Omstaanders filmen hoe advocaat op rust (77) twee klimaatactivisten doodschiet die weg blokkeerden in Panama

De 77-jarige Kenneth Darlington, die als advocaat en professor werkte, heeft dinsdag twee activisten doodgeschoten in Panama. Zij protesteerden er tegen een controversieel mijnproject. Dat meldt de politie, die het heeft over een “geschil bij een wegversperring”.

Meer krantenkoppen in België

Basisschool Moorsele ziet drie juffen met pensioen vertrekken

28 juni 2024 was de laatste schooldag voor Tine Vanhauwaert, Martine Vervaecke en Manuela Debaere. De twee kleuterjuffen en de leerkracht lichamelijke opvoeding trekken na zowat een hele carrière in de Basisschool Moorsele (BAMO) de schooldeur voorgoed achter zich dicht.
The post Basisschool Moorsele ziet drie juffen met pensioen vertrekken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Roeiers Niels Van Zandweghe en Tibo Vyvey richting Parijs

Brugge wordt op de Olympische Spelen vertegenwoordigd door discuswerper Philip Milanov en de roeiers Tibo Vyvey en Niels Van Zandweghe. Zij worden richting Parijs in hun stad passend in de kijker gezet, met vlaggen met het opschrift ‘Brugge gaat olympisch’.
The post Roeiers Niels Van Zandweghe en Tibo Vyvey richting Parijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dirk en Brigitte vieren 50ste verjaardag van brasserie Sunbeach: “Een van de oudste zaken in Nieuwpoort met zeezicht”

Op 13 juli zal het precies vijftig jaar geleden zijn dat Dirks ouders horecazaak Sunbeach op de Zeedijk in Nieuwpoort hebben geopend. Dirk Van Driessche (64) en Brigitte Beheydt (62) zijn nu aan hun veertigste seizoen bezig in de nog steeds goeddraaiende brasserie. Het geheim? Klanten zijn verlekkerd op onze mosselbereiding met look en room en de verse garnaalkroketten. En

Lees meer »

Start ticketverkoop van het Comedy seizoen in De Trukendoos is een schot in de roos: “Heel divers programma”

Dat Comedy Café De Trukendoos het mekka is van comedy in West-Vlaanderen, is weeral eens bewezen met de start van hun ticketverkoop voor hun 26e seizoen. Daardoor haalt het niet alleen de bekende namen naar Stasegem, maar ook comedy liefhebbers van over heel de provincie.
The post Start ticketverkoop van het Comedy seizoen in De Trukendoos is een schot

Lees meer »

Reeks nieuwe ingrepen zorgt voor verdere opwaardering recreatiedomein Watewy in Tielt

Recreatiedomein Watewy in Tielt heeft een flinke facelift achter de rug. Recent werden het beachvolleyterrein en de atletiekpiste gerenoveerd, is er een pickleballterrein aangelegd en werd er een nieuw fitnesstoestel geplaatst. Ook de kleedkamers en douches zijn vernieuwd. “We willen deze site, die op termijn eigendom wordt van de stad, blijven opwaarderen”, zegt sportschepen Hedwig Verdoodt (CD&V).
The post

Lees meer »