Thuisverpleegkundigen Wit-Gele Kruis lanceren zelfbedachte opberghulp in Tielt

Heel wat thuisverpleegkundigen van het Wit-Gele Kruis doorkruisen straks West-Vlaanderen met een opmerkelijke nieuwe opbergbox in hun autokoffer. De ‘All-in-the-Box Auto-opberghulp’ werd donderdag voorgesteld in Tielt en moet helpen om het vele materiaal van thuisverpleegkundigen efficiënt op te bergen.

Het idee voor de box komt van een verpleegkundige zelf. “Door de toename van complexere zorgen is het medische verpleegmateriaal sterk toegenomen”, legt referentieverpleegkundige Veerle Vanoverschelde uit.

Howest

“Maar het veilig stockeren van alles in een beperkte kofferruimte is niet evident. Zo kwam ik op het idee voor een handige opbergkoffer met lades, waarmee je vlot het overzicht bewaart en bovendien in een oogwenk ziet welk materiaal er eventueel bijbesteld moet worden. Het is fantastisch dat mijn idee nu effectief realiteit is geworden.”

Het idee van Veerle werd opgepikt door de organisatie en werd verder ontwikkeld, in samenwerking met studenten productontwikkeling van Howest en Universiteit Antwerpen.

Wit-Gele Kruis

Het ontwerp werd gefinaliseerd door Verhaert Masters in Innovation uit Kruibeke en het Brugse maatwerkbedrijf SOBO kreeg de eer om de eerste 600 boxen te monteren. De eerste boxen werden donderdag overhandigd aan de thuisverpleegkundigen bij het Wit-Gele Kruis in de Careelstraat in Tielt.

“We vinden het belangrijk dat innovatie dicht bij de dagelijkse leefwereld van de verpleegkundigen staat en helpt hen te ontzorgen”, klinkt het bij de directie van het Wit-Gele Kruis.

“De lancering van deze nieuwe opberghulp kan dan ook rekenen op heel wat interesse onder de thuisverpleegkundigen.” In een eerste fase krijgen 600 collega’s de handige opberghulp in hun dienstwagen. (SV)

The post Thuisverpleegkundigen Wit-Gele Kruis lanceren zelfbedachte opberghulp in Tielt is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vol Marktplein in Ingelmunster ziet Rode Duivels gelijkspelen tegen Oekraïne

De derde groepsmatch van de Rode Duivels op het EK lokte wederom een pak volk naar het Marktplein van Ingelmunster. Ondanks het matige gelijkspel tegen Oekraïne zat de sfeer er lange tijd goed in. Al bleven de fans na afloop niet al te lang plakken.
The post Vol Marktplein in Ingelmunster ziet Rode Duivels gelijkspelen tegen Oekraïne appeared first

Lees meer »

Belg zet opnieuw meer geld op spaarboekje

Het totale bedrag op de spaarrekening bij twaalf Belgische banken is in de eerste zes maanden van dit jaar met 1,5 procent gestegen naar 256 miljard euro. Dat toont een rondvraag van De Tijd aan. Als we dit doortrekken naar de hele markt, betekent dit dat de spaartegoeden bij Belgische banken in de eerste helft van het jaar met 3,9

Lees meer »

87 doden en tientallen gewonden door gedrum bij religieus festival in India

Bij een religieuze bijeenkomst in de noordelijke Indiase deelstaat Uttar Pradesh zijn volgens de hulpdiensten zeker 87 mensen in het gedrum om het leven gekomen. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder oploopt, want “er komen nog steeds lichamen binnen”, zegt de gezondheidsdienst tegen AFP. De politie sprak tegen Reuters van zo’n zestig doden.

Lees meer »

Duitse waaghals beschrijft levensgevaarlijke beklimming Antwerpse kathedraal: “Het lukte ons dankzij een fout van een werknemer”

“Ik heb geen kwade bedoelingen.” Dat zegt een van de kathedraalklimmers, een week nadat hun levensgevaarlijke tocht naar de top van de Antwerpse kathedraal viraal ging. In een uitgebreid gesprek met de Duitse waaghals vertelt hij over de voorbereidingen, het gevaar en hoe enkele fouten van werknemers hen hielpen om tot aan de piek te raken. “Ik had geluk dat

Lees meer »

“1 op 100 vindt dit hot”: campagne wil met vakantiekiekjes aandacht vragen voor problematiek kindermisbruik

Schijnbaar onschuldige vakantiefoto’s: een jongetje dat aan een ijsje likt of een meisje dat speelt met de tuinslang. Die beelden spelen de hoofdrol in een campagne van Stop it Now!, de organisatie die zich inzet voor de preventie van kindermisbruik en personen die vragen of bezorgdheden hebben rond seksuele gevoelens tegenover minderjarigen. Wat voor de meeste mensen volstrekt onschuldig lijkt,

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »

Basisschool ’t Klavertje in Wenduine sluit schooljaar muzikaal af

In basisschool ’t Klavertje in Wenduine werd vrijdag al zingend de zomervakantie ingezet. De leerlingen van de derde graad componeerden een schoollied dat aan alle kinderen werd aangeleerd, en dat lied ging vrijdag in première onder het goedkeurend oog van vele ouders.
The post Basisschool ’t Klavertje in Wenduine sluit schooljaar muzikaal af appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onze gerechtsjournalist fileert de malaise bij West-Vlaams gerecht: “Vrouwe Justitia gaat met kopzorgen op vakantie”

Het gerechtelijk jaar 2023-2024 sluit vandaag af en voor velen binnen Justitie in West-Vlaanderen is dat met gemengde gevoelens. Het gesjoemel op het magistratenexamen in januari is een spijkerbom gebleken die een interne strijd aanwakkert binnen het West-Vlaamse parket en een domper op de toekomst zet. Bovendien heerst twijfel over de grondigheid waarmee het strafonderzoek naar de fraude gevoerd wordt.<br

Lees meer »