Heraanleg Oude Sluissedijk goedgekeurd

Op de jongste zitting van de gemeenteraad werd het aanbestedingsdossier goedgekeurd voor een heraanleg van het kruispunt Oude Sluissedijk met de Kerkstraat in Damme. “We zorgen voor een betere en veiligere verbinding met de randparking en het centrum”, zegt burgemeester Joachim Coens.

Als alles verder volgens plan verloopt, starten begin volgend jaar de werkzaamheden voor een volledige heraanleg van het kruispunt Oude Sluissedijk met de Kerkstraat in Damme. De gemeenteraad keurde in haar recentste zitting het aanbestedingsdossier hiervoor goed. Het kruispunt aan het einde van centrum Damme wordt druk gebruikt, zowel door doorgaand verkeer als streekbewoners en toeristen die Damme-centrum willen bezoeken. Ook veel fietsers en wandelaars die vanop de randparking in de Oude Sluissedijk komen, gebruiken het. “We zorgen voor een betere en veiligere verbinding met de randparking en het centrum”, zegt burgemeester Joachim Coens (CD&V+). “Voor fietsers voorziet het plan in platte kasseistroken op de weg. Die stroken worden ook aangesloten op het huidige fietspad vanuit Vivenkapelle. Dit soort stroken kan je vandaag al zien aan de andere kant van Damme, in de Dammesteenweg. Maar het verschil is dat ze hier dus in platte kasseien uitgevoerd worden en niet in uitgewassen beton. De rijweg wordt in kasseien aangelegd.” Voor voetgangers komt er een nieuwe oversteekplaats in de Kerkstraat richting Vivenkapelle. Daarnaast wordt ook een beter voetpad aangelegd van de parking Damme-Oost naar het centrum. De andere voetpaden worden heraangelegd en waar mogelijk verbreed. De nieuwe voetpaden maken de verbinding met het wandelpad naar de parking Damse Vaart, waardoor de twee randparkings verbonden zijn.

Knik

“We realiseren ook een vertragend effect voor auto’s. De Kerkstraat vanuit Vivenkapelle krijgt net voor het kruispunt een knik en de verhoogde inrichting van vandaag wordt opnieuw aangelegd. En waar nu nog voorrang van rechts geldt, moeten auto’s die vanuit de Kerkstraat, van Vivenkapelle, komen voorrang verlenen aan auto’s die uit Damme of van de Oude Sluissedijk komen. En ook op het fietspad vanuit Vivenkapelle komen haaientanden”, geeft burgemeester Coens nog mee. (PDV)

The post Heraanleg Oude Sluissedijk goedgekeurd is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter politieke loopbaan: “De cirkel is nu mooi rond”

Geen Kortemarkenaar die Rik Waeyaert niet kent. Hij is niet alleen al meer dan 35 jaar politiek actief in de gemeente, maar is ook voor iedereen het ACV-gezicht van de Kortemark. Rik staat in september voor zijn laatste politieke wapenfeit: cc De Beuk officieel openen.
The post Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter

Lees meer »

Een rollercoaster aan emoties: ontgoochelde Engelse fans vernemen buiten het stadion gelijkmaker van Bellingham

In sommige gevallen tot honderden euro’s betalen voor een wedstrijdticket en dan toch nog de fantastische omhaal van Jude Bellingham missen. Het overkwam enkele Engelse fans, die vroegtijdig het stadion verlieten bij een 0-1-achterstand tegen Slovakije. Balen en tegelijkertijd vieren. Intussen klinkt de kritiek in de Engelse pers – ondanks de kwalificatie – steeds luider. Buiten bij Rio Ferdinand…

Lees meer »

Roel (40) zet zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen hotelkamer zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. “We hebben geen idee wat ons te wachten staat”,

Lees meer »

Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in ons DNA”

Cercle Brugge organiseerde zaterdag de traditionele fandag. Iedereen die groen-zwart een warm hart toedraagt, kon genieten van verschillende activiteiten in en rond het Jan Breydelstadion. De fans waren talrijk opgekomen. Een ‘galawedstrijd’ was er niet. Op het oefenterrein werd onderling door de spelers wel een wedstrijd gespeeld.
The post Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in

Lees meer »

Aftredend premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte geeft afscheidstoespraak: “Let een beetje op elkaar, ik reken op u”

De Nederlandse aftredende premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte heeft een afscheidstoespraak gegeven vanuit het Torentje, zijn kantoor in Den Haag. Rutte blikte terug op "meer dan 5.000 dagen" als premier en overloopt daarbij de mooiste en de moeilijkste dagen van de voorbije jaren. Tegelijk heeft hij een boodschap voor zijn opvolger: "Samen sta je sterker dan alleen".

Lees meer »

Natacha zwerft al jaren alleen rond in oorlogsgebied

Ik liep Natacha voor het eerst tegen het lijf op 2 oktober 2022, twee dagen na de bevrijding van ­Lyman. Ze woonde vroeger op de Krim, maar was haar papieren kwijtgeraakt in Kiev, waarna ze de grens met het door Rusland bezette gebied niet meer over mocht. Na veel omzwervingen kwam ze in Lyman ­terecht. Toen de oorlog uitbrak, kon

Lees meer »

Mama van Noa Neal ligt al 1,5 jaar in coma: “Papa weet hoe ik erover denk, maar de beslissing ligt bij hem”

“Ik besef weer dat ik energie tank uit muziek maken.” Noa Neal (38) klinkt vrolijk op haar nieuwe duet met Chris D. Morton, maar privé gaat ze nog steeds door een dal. Zeventien maanden geleden belandde haar mama in een coma. “Haar toestand verbetert niet”, vertelt de zangeres in ‘Dag Allemaal’. Een openhartig gesprek over de lange lijdensweg van haar

Lees meer »