Directeur Ruben (32) lijkt als twee druppels water op MNM-DJ Manu Van Acker: “Samen een quiz presenteren op school zou hilarisch zijn”

Een verrassende tv-avond, ten huize Depuyd in Oostende. Tijdens een aflevering van het Play4-programma De Slimste Mens ter Wereld vertelde MNM-presentator Manu Van Acker (24) over zijn zogenaamde dubbelganger die ook in Oostende woont. Die eer is blijkbaar weggelegd voor Ruben Depuyd, die schooldirecteur is in het Onze-Lieve-Vrouwecollege in Mariakerke. “Een supergrappig toeval”, reageert Ruben.

Manu Van Acker liet tijdens de uitzending vallen dat hij regelmatig wordt aangesproken als ‘meester Ruben’. Omgekeerd is dat echter nog nooit het geval geweest. “Manu is nog niet zo heel lang bekend natuurlijk, en mij kennen ze in Oostende blijkbaar wel al iets langer heel goed. Ik wist wel dat ik een lookalike had, jaren geleden kreeg ik vaak berichtjes van kennissen die dachten dat ik aan de andere kant van Oostende hielp kinderen oversteken. Dat was ik niet, maar ik weet ook niet of het toen over Manu ging of nog een derde dubbelganger”, lacht de schooldirecteur.

Nog nooit ontmoet

Volgens Ruben zelf leek hij tot 3-4 jaar geleden inderdaad sprekend op de MNM-DJ, maar sinds hij 25 kilo is vermagerd en een andere bril heeft gekocht is de gelijkenis iets minder treffend. “Toch heeft mijn tweejarige dochter zeker zeven keer ‘papa’ gezegd – al wijzend naar de televisie – toen we gisteren de teaser van de aflevering in kwestie bekeken”, klinkt het.

Sinds hij 25 kilo is afgevallen en een nieuwe bril kocht vindt Ruben zelf dat hij nu iets minder hard lijkt op Manu, zijn dochter denkt daar blijkbaar anders over. © gf

Hij kreeg naar eigen zeggen donderdag zodanig veel berichten dat hij zijn gsm enkele uren aan de kant heeft moeten leggen. Het verrassingseffect was dan ook zeer groot. “Ik ben maar een simpele schooldirecteur uit Oostende, je verwacht het niet dat ik plots met naam en foto in zo’n populair programma tevoorschijn zou komen hé”, aldus Ruben. Zelf heeft hij Manu nog nooit persoonlijk ontmoet, maar daar hoopt hij verandering in te brengen. “Binnenkort organiseren wij een quiz op school. Het gaapt eigenlijk als een open dat we die samen zouden moeten presenteren. Hoe hilarisch zou dat niet zijn voor de kinderen? Of voor ‘Iedereen Beroemd’ mag hij voor zijn rubriek anders ook wel eens een dagje komen meedraaien op school, dat zou echt tof zijn.”

The post Directeur Ruben (32) lijkt als twee druppels water op MNM-DJ Manu Van Acker: “Samen een quiz presenteren op school zou hilarisch zijn” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vlaamse voetbalfans hard voor Rode Duivels in HLN-enquête: helft wil Tedesco weg, één derde vindt dat Lukaku best stopt als international

U vond het voetbal van de Rode Duivels saai. Dat blijkt uit de Grote EK-enquête van HLN, uitgevoerd door iVOX. Meer dan de helft van de Vlaamse voetbalfans meent dat bondscoach Domenico Tedesco moet opstappen na het mislukte toernooi in Duitsland. Maar hoe ziet u de toekomst van Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne bij de nationale ploeg? En hoe

Lees meer »

Gloednieuwe partij ‘Van en voor het volk’ in Wielsbeke krijgt verder vorm: “Al tiental kandidaten op lijst”

De nieuwe partij VVV, Van en Voor het Volk in Wielsbeke krijgt verder vorm. Initiatiefnemers Kurt Malysse en Filip Dinneweth konden al een tiental mensen warm maken om op hun lijst te staan. Ook het programma komt stilaan in een definitieve plooi te liggen.
The post Gloednieuwe partij ‘Van en voor het volk’ in Wielsbeke krijgt verder vorm: “Al

Lees meer »

Khattabi: “België heeft deadline voor indienen klimaatplan gemist door Vlaanderen”

België heeft zijn definitief klimaatplan niet tijdig kunnen indienen bij de Europese Commissie. Dat meldt ontslagnemend minister Zakia Khattabi (Ecolo) dinsdag. Ons land kon de deadline niet halen omdat Vlaanderen pas na de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met zijn deelplan komt. Heel opzienbarend is het uitstel niet: slecht 4 van de 27 lidstaten waren op tijd met hun

Lees meer »

“Ik wilde hem niet in de dranghekken rijden”: Jasper Philipsen biedt excuses aan aan Wout van Aert, die ze aanvaardt

Jasper Philipsen heeft zich daags na het sprintincident in de Tour met Wout van Aert verontschuldigd bij z’n landgenoot. “Ik wil elke sprint winnen, maar niet ten koste van de veiligheid van een andere renner.” Gisteren was de woede bij Philipsen nog bijzonder groot. “Excuses aanvaard”, antwoordde Van Aert intussen op Philipsens bericht.

Lees meer »

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »

Bert en Hanne zijn nieuw Poorterspaar van Sint-Pietersparochie: “In de finale ebde de stress snel weg”

De Kuurnse Sint-Pietersparochie heeft een nieuw poorterspaar. Nadat vrijdagavond de eerste proef werd afgenomen van de negen kandidaten, volgde op zaterdagavond de finale van de verkiezing, afgewisseld met optredens van The New Sint-Pieters Collection. Uiteindelijk werden Bert Deroo (52) en Hanne Simoens (37) in de late uurtjes uitgeroepen tot het nieuwe poorterspaar van het Sint-Pietersfestival.
The post Bert en

Lees meer »

“Het was een slag in ons gezicht”: topscoorder en laagvlieger blikken terug op deelname aan ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »