Hobbycenter Paridaen in Oostkamp sluit eind dit jaar de deuren: “Jammer, maar aan alles komt een eind”

Eind dit jaar sluit het hobbycenter Paridaen in de Stationsstraat 237 in Oostkamp de deuren. Vanaf volgende week starten de uitbaters met een uitverkoop. “De beslissing om te stoppen, werd vier jaar geleden al genomen. Het is jammer, maar aan alles komt een eind”, zegt zaakvoerder Dirk Paridaen.

Het begon allemaal in 1961 toen de ouders van Dirk (60) en Wim Paridaen (55) een handel hadden in veevoeders en meststoffen. Langzamerhand groeide het bedrijf en werd er overgeschakeld naar voeding voor kleinvee en huisdieren. Op 18-jarige leeftijd is Dirk in de zaak komen werken en werd er vanaf dan sterk ingezet op een heel andere maar toch passende markt door de familie Paridaen. Er werd een gamma tuinbenodigdheden, alles voor de hengelsport, bijen, vissen en vijverbenodigdheden verkocht.

Na hun huwelijk namen Dirk en Christel (62) het hobbycenter Paridaen over van zijn ouders, en bouwden ze de zaak samen met Peter uit tot wat we nu kennen. “De beslissing om de zaak over te laten of te stoppen, was eigenlijk al vier jaar geleden genomen. We hadden dan ook na een jaar beslist dat als we geen overnemer vonden, we toch zouden stoppen. Het is jammer, maar aan alles komt een eind. Ooit moet je beslissen om te stoppen, en eind dit jaar is het zover”, zegt Dirk.

Er is vanuit het trouwe klantenbestand veel begrip voor de beslissing van Peter en Christel. “We stonden al die tijd altijd klaar voor onze klanten, we stonden tussen hen en zelfs velen kennen we bij naam. We hebben dan ook veel de reactie gekregen dat het zeer jammer is, dat een vaste zaak hier in de streek met een uitgebreid assortiment en een groot gamma aan levende vissen stopt”, klinkt het.

Uitverkoop

Vanaf volgende week houdt het hobbycenter een uitverkoop. “We zullen geen producten meer bijbestellen. Enkel wat in stock is, zal worden verkocht. In dat opzicht hopen we dat we tegen het einde van het jaar zo goed als uitverkocht zijn.”

Wat de toekomst brengt voor de familie Paridaen, weten ze zelf nog niet. “We hebben tot nu toe geen verdere plannen en zullen wel zien wat er op ons afkomt”, besluiten de zaakvoerders. (GST)

Meer info: www.paridaen.be.

The post Hobbycenter Paridaen in Oostkamp sluit eind dit jaar de deuren: “Jammer, maar aan alles komt een eind” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“De perceptie rond de VAR zit verkeerd”: expert Werner Helsen neemt het op voor nieuwe technologie

De 3D-muur en chip in de bal zorgen voor nieuwe technologische snufjes op dit EK, al blijven de meningen verdeeld. Voor de ene haalt het de charme weg, voor de andere is het een stap in de goede richting. Sportwetenschapper en VAR-expert Werner Helsen (64) behoort tot het tweede kamp en duidt de nieuwe technologische mogelijkheden. “De meetfouten zijn verminderd,

Lees meer »

Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment”

De te slopen kerk van de Brandhoek is gestript van brandglas, beelden en schilderijen. Toch wou de vierjarige Elena Delporte er nog gedoopt worden. “De symboliek is belangrijk.”
The post Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Uiteraard win ik liever zelf. Maar ik gun Cavendish zijn 35ste ritzege van harte”: tien razendsnelle vragen voor onze grote sprinttroef Jasper Philipsen

Turijn, Corso Galileo Ferraris. Gedroomd decor vandaag voor de eerste massasprint in deze Tour: Als opwarmertje: tien razendsnelle vragen voor onze grote troef Jasper Philipsen (26). Met steller dezes als leadout, keurig afgewerkt door de kopman. “Bordeaux, vorig jaar, was een hele mooie ritzege. Maar ook… een afknapper.”

Lees meer »

“Gestorven tijdens zijn geliefde Ronde van Frankrijk”: Lichtervelde neemt afscheid van oud-geletruidrager Gilbert Desmet

In de Sint-Jacobuskerk in Lichtervelde werd afscheid genomen van Gilbert Desmet. De voormalige profwielrenner overleed op 93-jarige leeftijd. Hij was de oudste nog levende Belgische geletruiwinnaar van de Ronde van Frankrijk, maar overleed op zondag 30 juni.
The post “Gestorven tijdens zijn geliefde Ronde van Frankrijk”: Lichtervelde neemt afscheid van oud-geletruidrager Gilbert Desmet appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Kremlin: geen bemiddelaarsrol voor Turkse president Erdogan in oorlog met Oekraïne

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft tegen de Russische president Vladimir Poetin gezegd dat hij wil bemiddelen in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Het Kremlin ziet dat echter niet zitten, zo meldt een woordvoerder van het Kremlin. En de Russische nucleaire waakhond Rosatom beschuldigt Kiev ervan een droneaanval te hebben uitgevoerd op een onderstation van de kerncentrale van

Lees meer »

CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden”

Zondag stelde CD&V Poperinge haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Burgemeester Christof Dejaegher (50) trekt zoals verwacht de CD&V-lijst in de Hoppestad. Schepen Ben Desmyter (41, Krombeke) wordt lijstduwer.
The post CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Monsterboete voor Fluvius? “Hou mijn hart vast als ik verbruik van twee jaar ga moeten betalen”

De Vlaamse energieregulator VREG onderneemt op dit moment juridische stappen tegen Fluvius. Of dat een monsterboete of dwangsommen zijn, wordt eerstdaags beslist. De netbeheerder moest de IT-problemen die nu al bijna drie jaar aanslepen, oplossen. Deadline: afgelopen zondag 30 juni. Dat bracht HLN-consumentenexperte Safia Yachou aan het licht in april. Maar vandaag zijn er nog steeds duizenden Vlamingen die al

Lees meer »

Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar”

Zondag 30 juni werd met start en finish aan De Leest een tweede herdenkingswandeling gehouden voor Atreyu Bral. De opbrengt gaat daarbij opnieuw naar het Kinderkankerfonds. “Ik vermoed dat we het bedrag van vorige keer zullen overtreffen.”
The post Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Morgen verkiezingen in Frankrijk, maar wat zeggen laatste peilingen? Hoe kijken Fransen naar opmars extreemrechts?

De resultaten van de Europese verkiezingen waren nog maar net bekendgemaakt of de Franse president Emmanuel Macron riep vervroegde parlementsverkiezingen uit. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) had namelijk fors gewonnen en Macron leek te gokken dat hij op die manier de lont uit het kruitvat kon halen. Zal hij daarin slagen? Jelle Frencken van VTM NIEUWS blikt vooruit op de

Lees meer »

Febelfin en parket Antwerpen waarschuwen voor fraude door kaartophalers

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie. Vooral de oudere bevolking

Lees meer »