VS keuren nieuw obesitasmedicijn van farmareus Eli Lilly goed

19:40 Het diabetesmedicijn Zepbound, gemaakt door het farmabedrijf Eli Lilly, heeft van de Amerikaanse medicijnenwaakhond FDA groen licht gekregen om ook als obesitasbehandeling gebruikt te worden.

Meer krantenkoppen in België

Tegen eind deze week moeten ze elkaar recht in de ogen kijken: hoe Bart De Wever Vooruit aan tafel krijgt én houdt

Drie weken na de stembusslag bracht preformateur Bart De Wever (N-VA) de vijf gedoodverfde federale coalitiepartners een eerste keer rond dezelfde tafel. Maar na therapeutische sessies over economie, energie en defensie zal De Wever toch ook de explosieve dossiers moeten aansnijden. Die beloven vooral voor Vooruit moeilijk te liggen. In welke departementen gebeuren de miljarden euro’s aan besparingen?

Lees meer »

Lichtgewonde bij steekpartij in Schaarbeek

Bij een steekpartij de in de Brusselse gemeente Schaarbeek is zaterdagavond een persoon lichtgewond geraakt. Dat meldt Bruzz en de lokale politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) bevestigt het nieuws. De juiste omstandigheden van de steekpartij worden nog onderzocht.

Lees meer »

Febelfin en parket Antwerpen waarschuwen voor fraude door kaartophalers

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie. Vooral de oudere bevolking

Lees meer »

Voormalig Cultuurprijswinnaar Arnold Gheysen (88) overleden in Sint-Eloois-Winkel: “Warme mens die naar iedereen luisterde”

Afgelopen weekend is de culturele duizendpoot Arnold Gheysen overleden. De geboren en getogen Winkelnaar, die twee jaar geleden nog de Cultuurprijs won, werd 88 jaar oud.
The post Voormalig Cultuurprijswinnaar Arnold Gheysen (88) overleden in Sint-Eloois-Winkel: “Warme mens die naar iedereen luisterde” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onze Formule 1-watcher ziet hoe Norris een compleet verkeerd signaal geeft aan Verstappen: “Wacht maar tot hun eerstvolgende duel”

Wat gebeurt er achter de schermen van de paddock in Silverstone? Lees het in het dagboek van onze F1-watcher. Lees hoe een wereldkampioen zijn auto van seizoen 2000 terugvindt, hoe na Toto Wolff een tweede teambaas de oorlog verklaart aan Red Bull, de Britse pers niet wil horen van vrede, een coureur dertien katten heeft en een andere held op

Lees meer »

Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer hetzelfde”

Wie de Leiebrug tussen Sint-Eloois-Vijve en Sint-Baafs-Vijve overrijdt, landt als het ware in de Q8-shop van Lindsay Nicque en Jurgen Anno. De zaak werd onlangs grondig verbouwd en heringericht en biedt naast een Delhaize ook onderdak aan een Panos en een koffiehoek van Starbucks.
The post Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer

Lees meer »

KIJK. “Dit is onmenselijk”: youtuber IShowSpeed aangevallen in Noorwegen, fans trekken zijn haar uit en gooien met urine

De 19-jarige youtuber IShowSpeed, wiens echte naam Darren Watkins Jr. is, is woensdag in Oslo aangevallen op straat. Een grote menigte stond hem buiten een souvenirwinkel op te wachten. Toen hij naar de auto probeerde te lopen, werd er plotseling aan zijn haar getrokken en sprong een fan bovenop hem. Daarnaast kreeg hij ook urine over zich heen. Watkins noemt

Lees meer »

Israëlisch leger beveelt massa-evacuatie Khan Younis, 250.000 Palestijnen moeten (opnieuw) vluchten

Het Israëlisch leger heeft een massa-evacuatiebevel uitgevaardigd voor de Palestijnen in Khan Younis, de op 1 na grootste stad in Gaza. Volgens de VN wordt meer dan kwart miljoen mensen getroffen. Sinds de start van de oorlog hebben de Palestijnen zich al talloze keren gedwongen moeten verplaatsen. "De meesten zijn pas teruggekeerd of net van Rafah naar Khan Younis gevlucht

Lees meer »

Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren

Baasjes van gestorven dieren kunnen voortaan op de dierenrouwplaats op de nieuwe begraafplaats in de Groenestraat in Roeselare terecht om er hun geliefde dier te herdenken. “Een erg waardevol initiatief”, aldus Jan Behaeghel die vorige maand afscheid moest nemen van zijn tien jaar oude hond Boris.
The post Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren appeared first on

Lees meer »