Brugse stadsderby is zondag een risicomatch met afgezonderde fanzone voor Cercle

Omdat de vorige Brugse stadsderby, op 19 februari 2023, ontsierd werd door hooliganisme, bestempelt de lokale politie de match Club-Cercle van zondag als ‘risicowedstrijd’. De politie zet extra manschappen in voor en na de wedstrijd in de Brugse binnenstad. Voor Cerclesupporters komt er op Jan Breydel een afgezonderde fanzone.

De harde kern van Club organiseerde in februari 2023, ter gelegenheid van de vorige stadsderby, zonder toestemming een optocht naar het stadion en probeerde in confrontatie te gaan met bewoners van de Lange Molenstraat, die tegen een nieuw stadion zijn. Na de derby braken er rellen uit op ’t Zand: Club-hooligans van VAK 313 gingen in Bras Café op de vuist met de Cheeky Green Boys, een harde kern van jonge Cercle-fans.

Risico

Korpschef Yves Rotty van de Brugse politie stelt: “De voorbije jaren hebben ons geleerd dat de wedstrijden tussen Club en Cercle niet langer in een gemoedelijke sfeer van de vroegere stadsderby’s worden afgewerkt. De ‘harde kernen’ van beide ploegen kunnen niet langer samen door één deur, wat de voorbije seizoenen telkens tot incidenten heeft geleid in en rond het stadion. De vermenging van supportersstromen voor- en na de wedstrijd is een bijkomende risicofactor die de kans op incidenten vergroot.”

“Dit dwingt ons ertoe bijkomende politiemaatregelen te nemen om incidenten te vermijden of het hoofd te bieden. Door de huidige stand in de competitie is ook het sportief belang groter geworden dan de voorbije jaren.”

Gescheiden supporters

Burgemeester Dirk De fauw vult aan: “Om de supportersstromen zo veel mogelijk gescheiden te houden wordt, in samenspraak met Club en Cercle, een afgezonderde fanzone voor de fans van Cercle gecreëerd op de bezoekerszone, bestaande uit muziek en catering, maar ook een gescheiden parkeerzone.”

“Er worden aanvullende movilo’s (mobiele fietsenrekken) geplaatst. Dit ter vervanging van de combiregeling die anders opgelegd wordt voor bezoekende fans. Er is een verhoogde politie-inzet, met toezicht in de binnenstad voor en na de match.”

The post Brugse stadsderby is zondag een risicomatch met afgezonderde fanzone voor Cercle is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Politie ontdekt drugshandel van papa (29) nadat hond zoontje (1,5) tot bloedens toe had gebeten: vader krijgt 120 uur werkstraf

Nadat zijn hond hem en vooral zijn zoontje had toegetakeld, belde W.M. (29) uit Sint-Eloois-Winkel de hulpdiensten. Bij de huiszoeking vond de politie een grote hoeveelheid drugs. M. bleek een handel in cannabis te hebben opgezet. Hij krijgt daarvoor nu 120 uur werkstraf. Zijn leverancier werd veroordeeld tot veertien maanden met uitstel.
The post Politie ontdekt drugshandel van papa

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Voor hun kleinkinderen zijn ze helden”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »

Steeds dezelfde schokkende show, maar toch blijven ze stadions uitverkopen: waarom Rammstein zo populair is

Als straks ‘die Sonne brennt’ over Oostende, wachten de bandleden van Rammstein opnieuw 50.000 vurige fans en vestigen de Duitsers een ongezien record. “Rammstein verkocht in vijf jaar 400.000 tickets in ons land voor dezelfde stadionshow.” Dat terwijl de controverse rond zanger Till Lindeman en vermeend seksueel misbruik nog maar net is gaan liggen en de shockrockers al jaren teren

Lees meer »

Plectrumfestival in Ichtegem viert 20ste editie

Dit jaar gaat de 20ste editie van het Plectrumfestival door begin juli. Wat in 2003 begon als een podium voor lokaal talent, is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het lijstje van gekende zomerfestivals. Tijd dus voor een babbel met een van de ‘founding fathers’ Ben Mispelon en huidig (ontslagnemend) voorzitter Ives Deprez.
The post Plectrumfestival in Ichtegem

Lees meer »

Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment”

De te slopen kerk van de Brandhoek is gestript van brandglas, beelden en schilderijen. Toch wou de vierjarige Elena Delporte er nog gedoopt worden. “De symboliek is belangrijk.”
The post Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment” appeared first on KW.be.

Lees meer »