Forse geldboetes voor zwartwerk en illegale tewerkstelling in vier hotels in Oostende en Anderlecht

De vennootschap en familie achter vier hotels in Oostende en Anderlecht zijn voor de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan zwartwerk, illegale tewerkstelling en schijnzelfstandigheid. Ze kregen een totale geldboete van 537.600 euro boete opgelegd, waarvan 336.000 euro effectief.

Op 11 oktober 2017 werd een controle uitgevoerd in Hotel Sunlight in Oostende. Daarbij werden meerdere sociale inbreuken vastgesteld. Ook in drie andere hotels van dezelfde Turkse familie in Anderlecht werden de regels met de voeten getreden. In totaal veertien personeelsleden waren niet aangegeven bij de sociale zekerheid. Vier van hen, onder wie twee Mexicaanse zussen, mochten ook helemaal niet in België werken.

Te weinig betaald

Aanvankelijk werden de beklaagden verdacht van mensenhandel, maar daarvoor werden ze uiteindelijk niet vervolgd. “Er was wel een constructie opgezet om met schijnzelfstandigen te kunnen werken”, verduidelijkte arbeidsauditeur Evi De Clercq. “Op papier was een deel van het personeel als zelfstandige aan de slag, maar in de praktijk moesten ze verantwoording afleggen aan de zaakvoerster. Ze werden ook te weinig betaald.”

Zware boetes

Zaakvoerster N.G. (65) uit Meise en haar echtgenoot R.E. (70) kregen elk een geldboete van 67.200 euro, waarvan 44.800 euro effectief. Hun dochter B.E. (40) uit Anderlecht kreeg dezelfde boete maar voor haar bedraagt het effectieve deel ‘slechts’ 22.400 euro. De vennootschap achter de hotels kreeg 336.000 euro boete, waarvan 224.000 euro effectief.

De beklaagden vroegen tevergeefs de vrijspraak. “De inspectie baseerde zich uitsluitend op de verklaringen van het personeel”, klonk het. “Er is sprake van een tunnelvisie.” (AFr)

The post Forse geldboetes voor zwartwerk en illegale tewerkstelling in vier hotels in Oostende en Anderlecht is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Spanje overleeft schoppartij en penaltydiscussie tegen Duitsland

Spanje plaatste zich als eerste land voor de halve finale van het EK na een bewogen wedstrijd waarin het eerst een schoppartij overleefde en daarna een cruciale handsbalbeslissing in zijn voordeel zag beslecht. Mikel Merino, een onbekende middenvelder van Real Sociedad, kopte de 2-1 tegen Duitsland in de verlengingen binnen.

Lees meer »

Junior Ward Desimpelaere terug na elleboogbreuk: “Geen schrik opgedaan”

De 16-jarige Ward Desimpelaere is weer aan het koersen. Bij een val in de Vlaams-Brabantse Pijl in Korbeek-Lo (5/5) brak de Aarselenaar zijn elleboog. Zondag trekt de pion van Gaverzicht-BE Okay-Van Mossel naar de UCI-koers Menen-Kemmel-Menen.
The post Junior Ward Desimpelaere terug na elleboogbreuk: “Geen schrik opgedaan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in Roeselare

Met Jarren Theeten (30) en Sharon Roelandt (26) uit Houthulst heeft La Grande Place, de gekende brasserie/broodjeszaak op de Grote Markt in Roeselare nieuwe zaakvoerders. “Toen we het artikel zagen over de zoektocht naar een nieuwe uitbater hebben we onmiddellijk toegehapt.”
The post Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in

Lees meer »

Welkom bij ‘t Ferm in Rollegem-Kapelle tijdens de Ferme Woensdagen

‘t Ferm, de organisatie die zinvolle dagbesteding aanbiedt aan mensen met een beperking, organiseert tijdens de warmste maanden van het jaar opnieuw ‘Ferme Woensdagen’. Die vinden telkens plaats op de binnenkoer van ‘t Capellehof.
The post Welkom bij ‘t Ferm in Rollegem-Kapelle tijdens de Ferme Woensdagen appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

KIJK. Man met bivakmuts en rugzak op stadiondak veroorzaakt opschudding tijdens Duitsland-Denemarken

Opschudding tijdens de match Duitsland-Denemarken zaterdagavond: een man was tijdens de wedstrijd op het dak van het EK-stadion in Dortmund geklommen. Rond 23.20 uur verschenen leden van het speciale interventieteam SEK in de catacomben. Pas na het laatste fluitsignaal werd de 21-jarige man gearresteerd. Volgens ‘Bild’ zou hij daar 53 minuten hebben doorgebracht.

Lees meer »

Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het moeilijkste!”

Manu Van Acker uit Oostende doet het uitstekend als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Hij liet het premièrepubliek niet alleen lachen, maar wist de zaal ook te ontroeren. Met zijn pakkende versie van ‘Waarom’ kreeg hij de zaal muisstil.
The post Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het

Lees meer »

“Noord-Korea vuurde ballistische raket af”

Noord-Korea heeft maandag (plaatselijke tijd) een ballistische raket richting het oosten afgevuurd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap zondag, op basis van het Zuid-Koreaanse leger. Meer informatie is nog niet bekend.

Lees meer »