Tweeling start pop-up ontwerpstudio in hartje Anzegem: “Willen creativiteit stimuleren”

Het weekend van zaterdag 11 en zondag 12 november start de tweeling Emma en Celestine Van Braekel (24) een pop-up voor één jaar. Tussen 11 en 17 uur verwelkomen ze iedereen met een glaasje, koffie, thee en lekkernijen. “Met dit nieuwe project brengen we ‘studio e’ en ‘ec vintage’ samen”, aldus de tweeling. “Een collectie woonartikelen in combinatie met vintage stukken en getransformeerde glasresten.”

De initiatiefnemers van de pop-up zijn Sarah Maes (26) en haar vader Rino Maes (56) die samen het immobiliënkantoor Maes Concept Immo in goede banen leiden. De drijfveer om een pop-up op te richten is ondernemerschap en creativiteit te stimuleren in Anzegem. Aan de achterzijde van het gebouw bevindt zich Atelier D dat opgericht werd door wijlen Dominique Dubrunfaut. “Ter ere van mijn mama die afgelopen zomer is heengegaan, wilden we dit creatief pottenbakkersatelier laten verder leven”, zegt Sarah Maes. “Het atelier zal verder gezet worden door Atelier Offline. De workshops van Atelier Offline zullen dus vanaf nu doorgaan in Atelier D in Anzegem.”

Vintage pop-up

Emma en Celestine wilden altijd al ‘studio e’, de creatieve ontwerpstudio opgericht door Emma Van Braekel die afstudeerde als interieurarchitect aan Sint-Lucas Gent en ‘ec vintage’, de creatieve collecties die Emma en Celestine samen maken, verenigen in een nieuw project. “We zijn bijzonder opgetogen dat we ons gezamenlijk project kunnen realiseren via deze pop-up store”, zegt de tweeling. “Dit zal voor een jaar zijn in onze gemeente Anzegem. Het zal vooral werken als een showroom/studio waar onze klanten op afspraak kunnen langskomen.” Allebei hebben de jonge vrouwen nog een ander beroep, vandaar deze keuze. “We kijken er ook naar uit om verschillende shopping events te organiseren.”

Emma heeft een passie voor meubels en interieurontwerp en zoekt met ‘studio e’ naar een evenwicht tussen esthetiek, functionaliteit, vakmanschap en duurzaamheid. “Deze elementen worden weerspiegeld in een collectie woonartikelen die in het dagelijks leven worden gebruikt”, aldus Emma. “Bij elk ontwerp ligt de focus op eenvoud en hergebruik. Ik hou ervan om de schoonheid te vinden in overgebleven stukken en ze een nieuwe waarde te geven.”

De twee collecties bestaan uit een eerste collectie ‘Glass terrazzo’ waarbij glasresten van glasateliers worden getransformeerd tot terrazzo om een collectie schalen te creëren. “Je kunt ze gebruiken als onderzetter voor drankjes, dienblad, fruitschaal of gewoon als decoratief object in je interieur. Elk stuk is handgemaakt en uniek. De meeste bestellingen worden op maat gemaakt volgens de voorkeur van de klant. Dit betekent dat er geen overtollige productie- of onverkochte producten zijn.”

De tweede collectie is ‘Re-stone’ waarbij steenresten worden getransformeerd in een minimaal ontwerp van kaarsenhouders. “De collectie is geïnspireerd op het Japanse concept van ‘wabi sabi’ waarbij het ontwerp zich richt op de schoonheid van imperfecties. Met de ‘re-stone objecten’ zoek ik naar een balans tussen ruwheid en verfijning. Elk stuk steen heeft zijn eigen geschiedenis en zal een nieuw verhaal creëren in het toekomstige interieur. Omdat elk ontwerp gemaakt is van een reststuk, is deze collectie beperkt tot 25 unieke stukken die gemaakt van Portugese kalksteen Mirabelle.”

Met ‘ec vintage’ verkopen ze vintage tableware met een funky twist. “We gaan op zoek naar unieke, kleurrijke vintage stukken die elke huiskamer een leuke meerwaarde kunnen geven”, zegt Celestine.

Zowel bij ‘studio e’ als ‘ec vintage’ ligt de focus op hergebruik en duurzaamheid en wordt dit vertaald in unieke interieurobjecten. “Wij geloven dat mooie spullen niet nieuw hoeven te zijn. Samen kunnen we een betere toekomst creëren door duurzamere keuzes te maken”, belsuiten Emma en Celestine.

