Bejaarde vrouw (93) uit Brugge slachtoffer van valse bankmedewerkers

Een bejaarde vrouw uit Brugge is slachtoffer geworden van valse bankmedewerkers. De dieven belden aan bij het 93-jarige slachtoffer en maakten haar bankkaart én pincode buit door zich voor te doen als medewerkers van de bank. Volgens onze informatie haalden ze uiteindelijk 10.000 euro van haar rekening door aankopen te doen in verschillende winkels. “We willen nogmaals benadrukken dat mensen nóóit zomaar hun pincode mogen geven”, zegt politiewoordvoerster Lien Depoorter.

“De buit zou effectief zo’n 10.000 euro zijn. Wat toch een meer dan aanzienlijk bedrag is”, zegt Lien Depoorter van de Brugse politie. Vooralsnog gaat het om één aangifte. Eerder dit jaar werden wel al meerdere bejaarde mensen in Brugge het slachtoffer. Toen konden twee verdachten ingerekend worden.

Zelfde werkwijze

De werkwijze was deze week zoals steeds dezelfde, bevestigt de politie. “Ook hier kwamen de valse bankmedewerkers aanbellen aan huis met de melding dat met haar kaart gefraudeerd is en dat ze enkele honderden euro’s is verloren”, aldus Depoorter.

“De daders legden het bejaarde slachtoffer uit dat haar kaart daarom moest vernietigd worden. In één adem vroegen ze de vrouw om haar pincode, die de vrouw in dit geval ook gegeven heeft.”

De valse bankmedewerkers verknipten de kaart zogezegd voor de neus van het slachtoffer, maar in realiteit was de chip nog perfect bruikbaar. Uiteindelijk trokken de daders naar diverse winkels en kochten ze voor duizenden euro’s goederen.

Tips

“We willen mensen, en in het bijzonder de oudere doelgroep, nogmaals wijzen op de gevaren”, zegt Lien Depoorter.

“Bankmedewerkers komen meestal niet aan huis en al zeker niet met zo’n boodschap. We vragen ook met aandrang om je pincode nooit aan vreemden te vertellen en je bankkaart met niemand mee te geven. Als de daders zich voor een bepaalde bank uitgeven is het ook aangewezen steeds de bank in kwestie te verwittigen.”

Verknipte kaarten

Verder roept de politie ook handelaars op om alert te zijn. “Is de bankkaart die gebruikt wordt wel intact? Want het gaat bij dit soort fraude om verknipte kaarten die ze meenemen. Mogelijk is dat dus zichtbaar”, aldus Lien Depoorter.

“Doen kopers verdacht grote aankopen? Dan moeten handelaars niet aarzelen en vragen we om verdachte zaken te melden aan de politie samen met een beschrijving van de daders.” (MM)

The post Bejaarde vrouw (93) uit Brugge slachtoffer van valse bankmedewerkers is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Philipsen baalt na nieuwe tweede plaats, ook De Lie vloekt: “Had de benen om te winnen”

Andermaal nét niet voor Jasper Philipsen in de Tour. De sprinter van Alpecin-Deceuninck moest op de lastige aankomst van de achtste etappe z’n meerdere erkennen in Biniam Girmay, die andermaal een tik uitdeelde in de strijd om groen. “Maar er komen in principe nog vier of vijf kansen”, probeerde Philipsen positief te blijven. Ook die andere Belgische sprinter, Arnaud De

Lees meer »

Lifesavers meten zich in zee in Oostende

Zaterdag 6 en zondag 7 juli vormen het strand en de zee in Oostende het decor voor Filcow waarin zo’n vierhonderd lifesaving sporters uit heel Europa het tegen elkaar opnemen. “Het is spectaculair want vele proeven vragen behendigheid, evenwicht, techniek, tactiek, snelheid en inzicht.”
The post Lifesavers meten zich in zee in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

De parel ontleed waar Remco Evenepoel de tijdrit mee won: “Dit koop je als gewone mens niet. Tenzij je superrijk bent”

Kleren maken de man. Maar in een individuele tijdrit is dat toch vooral de fiets. Dankzij dit exemplaar triomfeerde Remco Evenepoel vandaag in de Bourgogne, meteen goed voor zijn allereerste Touretappezege ooit. Exclusief voor ons ontleedt Nicolas Coosemans, Technical & Development Manager bij Soudal Quick-Step, het pareltje tot in detail. Component per component.

Lees meer »

Apotheek Omni-Chimie zit niet langer meer op de Markt in Langemark, maar in nieuwbouw wat verderop: “Veel toegankelijker”

De vestiging van apotheek Omni-Chimie op de Markt in Langemark verhuisde naar een nieuwbouw enkele meters verder. Niet alleen is het pand veel ruimer en beter toegankelijk voor mensen in een rolstoel, buiten hangt er nu een muurautomaat waar je ook ’s nachts en op zondag zowat het hele aanbod behalve geneesmiddelen kan kopen.
The post Apotheek Omni-Chimie zit

Lees meer »

Mia Vanneste verlaat secretariaat Mandelbloesem

Het einde van elk schooljaar gaat vaak gepaard met enkele afscheidsfeestjes van enkele verdienstelijke mensen die zorgden voor een geolied team. Bij basisschool Mandelbloesem in Oostrozebeke is dit niet anders. Schoolhoofd Ilse Vervaeck ziet alweer een paar sterkhouders vertrekken die ze het liefst in haar team wou houden, maar er is nu eenmaal een tijd van komen en gaan. Voor

Lees meer »

DAS lanceert nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’

Het Guldensporencollege DAS in Kortrijk lanceert de nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’. “Het is een theoretisch artistiek-creatieve richting met een doorstroomfinaliteit. Wanneer je afstudeert, heb je dus een stevige basis en zijn er verschillende mogelijkheden in zowel professionele als academische bacheloropleidingen”, legt directeur Inge Gorré uit.
The post DAS lanceert nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’ appeared first

Lees meer »

Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd ‘Blik op de Toekomst’ met werk ‘Groeien en Bloeien’

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstenwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de Vrije Basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Tedesco ziet België niet als favoriet, maar rekent op steun van fans: “We moeten samen eenheid vormen”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »