Eén van de oprichters van Spaanse extreemrechtse partij Vox op straat neergeschoten

De voormalige voorzitter van de Spaanse People’s Party in Catalonië en een van de oprichters van de extreemrechtse partij Vox, Alejo Vidal-Quadras Roca, is donderdag in het gezicht geschoten op straat in Madrid. Dat meldt de lokale politie.

Meer krantenkoppen in België

Schaakclub Krakkemat sluit eerste succesvolle seizoen af in Veldegem: “Iedereen is welkom, ongeacht je niveau!”

Met een 40-tal lerende en spelende leden is het startjaar voor de jonge Veldegemse schaakclub Krakkemat een onverhoopt succes. Beginners vanaf tien jaar worden er tweewekelijks spelenderwijs ingewijd. Ook ervaren spelers krijgen dit najaar meer schaakinzicht in LDC Veltershof.
The post Schaakclub Krakkemat sluit eerste succesvolle seizoen af in Veldegem: “Iedereen is welkom, ongeacht je niveau!” appeared first on

Lees meer »

‘Misstiano Penaldo’: terwijl Ronaldo ook ná affluiten weer volschoot, krijgt BBC na flauwe grap bakken kritiek

Zelfs bij Cristiano Ronaldo, 39 en al alles meegemaakt op een voetbalveld, kunnen de emoties nog keihard toeslaan. In de verlengingen tegen Slovenië huilde de Portugese wereldster tranen met tuiten omdat hij op het EK voetbal net een erg belangrijke penalty had gemist. De hele selectie moest hem troosten. Ook in het flashinterview was het met de krop in de

Lees meer »

Twee jaar cel voor twintiger die moeder foltert met waterboarding na ruzie over avondeten: “Ze kwam in mijn comfortzone”

Na een ruzie over het avondeten sleurde M.S. (26) zijn moeder naar de badkamer, waar hij haar ‘waterboardde’ met een natte badjas. Pas toen hij merkte dat ze moeilijk ademde, hield hij op. Het was lang niet de eerste keer dat de twintiger zijn moeder te lijf ging. De rechter gaf hem twee jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk.

Lees meer »

LIVE. Extreemrechts Rassemblement National van jonge kandidaat-premier Jordan Bardella op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Zal premier van alle Fransen zijn”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond. Het gaat nog wel om schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »