Club Brugge overwintert in Conference League na moeizame zege tegen Lugano

Club Brugge overwintert in de Conference League. Blauw-zwart won donderdagavond op de vierde speeldag met 2-0 van het Zwitserse Lugano en kan daardoor niet meer uit de top twee van zijn poule vallen. Igor Thiago en Hans Vanaken zorgden voor de doelpunten.

Na de collectieve offday op het veld van competitieleider Union vorig weekend besloot Ronny Deila zijn elftal grondig door elkaar te schudden en zes wissels door te voeren. Zo kreeg de jonge Ordonez centraal achterin zijn kans en verving Thiago voorin Jutgla.

Twee weken geleden won Club in Zürich vlot met 1-3 van Lugano. Een vroeg doelpunt van Balanta zette de West-Vlamingen toen al vroeg in een zetel. Maar voor eigen publiek verliep het donderdag een pak stroever. Pas na een half uur konden de handen op elkaar voor een schot van Zinckernagel. De Deen kreeg net voor de pauze nog een reuzenkans maar de bezoekende doelman Saipi hield met een knappe reflex zijn netten schoon. Aan de overzijde mikte Marques een open kopkans recht op Mignolet.

Skov Olsen had een offday. © BRUNO FAHY BELGA

Na de pauze ging Club, met Jutgla als extra spits voor de bleke Skov Olsen, op zoek naar de bevrijdende openingsgoal. De Spanjaard kreeg al na vijf minuten een enorme kans, na een slechte terugspeelbal van de eveneens ingevallen Espinoza, maar zijn flauwe lob leverde niets op.

Club voerde de druk wel op en iets voorbij het uur mocht de thuisaanhang dan toch eindelijk juichen. Na een fout op Buchanan ging de bal op de stip. Thiago verzilverde de elfmeter en zorgde zo voor een zucht van verlichting in Jan Breydel.

Igor Thiago scoorde een penalty. © BRUNO FAHY BELGA

De Braziliaan kreeg even later een mooie kans om de voorsprong te verdubbelen maar zijn plaatsbal miste overtuiging. Ook Lugano gaf zich nog niet gewonnen en kwam, in de gutsende regen, via Espinoza dichtbij de gelijkmaker.

In de 84e minuut kreeg Club een tweede strafschop na een fout op Jutgla. Die zette zich zelf achter het leer maar trapte ongelukkig naast. Zo bleef het nog tot het eind bibberen voor Club. Pas in de 96e minuut kwam zekerheid toen een afgeweken voorzet van aanvoerder Vanaken de match besliste. Opdracht volbracht dus voor Club, dat alweer niet overtuigde maar niettemin doorstoot in Europa.

Met 10 op 12 voert Club Brugge de stand in groep D aan voor het Noorse Bodo/Glimt. Dat won met 1-2 bij het Turkse Besiktas en heeft 7 punten. Lugano volgt als derde met 4 punten maar kan niet meer over Club wippen op basis van de onderlinge duels. Besiktas sluit de rij met 1 puntje.

Over drie weken (30 november) speelt Club in Istanboel tegen Besiktas. Bodo/Glimt ontvangt dan Lugano. Op de slotspeeldag, op 14 december, staan Club en Bodo/Glimt tegenover elkaar in Brugge en ontvangt Lugano Besiktas. De groepswinnaar stoot door naar de achtste finales, de nummer twee speelt in februari barrages om die laatste zestien te halen.

The post Club Brugge overwintert in Conference League na moeizame zege tegen Lugano is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Hij was haar grote jeugdliefde, maar hun relatie liep toch op de klippen: het liefdesparcours van Julia van K3 en haar ex Ben

“Na zo’n romantisch gebaar moeten we wel bij elkaar blijven.” Zo’n 2,5 jaar geleden verraste Ben ‘zijn’ Julia nog met een grote ruiker rozen op haar allereerste K3-show. Inmiddels is gebleken dat de twee niet langer een koppel vormen. Afgelopen weekend bevestigde de K3-zangeres op de première van ‘Sneeuwwitje’ dat ze al een half jaar single is. Een overzicht van

Lees meer »

Maria-Ommegang trekt dit jaar opnieuw door Poperingse straten: “Trots op onze processie”

