Jessa krijgt geld voor nieuw ziekenhuis in Hasselt maar moet wel eerst pensioenbom oplossen

Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (cd&v) heeft de investeringssteun voor de bouw van het nieuwe Jessa Ziekenhuis in Hasselt goedgekeurd. Weliswaar op voorwaarde dat de pensioenbom opgelost wordt én dat de artsen met geld over de brug komen.

Meer krantenkoppen in België

Belg zet opnieuw meer geld op spaarboekje

Het totale bedrag op de spaarrekening bij twaalf Belgische banken is in de eerste zes maanden van dit jaar met 1,5 procent gestegen naar 256 miljard euro. Dat toont een rondvraag van De Tijd aan. Als we dit doortrekken naar de hele markt, betekent dit dat de spaartegoeden bij Belgische banken in de eerste helft van het jaar met 3,9

Lees meer »

Politieke aardverschuiving in Verenigd Koninkrijk: oppositiepartij Labour verplettert Conservatieven, premier Sunak kondigt ontslag aan

Zoals verwacht vond vannacht een politieke aardverschuiving plaats in het Verenigd Koninkrijk. Nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, wint oppositiepartij Labour de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje. Nadat de exitpolls “een verpletterende overwinning” voorspelden, staat de partij van Sir Keir Starmer met nog maar 5 van de 650

Lees meer »

Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland

Zoals zaterdag, heeft de Portugees Antonio Félix Da Costa (Tag Heuer Porsche) zondag de tweede ePrix in Portland gewonnen. Landgenoot Stoffel Vandoorne (DS Penske) wist de elfde plaats te bemachtigen op de veertiende van de zestien manches van het Formule E-kampioenschap.
The post Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hilde neemt na 42 jaar afscheid van ’t Mozaïek in Eernegem

Op 28 juni trekt Hilde Lesaffre uit Oudenburg voorgoed de deur van Gemeentelijke Basisschool ’t Mozaïek in Eernegem achter zich dicht. Na 42 jaar dienst kan ze gaan genieten van haar welverdiend pensioen, en van haar kinderen en kleinkinderen.
The post Hilde neemt na 42 jaar afscheid van ’t Mozaïek in Eernegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaams Belang voert deze zomer luchtreclame

Het Vlaams Belang voert deze zomer promotie met een vliegtuigje met spandoek. Het reclamevliegtuig zal gedurende tien dagen in Vlaanderen te zien zijn. “We zetten alles op alles voor de lokale verkiezingen”, zegt voorzitter Tom Van Grieken. “Het Vlaams Belang zal deze zomer zichtbaar aanwezig zijn, te land en in de lucht.”

Lees meer »

Directeur Maxim Esprit waagt de sprong naar Prizma Campus VTI: “De laatste weken ging ik in elke klas van de school een uitdaging aan”

Directeur Maxim Esprit van Prizma Basisschool Heilige Familie heeft er drukke laatste weken opzitten. Hij sloot het schooljaar af op de lagere school en start binnenkort met een nieuwe uitdaging in Prizma Campus VTI.
The post Directeur Maxim Esprit waagt de sprong naar Prizma Campus VTI: “De laatste weken ging ik in elke klas van de school een uitdaging

Lees meer »

“Processie brengt mensen samen”: Regisseur Jan Bonne (70) neemt afscheid van Godelieveprocessie

De jaarlijkse Godelieveprocessie wordt extra speciaal voor Jan Bonne. Voor de 70-jarige regisseur, die al sinds 2016 aan het roer staat van dit stuk immaterieel erfgoed, is het zijn laatste editie. “Dit is een goed moment om te stoppen”, glundert een fiere Jan.
The post “Processie brengt mensen samen”: Regisseur Jan Bonne (70) neemt afscheid van Godelieveprocessie appeared first

Lees meer »

Mobiele escape game rond dementie in Izegem

De werkgroep dementievriendelijke gemeente organiseert van 26 juni tot en met 6 juli een mobiele escape game rond dementie. ‘De tuin van Victoria’ geeft je een beter inzicht om dementie te begrijpen en vindt plaats in Kasteel Wallemote in de Kokelarestraat 85.
The post Mobiele escape game rond dementie in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Johan Boskamp over Oranje, Tedesco en zijn pensioen als analist: “Nederland heeft geen enkele speler van wereldklasse”

“Ik heb alleen nog maar op dat bankje gelegen en zitten zappen. Werelds!” Tot u spreekt Johan Boskamp (75), sinds vorige maand voetbalanalist op rust. Er ligt een nieuwe biografie van hem in de winkel. “Alle leugens en de rest staat erin”, zegt hij. Het liefst ouwehoert hij over voetbal. Over het EK, Oranje, de Duivels, Tedesco… en Mark Cavendish.

Lees meer »

“Bevriend met een dochter van Trump.” Wie zijn de kleinkinderen van Biden die zich nu willen mengen in de politiek?

De familie van Joe Biden moedigt hem aan om in de presidentsrace te blijven. Het is zijn campagneteam dat schuld heeft aan het desastreuze debat, zo klinkt het daar. Daarom wil minstens één kleinkind zich gaan bemoeien met die campagne. Wie zijn die jonge Bidens? Opvallend: er kwam er vorig jaar nog eentje bij. Niet omdat het toen het levenslicht

Lees meer »