Risico op overstromingen langs de Leie

De hoge waterstand kan vrijdag leiden tot kritieke overstromingen op de Leie. Daarvoor waarschuwt de Vlaamse Waterweg op basis van de aangekondigde voorspellingen. Woningen in de buurt van de rivier kunnen eventueel overstromen.

De alarmdrempels worden overschreden op de Leie vanaf het sluizencomplex Sint-Baafs-Vijve in de richting van de Toeristische Leie, tussen Deinze en Gent.

Noodnummer 1722

De hoge waterstanden zijn net als in het IJzerbekken het gevolg van de neerslag in Noord-Frankrijk. In afwachting van de mogelijke verhoogde aanvoer, zorgt de Vlaamse Waterweg momenteel voor een maximale afwatering via het kanaal Gent-Terneuzen, de Boven-Zeeschelde en het kanaal Gent-Oostende.

Ook op de Schelde en de Dender wordt extra aanvoer voorspeld. Maar daar worden geen overschrijdingen van alarmdrempels verwacht. De Vlaamse Waterweg volgt ook daar de situatie permanent op. Het nummer 1722 is geactiveerd voor eventuele niet-levensbedreigende brandweerhulp.

The post Risico op overstromingen langs de Leie is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Passagiers getuigen nadat hun vlucht noodlanding moest maken na hevige turbulentie: “Het leek alsof het vliegtuig was neergestort”

Afgelopen maandag moest een Boeing 787-9 Dreamliner van Air Europe een noodlanding maken in het Braziliaanse Natal nadat het toestel werd geteisterd door hevige turbulentie. “Mensen waren aan het schreeuwen en aan het rondlopen. Ik zag iemand vastzitten in het bagagevak!”, getuigt een vrouwelijke passagier. Het toestel was onderweg van Madrid naar Montevideo (Uruguay). “Maar van het ene op het

Lees meer »

Nieuw ontmoetingshuis ’t Verzetje in oude bib in Moerbrugge biedt luisterend oor

Het ontmoetingshuis ’t Verzetje heeft onlangs de deuren in de voormalige bibliotheek in de Valentin Hennemanstraat in Moerbrugge geopend. Het is, naast ’t Gezelleke in Oostkamp, Nieuwvliet in Nieuwenhove, Tope in Ruddervoorde, Het Hertenbos in Hertsberge en De Oude Pastorie in Waardamme, het zesde ontmoetingshuis dat in Oostkamp geopend werd. Je kan er elke maandagnamiddag terecht en uitzonderlijk ook nu

Lees meer »

EXCLUSIEF. Vlaams gezin dat aan dood ontsnapte in Italiaanse modderstroom doet voor het eerst verhaal: “Ik zei luidop: dit is het, we gaan sterven”

De beelden van hun terreinwagen die verzwolgen wordt door een kolkende rivier gingen deze week de wereld rond. Maar Ameline (28), haar man Fady (24) en hun baby’tje van drie maanden uit het West-Vlaamse Menen kunnen het nog navertellen vanuit Italië, waar hun vakantie eindigde in de Orco-rivier. Ze vertellen hoe hun leven plots, vanuit het niets, in gevaar kwam:

Lees meer »

Politie-interventie bij paleis van Versailles door geschil tussen verkopers

Er heeft donderdagnamiddag een interventie van de veiligheidsdiensten plaatsgevonden bij het paleis van Versailles, in de buurt van Parijs. Dat zou het gevolg zijn van een geschil tussen twee verkopers, waarbij een van hen een mes had getrokken. Dat meldt de krant Le Figaro, die sprak met een politiebron. Er zou geen sprake zijn van terreur.

Lees meer »