Daarom regent het nu zoveel in West-Vlaanderen: “Een buientrein kan tientallen liters water lossen op enkele uren tijd”

Terwijl het in de lente en zomer droger en zonniger is aan zee dan in het binnenland, regent het in de herfst juist vaker in het westen van ons land. Deze tijd van het jaar kunnen we dus meer regen verwachten in West-Vlaanderen, al zijn de neerslaghoeveelheden die het westen deze maand te verwerken heeft gekregen uitzonderlijk groot. In West-Vlaanderen viel op sommige plaatsen tot wel 10 keer zoveel neerslag dan in het centrum van het land. Waarom regent het in het najaar meer in het westen en waarom is het deze herfst er uitzonderlijk nat?

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Joe Jonas schrapt verwijzing naar Diddy uit bekend nummer, ook in Sportpaleis zingt hij aangepaste versie

Joe Jonas (35) van de Jonas Brothers distantieert zich van Sean ‘Diddy’ Combs, nadat de Amerikaanse rapper is gearresteerd op verdenking van sekshandel en afpersing. De songtekst van de megahit ‘Cake By The Ocean’ is daarom aangepast. Wat eerst klonk als ‘I’ll be Diddy, you’ll be Naomi’, wordt nu gezongen als ‘I’ll be Watts, you’ll be Naomi’. Ook in het

Lees meer »

Omloop van het Hoogserlei gaat opnieuw niet door centrum Tielt: “Twee keer de ringbaan kruisen, is niet langer te doen”

Net als vorig jaar mijdt Omloop van het Hoogserlei het centrum van Tielt. De streep ligt donderdag 3 oktober langs de Hondstraat, in de buurt van het sportcentrum Watewy. De prijzenpot blijft met circa 3.000 euro flink gespekt.
The post Omloop van het Hoogserlei gaat opnieuw niet door centrum Tielt: “Twee keer de ringbaan kruisen, is niet langer te

Lees meer »

Streekproductenfestival Da’Smakt viert jubileum: “Blij dat Damme er staat als culinair merk op deze twintigste editie”

Het streekproductenfestival Da’Smakt viert een mooi jubileum. Op zondag 6 oktober is het evenement, dat voor de derde keer plaatsvindt in de Zustertuin, aan de twintigste editie toe. Naast de lokale lekkernijen van meer dan dertig standhouders kun je er ook genieten van een streepje livemuziek.
The post Streekproductenfestival Da’Smakt viert jubileum: “Blij dat Damme er staat als culinair

Lees meer »

Glimmende bolides en oldtimers te bewonderen op Zoute Grand Prix

In Knokke Zoute, ter hoogte van het Albertplein, is de 15de editie van Zoute Grand Prix aan de gang. Het evenement waar je zowel nieuwe sportieve en luxueuze wagens als oldtimers kunt bewonderen is wat kleinschaliger geworden, nadat het net gered werd van het faillissement, maar autoliefhebbers halen er toch opnieuw hun hart op.
The post Glimmende bolides en

Lees meer »

Slachtoffer buiten levensgevaar na schietpartij in Anderlecht

De man die woensdagavond werd neergeschoten in de Brusselse gemeente Anderlecht, verkeert niet meer in levensgevaar. Dat meldt het Brusselse parket. Volgens dat parket wijzen de eerste gegevens van het onderzoek op een mogelijke link met het drugsmilieu, maar verder onderzoek moet daarover meer duidelijkheid brengen.

Lees meer »

Conrad Janssens en Cesar Casier haalden kibbelend de finale: “We gaan heel selectief zijn met nieuwe tv-optredens”

“Ze hebben ons niet kunnen pakken, dus ergens zijn we toch de winnaars”, klinkt het teleurgesteld en tegelijk trots bij Conrad Janssens en Cesar Casier. Ondanks helikoptervluchten, slimme afleidingsmanoeuvres en uitgekiende strategieën waren de speurders hen net te slim af in ‘Celebrity Klopjacht’. Voor de twee was het hun tv-debuut als koppel. En dat bleek best confronterend, vertellen ze aan

Lees meer »

Duizenden euro’s voor deelname aan Miss Exclusive: 10 ex-kandidates van missverkiezing klagen “wurgcontract” aan

10 ex-kandidates, onder wie 3 voormalige winnaressen, van de missverkiezing Miss Exclusive getuigen over financiële en mentale druk tijdens hun deelname. Ze spreken onder meer over een "wurgcontract" dat hen verplichtte tegen strikte deadlines grote hoeveelheden snoepzakken te verkopen. Uit de wedstrijd stappen, kan alleen als je een schadevergoeding betaalt van minstens 3.500 euro. Intussen blijkt dat de organisatoren van

Lees meer »

Al 160 keer Levensvragen, maar dit verhaal werd nog nooit verteld: “Topjobs, dure titels of glamour ten spijt: miserie overkomt iederéén”

Bijna 160 bekende Vlamingen hebben zich de afgelopen vier jaar voor u bloot gegeven in De Levensvragen van De Wachter — van Jan Mulder, op 2 januari 2021, tot Walter Grootaers, morgen. Het verhaal dat u nog nooit hebt gelezen, is dat van onze reporter Sabine Vermeiren, die ál die gesprekken — meestal urenlang en met sloten koffie — heeft

Lees meer »

Schepencollege keurt omgevingsvergunning goed voor herontwikkeling dorpskern Beselare: Beselareplaats wordt Residentie Becelaere

Het schepencollege van Zonnebeke heeft een omgevingsvergunning goedgekeurd voor de herontwikkeling van de dorpskern Beselare. In juni van dit jaar keurde de gemeenteraad de verkoop goed van het oude gemeentehuis en de oude pastorie op Beselareplaats, evenals de woningen op Beselareplaats 1 en Wervikstraat 2.
The post Schepencollege keurt omgevingsvergunning goed voor herontwikkeling dorpskern Beselare: Beselareplaats wordt Residentie Becelaere

Lees meer »

Interessante kopgroep met Van der Poel en vijf Belgen waaronder Stuyven en Benoot scheurt zich los

Na de zilveren medaille van Lotte Kopecky is het vandaag aan de mannen om jacht te maken op de wereldtitel in het gravel. Met Jasper Stuyven, Tim Merlier en Gianni Vermeersch gingen zonet enkele grote Belgische namen van start. De grootste concurrentie komt ongetwijfeld van Mathieu van der Poel en titelverdediger Matej Mohoric. Wie trekt de regenboogtrui aan in Leuven?

Lees meer »

Al tweede dag op rij cyberaanval op overheidswebsites: wat willen de hackers bereiken en komen onze verkiezingen in gedrang?

Nadat maandag websites van enkele steden en provincies te maken kregen met cyberaanvallen, zijn dinsdag havens en enkele steden gemeenten aan de beurt. Opnieuw zit het pro-Russische collectief ‘NoName057’ achter de aanval. Wat willen die hackers bereiken en komen de gemeente- en provincieraadsverkiezingen van 13 oktober in het gedrang?

Lees meer »

Ex-koppel terecht voor reeks diefstallen: “Als Bonnie en Clyde regio onveilig gemaakt”

Een voormalig koppel uit Roeselare riskeert één jaar tot veertien maanden cel voor een reeks diefstallen. Ze gingen onder meer met twee dure racefietsen van een jonge cyclocrosser uit Roeselare aan de haal. Druggebruik speelde ook hier een rol.
The post Ex-koppel terecht voor reeks diefstallen: “Als Bonnie en Clyde regio onveilig gemaakt” appeared first on KW.be.

Lees meer »