DISCUSSIE. Vind jij dat bedrijven zelf strenger moeten optreden tegen langdurig zieken?

173 bedrijven hebben een boete gekregen omdat te veel personeelsleden ziek zijn. Dat heeft de federale overheid 1,38 miljoen euro opgeleverd, blijkt uit cijfers die PVDA-Kamerlid Mario Van Hees opvroeg bij minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (Vooruit).

Meer krantenkoppen in België

Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter: “Genieten staat centraal”

Tijdens de zomermaanden is de belevingsweide Entre Deux Verres opnieuw toegankelijk voor het publiek. “We serveren met veel plezier een glaasje of flesje wijn, sapje of een hapje”, aldus wijnboer Martin Bacquart. “Een bezoek aan de belevingsweide kan ook de perfecte afsluiter zijn van een wandeling op en rond ons wijndomein.”
The post Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter:

Lees meer »

Sciensano waarschuwt voor toegenomen activiteit van teken

Er is een hoog risico op de aanwezigheid van teken in de natuur. Daarvoor waarschuwt het gezondheidsinstituut Sciensano. De Sciensano-meter, die weergeeft hoe groot het risico is op teken, staat voor het eerst dit jaar in het rood. Dat duidt op een hoog risico en een piekperiode van het tekenseizoen.

Lees meer »

Ligo stoomt anderstalige jongeren klaar richting werk

Negen anderstalige jongeren kregen in het nieuwe onderwijsproject BENO de kans hun Nederlands, wiskunde en digitale vaardigheden te verbeteren en van verschillende beroepsopleidingen te proeven. Onlangs sloten de jongeren in Ieper hun traject af met een afscheidsfeest.
The post Ligo stoomt anderstalige jongeren klaar richting werk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voorlopig ontwerp nieuwe bib en dagverzorgingscentrum voorgesteld: “Het wordt veel meer dan een bib”

Het voorlopige, eerste ontwerp voor de nieuwe bibliotheek en het dagverzorgingscentrum werd bekendgemaakt. Voor de bibliotheek werd rekening gehouden met de input van het huidige personeel en de leden van de bibraad. De uitbreiding van het wzc omvat 20 woonzorgkamers, de nieuwbouw van een centrum voor dagverzorging en zeven assistentieflats.
The post Voorlopig ontwerp nieuwe bib en dagverzorgingscentrum voorgesteld:

Lees meer »

Diefstal “voor het goede doel” levert zeventiger 20 maanden cel op

Naar eigen zeggen had de 70-jarige Fransman Stanislas O. enkel goede bedoelingen, maar nu loopt hij toch tegen een celstraf van twintig maanden op. Hij pleegde dertien feiten van diefstal om de spullen “op te sturen naar Oekraïne.”
The post Diefstal “voor het goede doel” levert zeventiger 20 maanden cel op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Focus op lokaal tijdens culinaire festival Tastoe

Op 7 en 8 september wordt de Koning Ridderdijk van Westende, ter hoogte van surfclub De Kwinte, omgetoverd tot een waar gastronomisch paradijs tijdens Tastoe.
The post Focus op lokaal tijdens culinaire festival Tastoe appeared first on KW.be.

Lees meer »

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

LIVE SPANJE-GEORGIË (21u). David tegen Goliath: Spanjaarden met ‘wonderboy’ Yamal nemen het op tegen EK-debutant

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »