Eén van de oprichters van Spaanse extreemrechtse partij Vox op straat neergeschoten

De voormalige voorzitter van de Spaanse People’s Party in Catalonië en een van de oprichters van de extreemrechtse partij Vox, Alejo Vidal-Quadras, is donderdag in het gezicht geschoten op straat in Madrid. Dat meldt de lokale politie.

Meer krantenkoppen in België

Tractorbestuurder wijkt uit voor tegenligger en rijdt elektriciteitspaal omver in Handzame: “Jammer, ik wou wél plaats maken”

Een bestuurder van een tractor met aalkar reed dinsdagochtend een elektriciteitspaal omver in de Amersveldestraat in Handzame bij Kortemark. De paal knakte af en kwam over de volledige breedte van de weg te liggen met de kabels over de grond. “Ik moest uitwijken voor een personenauto die geen plaats wilde maken. Bij het achteruit rijden, reed ik de paal omver”,

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen. Trump: “Grote overwinning voor grondwet en democratie”

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

Piano’s Maene na 85 jaar grootste van Europa geworden

Zo gauw er een paar afleveringen van de Netflix-reeks Knokke Off of van de VTM-talentenjacht The Voice op het scherm verschijnen, duikt er wel ergens een piano op van Piano’s Maene. Met de verkoop en verhuur van meer dan 5.000 piano’s per jaar is de Ruiseleedse pianobouwer zonder meer het grootste pianobedrijf in Europa. We spraken met ceo Stefaan Vanfleteren

Lees meer »

Paradise City klokt af op 43.000 bezoekers

De negende editie van het elektrofestival Paradise City heeft 43.000 bezoekers aangetrokken. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Op zaterdag waren er een aantal stevige regenbuien, maar die zaten de positieve energie waar het festival voor bekendstaat, niet in de weg.

Lees meer »

Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA

De Washington Mystics hebben zaterdag (lokale tijd) in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie voor vrouwen WNBA een 88-77 nederlaag geleden tegen de Las Vegas Aces. Julie Vanloo was in het verliezende kamp in dertig speelminuten wel goed voor acht punten en evenveel assists.
The post Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drugdealers op Werchter zullen meteen gedagvaard worden of voorgeleid

Bezoekers van het muziekfestival Rock Werchter die betrapt worden op het dealen van drugs, zullen meteen gedagvaard worden voor de correctionele rechtbank, of voorgeleid worden voor de onderzoeksrechter. Druggebruikers krijgen dan weer een minnelijke schikking voorgesteld die ter plaatse kan betaald worden. Dat meldt het Leuvense parket vrijdag.

Lees meer »

Helft Zwitsers ziet Eurovisiesongfestival daar niet zitten

Bijna de helft van de Zwitsers ziet het niet zitten dat hun land komend jaar het Eurovisie Songfestival organiseert. Dat blijkt volgens de krant ‘Blick’ uit een peiling onder 25.000 mensen. Zwitserland is komend jaar verantwoordelijk voor de organisatie, omdat het land dit jaar heeft gewonnen.

Lees meer »

Maria-Ommegang trekt dit jaar opnieuw door Poperingse straten: “Trots op onze processie”

De Maria-Ommegang trekt op zondag 7 juli door de Poperingse centrumstraten. Het Maria-Ommegangscomité kon door problemen aan het gebouw niet aan kledij of attributen voor de processie. Daarvoor werd een oplossing gevonden en het comité kijkt reikhalzend uit naar de processie.
The post Maria-Ommegang trekt dit jaar opnieuw door Poperingse straten: “Trots op onze processie” appeared first on KW.be.

Lees meer »