De Maria-Ommegang trekt op zondag 7 juli door de Poperingse centrumstraten. Het Maria-Ommegangscomité kon door problemen aan het gebouw niet aan kledij of attributen voor de processie. Daarvoor werd een oplossing gevonden en het comité kijkt reikhalzend uit naar de processie.
The post Maria-Ommegang trekt dit jaar opnieuw door Poperingse straten: “Trots op onze processie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Noord-Korea test ontwikkeling raketten met meerdere kernkoppen

Noord-Korea heeft volgens staatspersbureau KCNA met succes een test uitgevoerd gericht op de ontwikkeling van raketten met meerdere kernkoppen. Zuid-Korea gelooft er niets van en spreekt van “bedrog” om een mislukte lancering te maskeren. Gisteren had Noord-Korea nog een raket gelanceerd die volgens de Zuid-Koreanen in de lucht was ontploft.

Lees meer »

Kurt (60) opent zaterdag nieuwe meubelzaak Blanco in Harelbeke: “Mijn zoon Axell voert mijn ontwerpen en creaties uit”

Dit weekend opent de nieuwe meubelzaak Blanco de deuren aan de Kortrijksesteenweg 279 in Harelbeke. De drijvende kracht achter de exclusieve outdoormeubelen is ontwerper Kurt Velghe, die samen met zijn zoon Axell (29) de zaak runt.
The post Kurt (60) opent zaterdag nieuwe meubelzaak Blanco in Harelbeke: “Mijn zoon Axell voert mijn ontwerpen en creaties uit” appeared first on

Lees meer »

Voetbalbond verontschuldigt zich voor verwijderde video met Onana die “op scheenbeen van Mbappé gaat tackelen”

Wat bedoeld was als een ludieke video, is uitgegroeid tot een ongewild brandhaardje. Een clip van de Brusselse komiek Pablo Andres met Amadou Onana (22) in de hoofdrol doet de wenkbrauwen fronsen in het buitenland. Of toch de zin waarin Onana zingt dat hij “het scheenbeen van Mbappé zal tackelen”. De video werd gedeeld op de sociale media van de

Lees meer »

GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale vaardigheden”

De Ieperse GO! Middenschool kondigt met trots aan dat de school door Apple is erkend als Apple Distinguished School gedurende de periode 2024-2026. “Dit onderstreept ons succes bij het creëren van een innovatieve, veilige en aantrekkelijke leeromgeving”, stelt directeur Ann Dejaegher.
The post GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale

Lees meer »

KIJK. Serena Williams doet nieuwe poging om in jeansrok te passen na zwangerschap en krijgt steun: “Gooi die rok weg, je lichaam is perfect”

Oud-toptennisster Serena Williams (42) heeft het haar doel gemaakt opnieuw te passen in een jeansrok van Valentino. Williams deelde eerder al twee video’s over pogingen om af te vallen na haar zwangerschap en doet dat nu opnieuw. Verschillende fans vinden het alvast niet nodig dat de zangeres haar doel verderzet. “Koop een nieuwe rok, je ziet er geweldig uit” en

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Vier doden en tientallen gewonden bij aanval op Oekraïense stad Dnipro – “Oekraïne zal op NAVO-top slecht nieuws krijgen”

Er komt een speciale gezant van de NAVO in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Dat hebben de lidstaten besloten. De nieuwe NAVO-functionaris moet onder meer toezien op de training van Oekraïense militairen in NAVO-landen en zal zich bezighouden met de coördinatie van de politieke en praktische steun van de NAVO op de grond. Tegelijkertijd zal Oekraïne zal op de NAVO-top begin

Lees meer »

“Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”: Rassemblement National van kandidaat-premier Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!”

Jill Malfait (32) neemt met Den Bokaal haar intrek in het gewezen pand van Courgette aan het Sint-Jansplein. “Ik volg dezelfde gezonde, biologische trend, maar niet langer uitsluitend plantaardig. Er komen ook bokalen met vlees in het aanbod.”
The post Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik had diarree en legde daarom mijn GSM weg”: geen straf voor voyeur (35) die dames filmt in toiletten, wel vijf jaar burgerrechten kwijt

Een 35-jarige man uit Nieuwpoort die verschillende dames stiekem heeft gefilmd in toiletten op het strand van Nieuwpoort en Koksijde is schuldig bevonden door de rechter. De man krijgt evenwel geen straf, maar de gunst van de opschorting. Hij is wel voor 5 jaar zijn burgerrechten kwijt en moet één slachtoffer 1.000 euro schadevergoeding betalen. “Het was een bijzonder vies

Lees meer »