Elien Haest uit Houthulst start met eigen fotografiezaak Wonderland: “Mijn eigen fantasie kan ik kwijt in het nemen van speciale foto’s”

Elien Haest (37), partner van Benji Beauprez en mama van Abigail, startte onlangs halftijds met haar eigen zaak ‘Wonderland Fotografie’ in Houthulst.

Elien Haest is gediplomeerd fotograaf, die van iedere foto iets bijzonders maakt. “Ik heb niet lang moeten zoeken naar de naam van de zaak. Ik hou van sprookjes, van fantasie en wonderland. Dat kan van alles zijn. Mijn moto is dan ook ‘imagination takes you everywhere’ (verbeelding brengt je overal). Wonderland sprak mij ook altijd aan, dus was de naam meteen gevonden. In de fotoreportages kan ik mijn eigen fantasie kwijt”, vertelt Elien.

Groter pand

Haar studio is gevestigd in de Zegestraat in Houthulst, in een bijgebouw van haar woning. “We zijn momenteel op zoek naar iets anders, iets groters, waar er plaats is voor een studio. Maar het is niet eenvoudig om een geschikt pand te vinden”, aldus nog Elien, die afkomstig is van Diksmuide. Oorspronkelijk wou ze daar haar studio inrichten, maar door corona werden de plannen uitgesteld en werd Elien ook nog eens zwanger. “Tijdens mijn zwangerschap hebben mijn vriend en ik beslist om naar Houthulst te verhuizen, naar het huis van zijn mama. We wonen hier immers ook dicht bij de school van Abigail.”

“Mijn ingerichte studio kan ik aanpassen aan de wensen van de klant. Maar ik doe niet enkel fantasieshoots, ook de gewone familiefoto’s, pasfoto’s, communies, doopplechtigheden, huwelijken van bij het opmaken van de bruid tot bij de openingsdans, alles kan.”

“Ik werk constant aan nieuwe decors en andere belichting”

Daarnaast heeft Elien een heel assortiment attributen om een out of the box shoot of reportage te doen. “Zo werk ik vaak ook met paarden. Dat wordt veel gevraagd voor communiefoto’s. Ik werk daarvoor samen met Hof Ter Zeedyke in Nieuwkapelle. We kunnen daar ter plaatse foto’s nemen, maar even goed op verplaatsing. Dan laat ik een paard of pony overbrengen naar de gewenste locatie.”

“Leuk is ook de cakesmash: dat is voor kindjes die jarig zijn. Dan zorg ik dat er een taart voorhanden is, in het kleur dat de klant wenst. Ik pas mijn studio ook in die kleuren aan. Het kindje mag spelen zoveel het wil met de taart, die helemaal kapot gemaakt mag worden. Dat levert fantastische beelden op. Ook de Barbiedoosfoto’s zijn heel gewild. Barbiefans kwamen zelfs heel speciaal van Zaventem naar hier om foto’s met de Barbiedoos te maken. Verder maak ik ook ballonenbogen in diverse kleuren, ook altijd leuk. Straks bouw ik mijn studio om in het thema kerst. De ideale sfeer om kerstkaartjes te maken of gewoon een heel gezellige familiefoto”, vertelt een enthousiaste Elien.

Diverse achtergronden

“Naast pasfoto’s doe ik ook aan boudoirfotografie, indien gewenst zelfs in zwart-wit. Bijzonder is ook een fotoshoot van een kindje dat een theeparty geeft met haar lievelingsknuffel. Soms trek ik daarvoor naar het bos, gewapend met theeset, tafeltje, stoeltjes en dergelijke. Naast diverse achtergronden waarmee een setting voor een fotoshoot kan gemaakt worden, heb ik ook heel wat kledij in verschillende kleuren en maten, ook lange kleedjes, speciale rokken enzomeer. Ik werk ook constant aan nieuwe settings, andere soorten belichting, decoratie en zo meer. Alle wensen zijn bespreekbaar, ook de locaties mogen door de klant gekozen worden.”

“Wanneer een klant langskomt, luister ik eerst naar hun wensen en voorstellen. Samen zoeken we dan naar de meest unieke setting om een speciale foto te maken. Weet je niet waar je iemand een plezier mee kan doen, kom dan gerust een geschenkbon halen. Ik kan je verzekeren dat het een heel waardevol geschenk zal blijken. De foto’s die genomen werden, blijven een heerlijke herinnering”, besluit Elien Haest.

Elien werkt enkel op afspraak. Dit kan via Facebook en Instagram Wonderland fotografie, via [email protected] of via 0493 59 61 14.

The post Elien Haest uit Houthulst start met eigen fotografiezaak Wonderland: “Mijn eigen fantasie kan ik kwijt in het nemen van speciale foto’s” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

ROYALTYCHECK. Camilla wordt distelkoningin, Frederik en Mary doen het traditioneel in Groenland

De Britse koningin Camilla heeft de hoogste onderscheiding in Schotland gekregen. Ze is nu… de distelkoningin. De Deense koningin Mary maakte een verre reis met koning Frederik, maar ze bleven daarbij toch binnen hun koninkrijk. En koningin Máxima trok naar een gemeente waar ze de vlucht van inwoners proberen te stoppen. Dit en meer viel deze week op in royaltyland.

Lees meer »

Luk (70) miste amper een festival, nam er duizenden foto’s en is nu zelf te zien in Dranouter: “Onze manier om merci te zeggen”

Oervrijwilliger Luk Dombrecht (70) neemt sinds jaar en dag foto’s in Dranouter, een van ’s lands oudste festivals. Voor de viering van het gouden jubileum stelt Dranouter een fractie van zijn duizenden foto’s tentoon in het dorp. Ook Luk is er te zien. “Maar die beelden waren moeilijk te vinden, want zelf staat hij niet graag op foto.”
The

Lees meer »

Christiaan heeft al ruim een maand geen internet of tv omdat facturen Proximus bij naamgenoot belanden: “Een oplossing? Misschien volgend jaar, zeiden ze”

Christiaan Rosiers (67) uit Willebroek heeft al meer dan een maand geen internet en tv, omdat hij volgens Proximus zijn facturen niet betaalt. Dat komt omdat de telecomoperator de facturen sinds eind mei opstuurt naar zijn naamgenoot Christiaan Rosiers (69) uit Itegem. Ook na een twintigtal smeekbedes kon of wil Proximus het probleem niet oplossen.

Lees meer »

Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren

Baasjes van gestorven dieren kunnen voortaan op de dierenrouwplaats op de nieuwe begraafplaats in de Groenestraat in Roeselare terecht om er hun geliefde dier te herdenken. “Een erg waardevol initiatief”, aldus Jan Behaeghel die vorige maand afscheid moest nemen van zijn tien jaar oude hond Boris.
The post Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren appeared first on

Lees meer »

Ondanks toenemende druk, blijft Amerikaanse president Biden vastberaden: “Ik blijf in de race en ga de verkiezingen winnen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft nogmaals gezegd dat hij in de race blijft voor een nieuwe termijn als president van de Verenigde Staten. Dat heeft hij verkondigd in een campagnebijeenkomst in de Amerikaanse staat Wisconsin. Eerder op de dag had een groep van prominente Democratische donoren een brief gestuurd naar de 81-jarige Biden waarin ze hem oproepen om zich

Lees meer »