Cindy Meersman (SCT Menen) verantwoordelijke G-voetbal: “Er gaat veel tijd in, maar je krijgt veel dankbaarheid terug”

SCT Menen mag dan in vierde provinciale zijn ding doen, Sporting etaleert een gamma waarbij iedereen aan zijn trekken komt. Van een eerste ploeg tot jeugdploegen voor de allerkleinsten. Ook met G-voetbal voldoet de club aan zijn sociale rol. Met verantwoordelijke Cindy Meersman heeft SCT Menen de juiste vrouw op de juiste plaats gevonden.

G-voetbal zit in de lift. Ook bij SCT Menen. Sporting kan pronken met een drietal ploegen: de Kids, van 6 tot 12 jaar, en de Teens, van 12 tot 16 jaar. Ondertussen is er ook een ploeg voor volwassen op de been gebracht. De verantwoordelijkheid rust op de schouders van Cindy Meersman (48).

“Mijn zoon speelde vroeger bij de jeugd van Sporting. Als moeder ging ik uiteraard kijken. Ondertussen is mijn zoon gestopt, maar ben ik aan het Vaubanstadion blijven plakken”, zegt de Menense. “Op die manier ben ik bij het G-voetbal beland. Voor mezelf is het een verlengstuk van mijn beroep in de zorgsector. En G-voetbal wint nog altijd aan interesse. FC Marke was destijds de grote roerganger. Ondertussen hebben al heel wat clubs dat voorbeeld gevolgd. Je moet er uiteraard flink wat tijd aan spenderen, maar je krijgt er ook zoveel dankbaarheid voor terug.”

De kids en de Teens kunnen zich wekelijks uitleven in de mate van hun mogelijkheden en wat fysiek verantwoord is in de competitie van Voetbal Vlaanderen.

Genieten voorop

“Ook de jongens en meisjes ouder dan zestien jaar komen, in toernooivorm, aan hun trekken”, vertelt Cindy. “In tegenstelling tot de gewone voetbalcompetitie staat in G-voetbal meedoen is belangrijker dan winnen voorop. Na een nederlaag zitten die jongens niet in zak en as. En als de tegenstander een maatje te groot is, mag de verliezende ploeg zelfs een of meerdere spelers meer in de strijd gooien. Aan sport doen en genieten is het motto. Uiteraard worden er tijdens de week ook trainingen voorzien. De trainers zijn meestal ouders van G-voetballers, die dat met veel liefde doen.” (AVW)

Jongens of meisjes die zich bij SCT Menen willen laten inschrijven, kunnen terecht bij Dirk Vranckx via [email protected]

The post Cindy Meersman (SCT Menen) verantwoordelijke G-voetbal: “Er gaat veel tijd in, maar je krijgt veel dankbaarheid terug” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Welkom in tuin van Geneviève in Doomkerke tijdens Open Tuinendag

Geneviève van Pottelsberghe en haar dochter Marie Stevens, uit de Bruggesteenweg 82 in Doomkerke, runnen al 26 jaar het kasteeldomein Reedpool. Een domein met een natuurlijke landschapstuin van 4 ha en een retro-kasteel in Engelse cottagestijl uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Op zondag 30 juni krijg je als bezoeker een kijk achter de fauna en flora van

Lees meer »

Uitbater van twee Bristol-winkels: “Mijn personeel moest ik laten gaan, maar we draaien nu wel topomzetten”

Jordy Van Hoornick (29) is zelfstandig uitbater van twee Bristol-winkels. Nu het bedrijf een gerechtelijke reorganisatie heeft aangevraagd, zag Jordy zich genoodzaakt zijn medewerkers af te danken. “We weten gewoon niet waar we aan toe zijn”, opent Jordy zijn klaagzang.
The post Uitbater van twee Bristol-winkels: “Mijn personeel moest ik laten gaan, maar we draaien nu wel topomzetten” appeared

Lees meer »

Ludwig Vanlerberghe haakt eerste wagon aan zijn Spoor8770-locomotief: CD&V doet mee mét vier kandidaten

Spoor8770 versterkt zich met CD&V Ingelmunster, die niet meer afzonderlijk opkomen maar zich goed voelen binnen de nieuwe partij. Bart Buyse, Filip Blanckaert, Jan Defreyne en Koen Depreiter haken zich als eerste wagon vast aan de Spoor8770-locomotief. Samen staan ze op dezelfde lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.
The post Ludwig Vanlerberghe haakt eerste wagon aan zijn Spoor8770-locomotief: CD&V doet mee

Lees meer »

Na 4 jaar is zwemwedstrijd Damme-Brugge terug: “Het was best lastig”

Corona, eendenkroos en blauwalg zorgden er de voorbije vier jaar voor dat de 98ste editie Damme-Brugge niet kon plaatsvinden. De Koninklijke Brugse Zwemkring (BZK) koos voor een nieuwe datum eerder op het seizoen met als nieuwigheid een zwemjogging over een afstand van één kilometer. De waterwaarden waren zondag goed en het bleef droog. Op die manier konden 250 zwemmers hun

Lees meer »

Bekende Oostendse fotograaf Jean-Jacques Soenen overleden

In Oostende is de bekende fotograaf Jean-Jacques Soenen overleden. Hij werd 72 jaar. Jean-Jacques publiceerde in diverse media, maar maakte ook eigen werk. Hij stelde zijn kunstfoto’s vaak tentoon en maakte ook diverse fotoboeken, veelal met Oostende als thema.
The post Bekende Oostendse fotograaf Jean-Jacques Soenen overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »