Frituur Snack Viviane in Roksem staat over te nemen: “Het is met pijn in het hart dat ik stop”

Het is nu zeker: Viviane De Cock (63) zal haar frituur niet meer zelf heropenen. Frituur Snack Viviane is al enkele maanden gesloten wegens gezondheidsredenen en is nu over te nemen. “Met pijn in het hart, want ik heb het altijd heel graag gedaan. Ik hoop dat er vlug een overnemer komt, zodat de zaak een nieuwe start krijgt en kan blijven bestaan.”

Voor de vele klanten valt de melding dat Frituur Snack Viviane langs de Brugsesteenweg te koop staat, als een donderslag bij heldere hemel. De zaak mag dan al sinds februari gesloten zijn, toch bleef de hoop dat Viviane De Cock haar deur weer zou openen. Niet dus, vooral gezondheidsredenen deden haar beslissen om een punt te zetten achter 38 jaar frietjes en snacks bakken.

Het begin

Op 22 februari 1985 opende Frituur Snack Viviane de deur in Roksem. Viviane De Cock (63) runde de zaak samen met haar toenmalige echtgenoot Johan Van Nieuwenhuyse. Toen Johan in 2013 een hersenbloeding kreeg, leek het er even op dat toen al een einde zou komen aan de frituur, maar Viviane besloot om de zaak met hulp van haar kinderen alleen te runnen. En dat deed ze met veel goesting tot februari van dit jaar.

“Vele klanten kwamen steeds terug, ik kende hen bij naam en wist wat ze in het leven deden”

Een begrip

Frituur Snack Viviane groeide uit tot een begrip in Oudenburg en ruime regio. “We hadden zelfs klanten uit Blankenberge, Brugge, Diksmuide en Ledegem die geregeld over de vloer kwamen. Hoewel daar toch ook goede frituren moeten zijn”, lacht Viviane. Wat de frituur zo speciaal maakte? Beslist al de ligging, langs een druk bereden weg die Jabbeke met Gistel verbindt, en de ruime parking. Maar vooral de kwaliteit en de netheid zijn altijd grote troeven geweest. Voor de frietjes gebruikte de frituur in Roksem de bintjes. De succesformule is verder te danken aan het uitgebreide aanbod snacks, diverse sausjes en de befaamde stoofvleessaus, waarvan velen beweren dat het de beste uit de streek is. “We boden ook bereide schotels aan en tot 2007 zelfs kip aan het spit. Ook onze garnaal- en kaaskroketten kenden altijd grote bijval”, zegt Viviane.

Speciale band

In die 38 jaar heeft Viviane De Cock met veel klanten een speciale band opgebouwd. “Velen kwamen altijd terug, kende ik bij naam of wist ik wat ze in het leven deden. Hoewel er nooit veel tijd was om een babbel te doen, zeker als je de rij wachtenden zag staan. Het moest vooruitgaan, zodat de klanten hun frietjes en snacks thuis nog warm konden opeten. Hoeveel berichtjes en telefoontjes ik de voorbije maanden kreeg om te vragen wanneer ik weer zou opendoen, kan ik niet zeggen. En dat doet toch wel deugd, te weten dat mensen ons waardeerden. Ik hoop dat we snel een overnemer vinden, want het is niet goed dat een zaak lang gesloten blijft”, besluit Viviane De Cock, mama van Elke, Imke, Anke en Freke en oma van vijf kleinkinderen voor wie ze nu veel tijd vrijmaakt.

Wie interesse heeft in een eventuele overname, kan Viviane De Cock contacteren op 0477 55 80 26.

The post Frituur Snack Viviane in Roksem staat over te nemen: “Het is met pijn in het hart dat ik stop” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Een uitermate harde en onredelijke uitspraak”: burgemeester Ward Vergote reageert op vijf maanden schorsing

Burgemeester Ward Vergote (Visie) reageert ongemeen hard op de vijf maanden schorsing die is opgelegd door Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open Vld). Vergote keerde haar partij enkele jaren geleden de rug toe en het is zeer de vraag of dit nu al dan niet heeft meegespeeld.
The post “Een uitermate harde en onredelijke uitspraak”: burgemeester Ward

Lees meer »

Als koppel samen met pensioen na een onderwijscarrière van ruim 40 jaar: “Samen onze hobby’s uitoefenen”

Op dezelfde dag samen met pensioen gaan: daar kunnen de meeste koppels enkel van dromen. Na een loopbaan van meer dan veertig jaar in het onderwijs is het echter precies wat Patrick Schoonbaert (61) en Leen Walschap (61) uit Assebroek konden doen.
The post Als koppel samen met pensioen na een onderwijscarrière van ruim 40 jaar: “Samen onze hobby’s

Lees meer »

Opnieuw procedures tegen nieuw stadion Club Brugge

Buurtbewoners zijn bij de Raad van State en de Raad voor Vergunningsbetwistingen opnieuw procedures gestart tegen het nieuwe stadion van Club Brugge. Dat meldt Focus-WTV. Het is niet duidelijk hoeveel vertraging deze nieuwe demarche kan veroorzaken.
The post Opnieuw procedures tegen nieuw stadion Club Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

San Maes is buurtwerker voor digitale inclusie in Pittem

Bij de gemeente Pittem werd onlangs San Maes in dienst genomen als buurtwerker digitale inclusie. Zij zal Pittem- en Egemnaren, die zich vaak in een kwetsbare situatie bevinden en die botsen op digitale drempels in het dagelijkse leven, begeleiden.
The post San Maes is buurtwerker voor digitale inclusie in Pittem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Unesco duidt eerste biosfeergebied in België aan

Het Nederlands-Belgische grenspark Kempen-Broek is vrijdag door de Unesco aangeduid tot een van de elf nieuwe biosfeergebieden. Dat meldt het VN-agentschap op zijn site. Het is het eerste door Unesco erkende biosfeergebied in ons land, voor Nederland is het het tweede. Unesco’s biosfeernetwerk telt nu 759 gebieden in 136 landen.

Lees meer »

Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland

Zoals zaterdag, heeft de Portugees Antonio Félix Da Costa (Tag Heuer Porsche) zondag de tweede ePrix in Portland gewonnen. Landgenoot Stoffel Vandoorne (DS Penske) wist de elfde plaats te bemachtigen op de veertiende van de zestien manches van het Formule E-kampioenschap.
The post Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland appeared first on KW.be.

Lees meer »

Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier nu een ereplaats”

In de Sint-Pieterskerk prijkt voortaan een triptiek. “De familie Kemp schonk het kunstwerk aan de kerkfabriek en krijgt nu een ereplaats”, zegt de voorzitter van de Emelgemse kerkfabriek Luc Ghekiere. De kerk is dit jaar 50 jaar beschermd als monument. De schenking komt dus op een ideaal moment.
The post Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuwe balans: al 37.834 doden in Gazastrook – VN-Veiligheidsraad eist dat Houthi’s aanvallen op schepen stoppen

Bij een aanval voor de Israëlische ambassade in de Servische hoofdstad Belgrado is zaterdag een politieagent gewond geraakt en de aanvaller doodgeschoten. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken Ivica Da?i? viel een aanvaller een beveiligingsagent bij de ambassade aan met een kruisboog. De agent raakte daarbij gewond. Andere agenten openden daarop het vuur op de aanvaller, die het niet overleefde.

Lees meer »

90-jarige vrouw gewond nadat ze door rukwind met bestelwagen op boom botst

De felle rukwinden van zaterdag zorgden in Avekapelle bij Veurne voor een slachtoffer. Een 90-jarige vrouw verloor door de rukwinden de controle over het stuur van haar bestelwagen en botste tegen een boom. Daarna belandde ze in de gracht. Ze werd gewond naar het ziekenhuis gebracht.
The post 90-jarige vrouw gewond nadat ze door rukwind met bestelwagen op boom

Lees meer »

Verkoop speedpedelecs remt fors af

De verkoop van speedpedelecs, snelle elektrische fietsen, krijgt forse klappen. De oorzaak is onder meer het aanhoudende slechte weer. Al doet de tweedehandsmarkt voor speedpedelecs het wél goed.

Lees meer »