Vlaams Parlement moet op eerste zitting al meteen beslissen over geldigheid van verkiezingen: hoe gaat dat in zijn werk? 

Een drukke agenda op de eerste zitting van het Vlaams Parlement vandaag met een eedaflegging van alle parlementsleden en de verkiezing van een nieuwe voorzitter. Maar het meest opvallende agendapunt: beslissen of de verkiezingsuitslag in Brussel voor het Vlaams Parlement geldig is. Verschillende experten vinden het "problematisch" en "ongepast" dat de parlementen nog steeds de geldigheid van de verkiezingen kunnen

Lees meer »

35ste editie van Grensrock succesvol van start

En ze zijn vertrokken! Onder een stralende zon wist het Park Ter Walle in Menen zich te vullen, voor de eerste avond van Grensrock. De combinatie van het weer en een ijzersterke affiche, wist zowel vriend als vijand te overtuigen. Het volledige terrein stond in geen tijd bomvol.
The post 35ste editie van Grensrock succesvol van start appeared first

Lees meer »

Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten

Voor de derde week op rij kondigt gemeentelijst Team Nieuw Bestuur nieuwe kandidaten voor de verkiezingen van 13 oktober aan. Deze keer gaat het om Steve Platteeuw, Kris Verbeke en Hyacintha Louwyck, alle drie uit Madonna.
The post Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kylian Mbappé: “Voetballen met masker is absolute horror. Het lijkt wel alsof ik dit EK in 3D speel”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Sterspeler Kylian Mbappé nam, net als bondscoach Didier Deschamps, het woord in Düsseldorf en stelde dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken, net zoals hij zei dat spelen met een masker alles behalve een pretje is. Mbappé

Lees meer »

Groot deel van centrum van Herentals is fietszone vanaf vandaag

De stad Herentals vormt een groot deel van het centrum vanaf vandaag om tot fietszone. Ook in delen van de wijk Wuytsbergen-Ekelen voert de stad een fietszone in. Zo wil de stad mensen ertoe aanzetten meer de fiets te nemen. Daarnaast moet het centrum veiliger worden voor leerlingen van scholen in de buurt.

Lees meer »

“Ze urineerden op hem en dreigden om hem aan steen in vaart te gooien”: tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens horrornacht in Brugge

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

Michel Platini over ‘zijn’ EK in 1984 tegen België en de komende derby: “De Belgische omschakeling kan ons doen wankelen”

Frankrijk – België als derby op een kampioenschap roept mooie nostalgie op bij Michel Platini. Onderweg naar de EK-titel in 1984 leidde Platini als aanvoerder Les Bleus voorbij België met een hattrick naar een 5-0-zege. Zo groot zal het verschil nu niet zijn: “Frankrijk staat nog een trapje hoger, maar het zal er van afhangen hoe de sterren staan.”

Lees meer »