Voormalige N-VA/Open VLD-fractie gaat verder als N-VA+ in Waregem

De fractie N-VA/Open VLD in Waregem deelt mee verder door het leven te gaan als N-VA+, nadat de twee Open VLD-leden afgelopen zomer besloten om verder te zetelen als onafhankelijk raadslid.

De Waregemse Open VLD en N-VA bundelden zes jaar geleden de krachten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Het kartel N-VA/Open VLD behaalde 7 van de 33 zetels en werd daardoor de grootste oppositiepartij. Maar eind juni besloten de Open VLD-raadsleden Guy Van den Eynde en Maxim Laporte na 4,5 jaar uit de fractie te stappen en deze legislatuur verder te zetelen als onafhankelijke raadsleden.

De liberalen vinden dat er een verschil in toekomstvisie bestaat tussen beide partijen. “Ons besluit verandert niks aan de goede verstandhouding met de N-VA-leden. Ik ben hen in naam van onze afdeling erkentelijk voor hun engagement en vertrouwen van de afgelopen jaren”, reageerde voorzitter Evy Vandemaele.“De Waregemnaars krijgen in oktober 2024 de kans om voor een sterk lokaal liberaal verhaal te kiezen.”

Paniek

Fractievoorzitter Michiel Vandewalle betreurde het vroegtijdig vertrek van raadsleden Laporte en Van den Eynde. “De timing en manier waarop doen minstens de wenkbrauwen fronsen. Ik had graag de zes jaar uitgedaan met de volledige fractie, zoals overeengekomen bij het begin van de legislatuur.”

Ook N-VA-voorzitter Carl Vanhoutte was niet te spreken over de gang van zaken. “Ik vraag mij af of de slechte nationale peilingen van Open VLD doorsijpelen in de lokale afdelingen. Paniek en overhaasting zijn slechte raadgevers”, klonkt het afgelopen zomer.

Plus

De fractie deelde dinsdagavond op de gemeenteraad mee mee verder door het leven te gaan als N-VA+. “We weten dat we met ons kartel meer dan enkel N-VA’ers vertegenwoordigen, vandaar de ‘+’. Met onze fractie zullen we ons blijven inzetten voor alle Waregemnaars”, aldus fractieleider Michiel Vandewalle.

De fractie N-VA+ bestaat uit Geert Deroose, Xavier Wyckhuyse, Nancy Vandenabeele, Sophie Demeulenaere en Michiel Vandewalle. Op de foto staat N-VA-voorzitter Carl Vanhoutte centraal, hij zetelt niet in de gemeenteraad maar in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (BCSD). Delphine Cloet van Open VLD zetelt sinds september als onafhankelijke in het BCSD.

The post Voormalige N-VA/Open VLD-fractie gaat verder als N-VA+ in Waregem is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Spanje overleeft schoppartij en penaltydiscussie tegen Duitsland

Spanje plaatste zich als eerste land voor de halve finale van het EK na een bewogen wedstrijd waarin het eerst een schoppartij overleefde en daarna een cruciale handsbalbeslissing in zijn voordeel zag beslecht. Mikel Merino, een onbekende middenvelder van Real Sociedad, kopte de 2-1 tegen Duitsland in de verlengingen binnen.

Lees meer »

Herdenking van dodelijke crash Britse WO II-bommenwerper in Kattevennen: “Belangrijk om hun opoffering nooit te vergeten”

De stad Genk heeft in de Kattevennen een herdenkingsmonument ingehuldigd voor de 3 Britse bemanningsleden van een vliegtuig dat crashte in de Kattevennen, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 12 mei 1940 stortte de Britse bommenwerper van het type Bristol Blenheim neer in het bos. Het enige nog vliegende exemplaar vloog vandaag voor de gelegenheid over het vliegveld van Zwartberg. Het

Lees meer »

Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar”

Zondag 30 juni werd met start en finish aan De Leest een tweede herdenkingswandeling gehouden voor Atreyu Bral. De opbrengt gaat daarbij opnieuw naar het Kinderkankerfonds. “Ik vermoed dat we het bedrag van vorige keer zullen overtreffen.”
The post Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee rijstroken versperd op A12 naar Brussel na ongeval

Op de A12-autosnelweg tussen Antwerpen en Brussel is er flink wat verkeershinder ter hoogte van Meise nadat een personenwagen is ingereden op een vrachtwagen. Dat meldt de federale politie. Het is nog niet duidelijk of er bij het ongeval gewonden gevallen zijn.

Lees meer »

Nieuwe recreatieve hotspot aan Oudenburgs bufferbekken

Het bufferbekken langs de Oude Kerkstraat in Ettelgem wordt een recreatieve hotspot voor fietsers en wandelaars. “Dankzij de ondersteuning van Westtoer kunnen we de site nieuw leven inblazen”, zegt burgemeester Romina Vanhooren.
The post Nieuwe recreatieve hotspot aan Oudenburgs bufferbekken appeared first on KW.be.

Lees meer »