REPORTAGE. De succesvolle strijd tegen vleesetende bacteriën: “In het militair hospitaal van Neder-over-Heembeek worden mirakels verricht”

Wat als zelfs de nieuwste en krachtigste antibiotica het niet meer halen tegen resistente bacteriën? Als zelfs een banaal wondje zo jouw dood kan veroorzaken? Wel, zelfs dan is er nog hoop: in het militair hospitaal van Neder-over-Heembeek worden virussen gekweekt die de woekerende ziekenhuis- of vleesetende bacteriën weer onder controle kunnen brengen. Onze journaliste kreeg er een rondleiding door dr. Jean-Paul Pirnay. “‘Science-fiction’ had een jurylid snerend op onze eerste projectaanvraag geschreven.”

Meer krantenkoppen in België

Amadou Onana en Orel Mangala leggen op sociale media EK neer: “Wreed, maar we hebben hart en ziel in de strijd gegooid”

Einde verhaal voor de Rode Duivels op dit EK. Een zure nederlaag tegen Frankrijk als eindstation. En dus zijn de Belgen intussen huiswaarts gekeerd. Tijd voor vakantie, tijd voor bezinning. “We komen sterker terug”, legde Amadou Onana het teleurstellende EK neer. Mangala, zijn ploegmaat op het middenveld, vulde aan: “We willen jullie trots maken en ik heb er alle vertrouwen

Lees meer »

De must-reads van het weekend

04:04 De Tour is een van de meest extreme sportevenementen ter wereld. In het postdopingtijdperk grijpen ploegen naar voeding om de performance van hun renners te boosten. Hoe werkt dat?

Lees meer »

Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier nu een ereplaats”

In de Sint-Pieterskerk prijkt voortaan een triptiek. “De familie Kemp schonk het kunstwerk aan de kerkfabriek en krijgt nu een ereplaats”, zegt de voorzitter van de Emelgemse kerkfabriek Luc Ghekiere. De kerk is dit jaar 50 jaar beschermd als monument. De schenking komt dus op een ideaal moment.
The post Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier

Lees meer »