Chefs Nicolas Decloedt en Olly Ceulenaere koken met afval, tegen verspilling: ‘We zijn te hard gewoon geraakt aan luxe in de keuken’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Eerste twee lokale gevallen van dengue in Italië dit jaar

In Italië zijn de eerste twee lokale gevallen van dengue van 2024 geregistreerd. Dat maakte het Hoger Instituut voor Gezondheid (ISS) in Rome bekend. Het gaat om twee mensen in de Noord-Italiaanse provincies Brescia en Reggio die voordien niet naar het buitenland waren gereisd.

Lees meer »

Belgische e-commerce wil af van ‘serial returners’

Een vijfde van alle kleding en schoenen die online wordt gekocht, wordt teruggestuurd naar de afzender. Becom, de sectorfederatie van de Belgische e-commerce, wil dat er wordt opgetreden, en kijkt daarbij vooral naar één groep. Enkele ‘serial returners’ zorgen voor bijna alle retourzendingen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws woensdag.

Lees meer »

3 beklaagden schuldig aan explosie in Ieper waarbij 2 mensen stierven: “Schadevergoeding loopt op tot 250.000 euro of meer”

Het Hof van beroep van Gent heeft 3 beklaagden veroordeeld voor de fatale gevolgen van een explosie op een industrieterrein aan de Oostkaai in Ieper. 10 jaar geleden vonden arbeiders 2 obussen tijdens graafwerken op een werf. In plaats van de obussen aan ontmijningsdienst DOVO te geven, bleven de obussen wekenlang liggen op het terrein. Tot een explosie het leven

Lees meer »

Axel Daeseleire is alomtegenwoordig op tv, zonder dikbetaald exclusiviteitscontract: “Geen gegarandeerd inkomen, dus ik moet hard werken”

Axel Daeseleire (55) is met drie gelijklopende programma’s alomtegenwoordig op televisie dit najaar. Bij VTM loopt het nieuwe seizoen van ‘Erfgenaam gezocht’, bij Play4 dan weer ‘Axel in Amerika’ en ‘Celebrity klopjacht’. Dat de man zomaar over meerdere zenders heen kan werken, kan omdat hij geen exclusiviteitscontract heeft en dus niet gebonden is aan een zender. De afwisseling is een

Lees meer »

Kelly Pfaff (47) na de uitspraak over de home-invasion: “Mama heeft weer veel mosselen gegeten zoals vroeger, ook daaraan merk ik: ze komt hier door”

“We doen er nu alles aan om de joie de vivre van ons mama vollenbak terug te krijgen.” Zo reageert Kelly Pfaff — zowat de spreekbuis van de familie — bij HLN nadat de twee voortvluchtige mannen die haar mama Carmen (68) in augustus vorig jaar hondsbrutaal overvielen in haar villa in Brasschaat, vanochtend veroordeeld werden tot 8 jaar celstraf.

Lees meer »

Italië kondigt code oranje af voor ‘depressie Boris’: “Er kan meer dan 200 mm neerslag vallen in komende dagen”

Nadat depressie Boris Centraal-Europa de afgelopen dagen overspoelde met regen is nu Zuid-Europa aan de beurt. Vooral Italië zet zich schrap voor heel wat neerslag en kondigde code oranje af. Lokaal kan er tot het einde van de week volgens de weermodellen tot 200 mm neerslag vallen en mogelijk lokaal zelfs nog meer. Ook in Italië kan Boris dus nog

Lees meer »

Nieuwe Gentse beweging zet kandidaten alfabetisch op lijst bij verkiezingen 

De nieuwe politieke beweging Grondrecht pakt in Gent uit met een bijzonderheid bij de gemeenteraadsverkiezingen. Er is geen echte lijsttrekker, de kandidaten staan in alfabetische volgorde. Niet Raf Verbeke, één van de mensen achter de volksraadpleging over betaalbaar wonen, staat zo op één. Die plek is voor Pieter Amos. Verbeke komt net niet achteraan het alfabet en staat voorlaatste.

Lees meer »

Juwelen gestolen bij woninginbraak, drie fietsers komen ten val

De politie Kouter moest afgelopen weekend viermaal tussenbeide komen voor incidenten in Torhout. Een keer ging het om een woninginbraak en driemaal ging het om een verkeersongeval waarbij een fietser ten val kwam.
The post Juwelen gestolen bij woninginbraak, drie fietsers komen ten val appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mongoolse universitaire medewerkers bezoeken zorggroep H. Hart voor studiedag

Zorggroep H. Hart Kortrijk ontving vijftien universitaire medewerkers uit Mongolië. Het gezelschap kwam voor een intensieve training rond de inclusie van personen met bijzondere noden in het onderwijs, op de werkplek en in de samenleving. Mongolië staat in vergelijking met Vlaanderen op het gebied van deze integratie vijftig jaar achter.
The post Mongoolse universitaire medewerkers bezoeken zorggroep H. Hart

Lees meer »

Man die rivaal in het been schoot riskeert zes jaar cel: “Uitpraten? Je had toch geen taart of bloemen bij? Wel een vuurwapen”

De 22-jarige Ledion T. riskeert in beroep zes jaar cel nadat hij een 27-jarige Oostendenaar van Tsjetsjeense origine een kogel in het bovenbeen schoot. “Uitpraten? Je had toch geen taart of bloemen bij? Wel een vuurwapen!”
The post Man die rivaal in het been schoot riskeert zes jaar cel: “Uitpraten? Je had toch geen taart of bloemen bij? Wel

Lees meer »

Cycle 4 Icecaps haalt € 31.500 op: “De helft van de mensen die doneerden ken ik zelfs niet”

Het doel was 25.000 euro inzamelen, maar Cycle 4 Icecaps – een initiatief van Rino Maes die zijn vrouw Dominique Naessens vorig jaar verloor aan kanker – kwam met 31.500 euro terug na de fietstocht naar Santiago de Compostela. “Je beseft niet hoeveel vrouwen je hiermee helpt”, zegt radiotherapeut Laurence Goethals.
The post Cycle 4 Icecaps haalt € 31.500

Lees meer »