Papierdispenser in brand gestoken in station Kortemark: politie opent onderzoek

In het station van Kortemark werd donderdagmiddag brand gesticht in de toiletten. Vandalen staken er een papierdispenser in brand waarna het gebouw vol rook hing. De politie is een onderzoek gestart en zocht nog in de buurt naar de brandstichters.

Het was donderdagmiddag rond 12.20 uur toen een treinreiziger aan het station van Kortemark op het Stationsplein de brand opmerkte. De reiziger wou het gebouw van de toiletten binnen stappen, maar daar hing een dikke zwarte rook. De verantwoordelijken van het station werden verwittigd waarna onmiddellijk ook de brandweer en politie gealarmeerd werden. Zij kwamen telkens met verschillende ploegen ter plaatse.

“Het bleek te gaan om een papierdispenser die binnen in brand werd gestoken”, zegt brandweerkapitein David Vanden Eynde van post Kortemark. “We konden het toestel blussen en naar buiten brengen. Ze brandde helemaal uit. In het gebouw hing rook, maar dat kon snel geventileerd worden.”

Camerabewaking

Volgens getuigen liepen er kort voor de feiten plots twee jongens snel weg uit het toiletgebouw. In ieder geval hadden ze wel lef want vlakbij waren arbeiders van Infrabel aan het werk. De politie kwam met drie ploegen ter plaatse en trok richting de doorgang voor parking Proostdije waar de jongens naar toe zouden gelopen zijn. Ze konden nog niet gevat worden. Aan het stationsgebouw hangt camerabewaking en die beelden zullen opgevraagd worden. (JH)

The post Papierdispenser in brand gestoken in station Kortemark: politie opent onderzoek is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Die keer dat we met Henk…

Half Tielt en omstreken heeft wel een verhaal dat begint met ‘die keer dat we met Henk … ’. Vaste ingrediënten: rock-’n-roll, veel zielen veel vreugd, een fris pintje en wat baldadigheden links en rechts. Maar evengoed een knisperend kampvuur, kwispelende honden, ruisende bomen en de intimiteit van in stilte zijn.
The post Die keer dat we met Henk…

Lees meer »

Spanje overleeft schoppartij en penaltydiscussie tegen Duitsland

Spanje plaatste zich als eerste land voor de halve finale van het EK na een bewogen wedstrijd waarin het eerst een schoppartij overleefde en daarna een cruciale handsbalbeslissing in zijn voordeel zag beslecht. Mikel Merino, een onbekende middenvelder van Real Sociedad, kopte de 2-1 tegen Duitsland in de verlengingen binnen.

Lees meer »

Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten als Open Watou

Enkele creatieve ondernemers vormen deze zomer opnieuw ‘Open Watou’. In het centrum van Watou kun je van 6 juli tot 1 september passeren langs enkele kunstateliers, tentoonstellingen, workshops en pop-ups. Een kleinschalig initiatief dat Watou mee op de kaart wil zetten. Deelnemers zijn Creatief Punt, Terra Vita en De Gele Deur.
The post Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Nog veel stappen nodig om oorlog te beëindigen”, zegt Hongaarse premier Orban na gesprek met Poetin

De Hongaarse premier Viktor Orban is in Moskou aangekomen voor een ontmoeting met president Vladimir Poetin. Dat melden Russische media vrijdag. Ondertussen gaat de slag om de strategisch gelegen plaats Tsjasiv Jar door: Rusland meldt terreinwinst, maar volgens het Oekraïense leger houden de troepen nog stand. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Dit zijn de populairste mannen- en vrouwennamen in jouw gemeente

Olivia en Noah waren ook vorig jaar de populairste voornamen in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Bij de meisjes staat Olivia al vijf jaar onafgebroken aan de leiding. Emma staat op twee, Louise op drie. Noah is sinds 2020 de populairste jongensnaam, gevolgd door Arthur en Liam. Bij de familienamen komen Peeters, Janssens en Maes het meest voor.

Lees meer »

Patrick Keersebilck neemt afscheid van Cactusfestival: “Trots dat ik Brugge op de muzikale kaart kon zetten”

Van 12 tot en met 14 juli vindt in het heraangelegde Minnewaterpark in Brugge het jaarlijks Cactusfestival plaats. Deze 41ste editie is ook het afscheid van Bruggeling Patrick Keersebilck, die in oktober als directeur van Cactus Muziekcentrum met pensioen gaat.
The post Patrick Keersebilck neemt afscheid van Cactusfestival: “Trots dat ik Brugge op de muzikale kaart kon zetten” appeared

Lees meer »

Groot deel van centrum van Herentals is fietszone vanaf vandaag

De stad Herentals vormt een groot deel van het centrum vanaf vandaag om tot fietszone. Ook in delen van de wijk Wuytsbergen-Ekelen voert de stad een fietszone in. Zo wil de stad mensen ertoe aanzetten meer de fiets te nemen. Daarnaast moet het centrum veiliger worden voor leerlingen van scholen in de buurt.

Lees meer »