Oproep

Het is de bedoeling dat het concept van de pop-up store gedeeld wordt met andere jonge ondernemers/creatievelingen die samen een pop-up willen runnen. Ben of ken jij iemand die deel zou willen uitmaken van dit concept? Stuur dan een mail naar sarah@maesconceptimmof [email protected].

The post Tweeling start pop-up ontwerpstudio in hartje Anzegem: “Willen creativiteit stimuleren” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Kijkers denken het mysterie van de seizoensfinale van ‘Thuis’ nu al te hebben ontrafeld: “De makers gaven een duidelijke hint”

Het is nog wachten tot de start van het nieuwe seizoen van ‘Thuis’ op 2 september om te weten te komen hoe de schietpartij in de seizoensfinale precies in elkaar stak, maar op fansites wordt daar nu al druk over gespeculeerd. Eén schijnbaar onopvallend detail leidde daar tot een hele reeks aan puzzelstukjes, die vlot in elkaar leken te vallen.

Lees meer »

HoLa-PoSta-zomerzoektocht mikt opnieuw op 350 deelnemers

Van 1 juli tot 30 augustus kun je opnieuw deelnemen aan de HoLa-PoSta-zoektocht, een gratis fietsspeurtocht van 38 km doorheen de gemeenten Langemark-Poelkapelle, Houthulst en Staden. “Na meer dan vijftien edities zijn we er weer in geslaagd om nieuwe trajecten in het parcours op te nemen”, zegt Jo Lottegier van Toerisme Langemark-Poelkapelle.
The post HoLa-PoSta-zomerzoektocht mikt opnieuw op 350

Lees meer »

Dertigste editie van Ieper Hardcore Fest al maanden uitverkocht: “Liever zo dan weer te groot willen worden”

De dertigste editie van Ieper Hardcore Festival vindt plaats op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli, maar mocht halfweg maart het bordje ‘uitverkocht’ bij de tickets van zaterdag, zondag en de weekendtickets zetten. Het hardcore-, punk- en metalfestival zit weer helemaal in de lift sinds het vorig jaar verhuisde van de festivalweide langs de Poperingseweg naar de site

Lees meer »

Nieuw speelplein Vladslo wil ook ontmoetingsplaats zijn

Vladslo heeft er een nieuw speelplein bij. Het speelterrein ligt in de Beerststraat, net tegenover de vrije basisschool, op een terrein dat eigendom is van lokaal dienstencentrum De Klaproos.
The post Nieuw speelplein Vladslo wil ook ontmoetingsplaats zijn appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Jonatan Medart ontmoet wereldster Katy Perry: “Meteen een geheimhoudingsverklaring onder mijn neus”

Jonatan Medart (24) werd door muzieklabel Universal Music Belgium uitgenodigd voor de exclusieve luistersessie van Katy Perry (39). De influencer was sprakeloos toen hij oog in oog stond met de wereldster. “Hallo, leuk je te ontmoeten”, was het enige wat hij kon zeggen. Over de nieuwe muziek van Perry mag Medart niets vertellen, behalve dat de 8 nummers die hij

Lees meer »

Man valt in slaap achter stuur in Oostkamp en heeft verkeersongeval

Deze namiddag omstreeks 15 uur 30 is een wagen over de middengeleider gereden ter hoogte van het kruispunt van de Kortrijksestraat met de Veldhoekstraat. In de wagen, die kwam uit de richting van Waardamme zat een ouder koppel waarvan de man nadien meegaf dat hij in slaap was gevallen. Het verkeersbord werd vernield en de
The post Man valt

Lees meer »

Zorgbedrijf Harelbeke en LDC De Parette trakteren de clubwerkingen op een barbecue: “Dit hebben ze verdiend”

Zorgbedrijf Harelbeke en Lokaal Dienstencentrum De Parette hebben alle leden van de twaalf clubwerkingen uitgenodigd op hun jaarlijkse barbecue en dit ter gelegenheid van 25 jaar De Parette. Ruim 130 leden tekenden present.
The post Zorgbedrijf Harelbeke en LDC De Parette trakteren de clubwerkingen op een barbecue: “Dit hebben ze verdiend” appeared first on KW.be.

Lees meer »