Atletiek Beweging Marke steunt 11.11.11 met 64ste 11 November Cross

Komende zaterdag vindt de 64ste editie van de 11 November Cross plaats op het Olympiadeplein in Marke, bij Kortrijk. Naast de gebruikelijke reeksen op leeftijd organiseert Atletiek Beweging Marke ook een algemene sponsorloop ten voordele van 11.11.11.

Met de 64ste editie in het vooruitzicht is de Markse 11 November Cross een van de oudste crossen in Vlaanderen. Dit jaar is de veldloop ook het provinciaal kampioenschap voor vrije sporters. De jongsten starten om 14 uur en leggen een afstand af van 150 meter, de oudsten sluiten de dag af met een veldloop van 4.500 meter. “Onze cross bevindt zich in het begin van het seizoen, waardoor de afstanden korter zijn voor de renners. Naarmate het seizoen vordert, worden de crossen langer”, vertelt Filip De Rynck, bestuurslid van AB Marke.

Om alles in goede banen te leiden, kan AB Marke rekenen op de kracht van tientallen vrijwilligers. “Bij de organisatie van de 11 November Cross komt veel kijken. We zijn dankbaar dat een grote groep enthousiastelingen ons willen bijstaan op ons evenement”, aldus Filip.

11.11.11

Sinds enkele jaren koppelt AB Marke de cross aan 11.11.11. “In Marke is een actieve groep aanwezig die zich inzet voor 11.11.11. De organisatie kwam zelf de vraag stellen aan ons om de krachten te bundelen en we hebben daar niet lang over moeten nadenken”, gaat het bestuurslid verder.

Eender welke renner is welkom op de sponsorloop aan een inschrijvingsprijs van vier euro en wie meeloopt legt een toepasselijke afstand af van 1.111,11 meter. Ook deelnemers die in een andere reeks rennen, zijn vaak opnieuw te zien tijdens de grote massacross. “Op dat moment zie je jong en oud meelopen voor hetzelfde goede doel. Het geeft ons een hartverwarmend gevoel dat we met onze cross ook bijdragen aan een maatschappelijk doel”, sluit Filip af. (SVD)

The post Atletiek Beweging Marke steunt 11.11.11 met 64ste 11 November Cross is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Dit zijn de populairste mannen- en vrouwennamen in jouw gemeente

Olivia en Noah waren ook vorig jaar de populairste voornamen in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Bij de meisjes staat Olivia al vijf jaar onafgebroken aan de leiding. Emma staat op twee, Louise op drie. Noah is sinds 2020 de populairste jongensnaam, gevolgd door Arthur en Liam. Bij de familienamen komen Peeters, Janssens en Maes het meest voor.

Lees meer »

IN BEELD. Laura Tesoro, Gustaph en Regi openen Q-Beach House en geven de aftrap voor tropische zomer

De Q-cocktails staan koud, het strand van Oostende wordt overspoeld door livemuziek en de Q-dj’s presenteren voortaan met de tenen in het zand en een zeebries door het haar. Het Q-Beach House heeft de deuren officieel geopend. Q-dj’s Jolien Roets, Vincent Fierens en Matthias Vandenbulcke gaven tijdens een feestelijke radioshow de aftrap voor een zomer die barst van de muzikale

Lees meer »

Welke grasmat? Zeg gerust ‘weide’ tegen speelveld van Eendracht Aalst: “De situatie in het Pierre Cornelisstadion is absurd”

Nee, er zal niet meteen gevoetbald kunnen worden in het Pierre Cornelisstadion. De thuisbasis van Eendracht Aalst ligt er momenteel wel heel belabberd bij. Het gras is er — net zoals op jeugdcomplex Zandberg — al lange tijd niet gemaaid. Het lange gras waait er lustig mee met de wind. Een rondgang door het stadion levert nog wel meer vreemde

Lees meer »

Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek”

De stuurgroep Dementievriendelijk Brugge lanceert een nieuwe sensibiliseringscampagne gericht op horecazaken en horecamedewerkers die men beter wil voorbereiden op de omgang met klanten met dementie.
The post Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek” appeared first on KW.be.

Lees meer »