Verdachte van poging doodslag verkocht drugs aan minderjarige meisjes in Brugge: twee jaar celstraf

Een 29-jarige Afghaan uit Brugge heeft twee jaar effectieve celstraf en 8.000 euro boete gekregen voor drugsverkoop, onder meer aan minderjarige meisjes. H.S. zit momenteel in de cel voor een steekpartij.

Bij een huiszoeking op 30 maart vorig jaar trof de politie in de woning van H.S. vijftien xtc-pillen, negen gram cannabis en 1.440 euro cash aan. Ook voor LSD kon je bij de twintiger terecht.

Eerdere veroordeling

Hoewel zijn smartphone vol drugsgerelateerde berichten stond, ontkende de twintiger de verkoop. Naar eigen zeggen gebruikte hij cannabis en gaf hij af en toe een joint aan een zestienjarige vriendin. Maar volgens een klant verkocht H.S. ook drugs, onder meer aan twee meisjes van vijftien en zestien jaar oud.

H.S. werd in juni 2019 al veroordeeld tot een celstraf met uitstel, maar lapte de voorwaarden aan zijn laars waardoor de straf effectief werd.

Messteek

Begin april kreeg hij acht maanden effectief omdat hij zijn voormalige werkgever met de dood bedreigde. Later vernielde hij ook nog zes ramen van de veranda van een horecazaak in Zuienkerke.

En momenteel zit de Afghaan in voorhechtenis op verdenking van poging tot doodslag, nadat hij op 4 oktober een kennis een messteek in de oksel zou hebben gegeven tijdens een ruzie.

Aan een van de meisjes en haar moeder kende de Brugse rechtbank 1.500 euro morele schadevergoeding toe. De rechtbank verklaarde ook het aangetroffen geld verbeurd. (AFr)

The post Verdachte van poging doodslag verkocht drugs aan minderjarige meisjes in Brugge: twee jaar celstraf is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Zijn de kandidaat-voorzitters straks met 7? Ook Frédéric De Gucht werpt zich mogelijk in de strijd om voorzitterschap Open Vld

Telt Open Vld straks 7 kandidaat-voorzitters? Na Tineke Van Hooland, Maurits Vande Reyde, Vincent Verbeecke, Eva De Bleeker en Bert Schelfhout heeft ook Frank François zich op de valreep kandidaat gesteld om Tom Ongena op te volgen als voorzitter van Open Vld. Allicht werpt Frédéric De Gucht zich vandaag ook nog in de strijd om het voorzitterschap van de liberale

Lees meer »

Rayan El Bahri hoopt op eerste speelminuten bij Cercle

Cercle Brugge is terug van zomerstage in het Nederlandse Venray. Rayan El Bahri (20) maakte als jongeling voor de derde keer een dergelijk kamp mee. “Ik zat vijf keer op de bank bij de eerste ploeg. Officiële speelminuten heb ik nog niet en ik hoop die dit jaar te grijpen. Het is aan mij om me op de training en

Lees meer »

Noodweer maakt dodelijk slachtoffer: baby overleden door vallende tak in park van Ukkel

De schade is aanzienlijk, nadat een zware regen- en onweerszone gisteren over ons land trok. In Londerzeel werden verschillende huizen vernield, in Kapelle-op-den-Bos moest een jeugdkamp geëvacueerd worden en in Mechelen werd het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. In die laatste gemeente werd een deel van een kerktoren weggeblazen en vielen losgeraakte hoogspanningskabels op meerdere huizen. Volg alle updates hieronder in onze

Lees meer »

Subsidie van 7.000 euro voor aanpak zwerfvuil

De stad Oudenburg krijgt een bedrag van 7.000 euro van Mooimakers voor het innovatieve vuilnisbakkenplan 2.0. Dit initiatief is gericht op het efficiënt aanpakken van zwerfvuil en sluikstort. Om zwerfvuil tegen te gaan heeft het stadsbestuur een vuilnisbakkenplan opgesteld.
The post Subsidie van 7.000 euro voor aanpak zwerfvuil appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vandaag drukkend warm tot 31 graden, maar daarna ook code geel voor zwaar onweer: “Lokaal code oranje mogelijk”

Vandaag begint de dag zonnig met temperaturen tot 28 graden en lokale uitschieters tot 31 graden. Maar het KMI waarschuwt voor een regen- en onweerszone die in de late namiddag en avond van zuidwest naar noordoost trekt. Die veroorzaakt zwaar onweer met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Daarom is code geel afgekondigd, die

Lees meer »

Zaterdag heel wat te doen tijdens de Gapersfeesten in Geluwe: “Openluchtevenement tot 2 uur”

Dit weekend vinden de Gapersfeesten plaats. Vorig jaar was men toe aan de reeds vijftigste editie en was er veel volk. Onder meer dankzij het mooie weer. De Beselarestraat, Ieperstraat en Menenstraat zijn traditioneel vanaf 10 uur verkeersvrij gemaakt. “We hopen dat de weergoden ons goed gezind zullen zijn en de mensen volop kunnen genieten”, blikt voorzitter Eveline Dobbels vooruit.<br

Lees meer »

Ontdek De Bonte Os, het hotel dat mee de skyline van Roeselare vorm geeft: “Robin Williams, Meg Ryan en Penélope Cruz hebben hier nog geslapen”

Ignace Defever (52) is, net als zijn voorvaderen, onlosmakelijk verbonden met ‘De Bonte Os Hotel & Tower’ in Roeselare. De favoriet van Hollywood-sterren en wielerploegen, zo noemt hij het. Wij kregen een unieke blik achter de schermen van deze voormalige slagerij.
The post Ontdek De Bonte Os, het hotel dat mee de skyline van Roeselare vorm geeft: “Robin Williams,

Lees meer »